Lombardi aduce universul flexo mai aproape de clienți

Lombardi Converting Machinery S.p.A – companie italiană specializată în dezvoltarea utilajelor flexografice narrow și mid-web şi a echipamentelor automate de ştanţat destinate producţiei de etichete şi ambalaje – a organizat în zilele de 18, 19 și 20 mai evenimentul „Flexoworld”, împărțit pe 3 mari tematici: finisare, narrow-web și mid-web. Cele trei sesiuni virtuale transmise în direct de la sediul Lombardi Arena au urmat modelul popularei serii de evenimente săptămânale „Reboot”, organizate de producător în mai 2020 ca modalitate de a revitaliza industriile de printing și packaging. Gabor Bereczki, directorul general al Print Consult România, distribuitorul Lombardi în țara noastră, a participat la acest eveniment și a fost de acord să ne ofere informații valoroase despre echipamentele prezentate.

Nicola Lombardi, Director de Marketing (stânga) 

 

AFP: Ați participat la toate cele trei sesiuni ale evenimentului. Prin ce produse s-a remarcat producătorul italian în prima zi de Flexoworld?
Gabor Bereczki: În primul rând Flexoworld a fost găzduit de către directorul de marketing Nicola Lombardi și a debutat pe data de 18 mai printr-o demonstrație live a liniei complet modulare Digistar 430 de finisare a etichetelor.

Gabor Bereczki, Director General, Print Consult România
Gabor Bereczki, Director General, Print Consult România

 

Aceasta este remarcabilă și datorită faptului că are încorporată o unitate de tratament Corona pentru îmbunătățirea aderenței cernelurilor, lacurilor și foliilor la suprafața de imprimare. Linia de finisare include o stație flexo semi-rotativă, o unitate de laminare la cald și o unitate de ștanțare semirotativă de înaltă performanță, tocmai de aceea sistemul Digistar poate aplica finisaje multiple pe etichete în 3, 4 sau chiar 6 straturi de cerneală.

DIGISTAR
DIGISTAR

 

Demonstrația live s-a concentrat în prima zi și pe Toro, unitatea pentru embosare cu folio care aplică până la 50 de tone de presiune. Digistar se remarcă deoarece încorporează toate tehnologiile de finisare a etichetelor existente pe piață, dar și soluții software personalizate ce respectă principiile Industriei 4.0, ceea ce îl transformă în soluția perfectă pentru producția de etichete destinate produselor farmaceutice, băuturilor spirtoase și vinurilor.

AFP: A doua zi dedicată sectorului narrow-web a fost marcată de o demonstrație a liniei de producție Synchroline 430. Care sunt cele mai importante avantaje pe care le aduce aceasta pe piață?
G.B.: Demonstrația live a Synchroline 430 în varianta ei completă a pus accentul pe unitatea de laminare la rece. Linia include și un sistem web guide pentru menținerea alinierii corecte a materialului, un sistem delam/relam ce permite imprimarea pe partea adezivă a etichetelor, unitate web cleaner pentru curățarea prafului de pe material, unitate Corona pentru tratarea substratului, până la 10 unități de imprimare, unitate pentru producția de broșuri, sistem de laminare la rece, stație de ștanțare (atât rotativă cât și semirotativă pentru tiraje mici), cuțite pneumatice, sistem de inspecție pentru precizia registrului, inclusiv unitate unwinder și rewinder (diametrul maxim acceptat al rolei este de până la 1,5 m) și control automat pre-registru prin software pentru reducerea risipei de material.

SYNCHROLINE
SYNCHROLINE

 

În cadrul demonstrației în direct, Synchroline a atins viteza maximă de 200 m/min, fiindu-i testată capacitatea de a imprima cu până la 8 culori pe film PVC sensibil la căldură, cu o grosime de 50 de microni. Unitatea de laminare la rece a beneficiat de o demonstrație separată în cadrul căreia a fost testată la viteze de până la 140 m/min. Aceste detalii tehnice care vorbesc de la sine alcătuiesc profilul uneia dintre cele mai competitive linii de producție pe sectorul narrow-web.

AFP: Ce ne puteți spune despre cealaltă linie de producție prezentată în a doua zi de Flexoworld?
G.B.: Al doilea echipament prezentat a fost Invicta i1 430, echipat cu câte trei servomotoare pentru fiecare unitate de imprimare. Pentru mine este „echipamentul universal” pentru că poate printa practic pe orice tip de substrat în rolă – BOPP, PVC, PE, PET, hârtie, hârtie adezivă, hârtie termosensibilă, carton, materiale laminate – cu lățimi de 450, 550, 650 și 750 mm. Demonstrația live realizată cu ajutorul liniei Invicta i1 430 a arătat publicului un echipament complet modular asemănător anteriorului Synchroline 430, echipat cu registru automatizat și control pre-registru, unități unwinder și rewinder, cu web guide și unitate de curățare a materialului, unitate de tratament Corona și 8 grupuri flexo de culoare, fiecare dintre acestea fiind dotate cu lămpi LED. Invicta include și funcția delam/relam pentru printarea pe partea adezivă a etichetelor, o unitate de laminare la rece, o stație de stanțare cu sistem rapid de încărcare și descărcare a materialului, având totodată un grad ridicat de automatizare.

La Flexoworld, capacitățile Invicta au fost demonstrate printr-o aplicație de imprimare a biletelor pentru evenimentul virtual organizat de Lombardi, printate pe hârtie adezivă PP cu ajutorul funcțiilor delam/relam și turn bar pentru aplicarea de grafică atât pe partea principală a biletelor, cât și pe partea adezivă. Aplicația a fost realizată folosind unitatea rotativă de imprimare serigrafică, împreună cu unitatea de laminare la rece – în plus, tirajul a fost printat în 8 culori.

AFP: Ce alte noutăți a adus publicului cea de-a treia zi dedicată universului flexo pe segmentul mid-web?
G.B.: Tot în cadrul unei demonstrații în direct a fost prezentat și echipamentul Invicta i1 670 pentru ambalaje flexibile. Printre cele mai remarcabile unități și funcții se numără și unwinderul capabil să suporte o greutate de peste 1 000 kg, dar și cele 10 unități de imprimare: 3 unități de rotogravură și 7 unități flexo. Echipamentul are integrat și un sistem automatizat de pre-registru și control al registrului. În cadrul demonstrației live Lombardi a printat afișe pe film PVC transparent de 50 de microni, în 6 culori, la o viteză de 220 m/min.

INVICTA I2
INVICTA I2

 

A urmat o demonstrație live a echipamentului mid web Invicta i2 730, care are o construcție modulară asemănătoare cu cea a Invicta i2, fiind compatibilă cu aproape orice tip de film flexibil dar și cu cerneluri pe bază de apă. Echipamentul a fost folosit în direct pentru printarea în 5 culori pe material PP transparent la viteză de 300 m/min.

AFP: Cum ați perceput evenimentul? A fost Flexoworld o reușită?
G.B.: Consider că a fost un eveniment de succes pentru că a demonstrat eficiența echipamentelor „Made in Italy” în general și a celor produse de Lombardi în mod special pentru piața europeană și internațională pe segmentul flexo, prezentând totodată o imagine de ansamblu a pieței la nivel internațional în această perioadă post-pandemică încă dificilă.

AFP: Vă mulțumim pentru informațiile oferite.

Echipamentele Lombardi sunt disponibile și în România datorită parteneriatului cu distribuitorul român Print Consult, membru Ferry Group.

Tel.: +40 744 622487
E-mail: gabor.bereczki@ferrygrp.com

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide