Meccanotecnica – producție de carte la calitate premium

Meccanotecnica este lider mondial în dezvoltarea liniilor automate de cusut pentru producția de cărți, atât offset cât și digitală. Compania cu sediul în regiunea Torre de’ Roveri-Italia a participat anul acesta la Hunkeler Innovationdays. Pe parcursul expoziției Meccanotecnica a produs mii de cărți în colaborare cu Ricoh, care a pus la dispoziție printuri realizate cu echipamentul digital VC70000 pe hârtie de 150 g/m2 și de asemenea cu unitățile de debobinare UW6 și cutter-ul "Generation 8” CS8 produse de Hunkeler, organizatorul expoziției

Reporter AFP: Ce reprezintă brandul Meccanotecnica pentru industria poligrafică?

Stefano Formentini, Marketing Manager, Meccanotecnica S.p.A.: Suntem lideri în producția de sisteme automate de coasere cu ață a blocurilor de carte. Compania noastră are sediul în regiunea Torre de’ Roveri din Italia și filiale în SUA, Germania, Polonia și China. Echipamentele se produc și asamblează în Italia, unde lucrează aproximativ 120 de angajați, fiind apoi distribuite în întreaga lume prin intermediul rețelei internaționale de distribuitori. 

Stefano Formentini, Marketing Manager, Meccanotecnica S.p.A.
Stefano Formentini, Marketing Manager, Meccanotecnica S.p.A.

 

Meccanotecnica a fost întotdeauna o companie inovatoare. În anii ’70 am introdus pe piață unitatea Headop de alimentare cu hârtie, care a revoluționat și a automatizat procesul de producție al cărții cusute. Am continuat cu modelul Aster-Headop, prima mașină de cusut complet automatizată pe care am lansat-o la începutul anilor ’80 și care a devenit produsul de referință al pieței. Astăzi oferim cea mai variată gamă de mașini de coasere a blocurilor de carte, de la asterTOP care este cea mai rapidă soluție de pe piață până la modelul entry level asterEL, cărora li se adaugă liniile Uniplex, Multiplex și noua soluție Universe cu alimentare atât în coală cât și în rolă.

Meccanotecnica a instalat numeroase echipamente în întreaga lume constând în module care răspund nevoii fiecărui client, precum și linii sofisticate de colectare automată și de coasere. Obiectivul nostru final este de a le oferi companiilor care oferă servicii de imprimare și finisare soluții de ultimă generație pentru producția de cărți de înaltă calitate.

AFP: Din ce țări provin cei mai mulți dintre clienții Meccanotecnica?

S.F.: În general din Europa, Asia de Sud-Est și Statele Unite.

AFP: Hunkeler Innovationdays reprezintă evenimentul pentru imprimare și finisare digitală unde se reunesc cei mai cunoscuți producători pentru a prezenta cea mai recentă generație de echipamente și programe software. Ce tip de echipamente pot vedea vizitatorii la standul Meccanotecnica?

S.F.: Anul acesta prezentăm în premieră echipamentul Universe Web, precum și noile upgrade-uri pentru utilajele Inline și Trimming. Mai exact este vorba despre o linie automatizată roll-to-book, compusă din noul Universe Web, un echipament automat de fălțuit și cusut cu ajutorul căruia se produc cărți cusute cu ață direct din rola de hârtie imprimată. Universe Web a lucrat în linie cu mașina modulară Inline de broșat coperta și cu Trimming – noul trimmer automat cu trei cuțite. Inline a fost prevăzut cu o nouă stație de presare cu forța de 4000 kg, ce reduce grosimea blocului de carte și formează cotorul. Linia a demonstrat cum poate automatizarea să sporească productivitatea și să reducă timpul de pregătire a mașinii. 

Universe Web
Universe Web

 

AFP: Cum funcționează sistemul Universe și când a fost lansat oficial?

S.F.: În luna septembrie a anului trecut am lansat noua versiune sheet-fed care asigură alimentarea cu coli, biguirea, fălțuirea, sortarea și coaserea cu ață. Colile sunt extrase una câte una din partea superioară a stivei de un cap de aspirație care își adaptează automat poziția, permițând alinierea perfectă chiar și în cazul colilor ondulate, iar un dispozitiv cu ultrasunete încorporat depistează când sunt extrase două coli lipite. Colile sunt transferate apoi în unitatea de biguire. Noul dispozitiv Tech-ni-Fold este ușor de configurat și prelucrează perfect orice tip de coli, inclusiv pe cele în format landscape. Unitatea de ionizare elimină eventuala încărcare electrostatică a colilor pentru o mai bună manipulare. Noile role de presare oferă o calitate perfectă a procedeului de fălțuire și asigură cea mai bună aliniere a colilor în unitatea de sortare. În timpul coaserii, blocurile de carte sunt separate automat unul de celălalt și așezate cu cotorul în sus pentru o prelevare mai ușoară. Dispozitivul de tăiere a firelor de ață reduce vârfurile la aproximativ 10 mm, împiedicându-le să se desprindă din cotorul cărții. Viteza de producție a echipamentului este de 500 coli A4/min, dimensiunea minimă a colii fiind de 150×200 mm, iar cea maximă de 420×640 mm. Echipamentele Universe au fost alese până acum de numeroși furnizori de servicii de imprimare digitală datorită calității și fiabilității dovedite.

AFP: Vă mulțumim pentru interviu.

www.meccatec.it

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide