Müller Martini a accelerat digitalizarea la virtual.drupa

Müller Martini, important furnizor elvețian de servicii și soluții inovatoare pentru finisare tipografică, a participat la virtual.drupa (20-23 aprilie 2021) prezentând publicului un rezumat al premierelor pe care le pregătise pentru drupa 2020. Echipamentele lansate deja pe piață în ultimul an au putut fi redescoperite prin videoclipuri, prezentări, demonstrații, webinarii și un showroom virtual cu grafică 3D.

Unul dintre echipamentele relansate de către producătorul elvețian la virtual.drupa a fost noua linie de adunat-capsat Prinova, destinată finisării broșurilor și a altor aplicații similare în tiraje mici și medii. Prinova are o viteză de procesare de până la 9 000 exemplare pe oră, iar trecerea la un alt tiraj se realizează extrem de rapid datorită sistemului său cu unități de alimentare individuale, perfecte pentru a garanta eficiență maximă în cazul tirajelor mici. Linia este dotată cu 14 unități de alimentare cu servomotor ce pot fi operate de către un singur angajat și un ecran tactil cu o interfață complet nouă și ușor de folosit. Linia are încorporat și sistemul video Asir Pro, ce recunoaște și compară diferite secțiuni cu ajutorul codurilor 1D/2D și/sau a imaginilor. Astfel, produsele care conțin erori vor fi de domeniul trecutului, mai ales în cazul proceselor ce presupun realizarea de produse cu text în diferite limbi.

Müller Martini a prezentat și linia de adunat-capsat Primera Pro, „sora mai mare” a echipamentului Prinova. Primera Pro are o viteză maximă de 14 000 de cicluri pe oră și a fost dezvoltată pentru a reduce timpii de setare și pentru creșterea profitabilității producției unei game variate de aplicații, atât în tiraje mici cât și mari. Pentru această linie Müller Martini a dezvoltat un sistem de operare complet nou și un ecran tactil mare ce rulează inclusiv ghiduri de utilizare standardizate. Astfel, operatorii vor putea învăța mult mai ușor cum să lucreze cu echipamentul, ceea ce reprezintă un avantaj în plus la schimbarea personalului. Primera Pro folosește un trimmer cu trei cuțite complet automatizat, cu design nou și grosimi variabile. Linia dispune și de tehnologia Motion Control care automatizează în totalitate procese precum reglarea formatului și a grosimii. Intervenția manuală pentru configurare devine astfel o acțiune de domeniul trecutului – automatizarea garantează eliminarea erorilor și reducerea substanțială a timpilor de inactivitate.

Vareo PRO
Vareo PRO

 

Al treilea produs nou prezentat la virtual.drupa de producătorul elvețian a fost mașina compactă de broșat cu trei cleme Vareo PRO, un echipament cu o performanță de până la 1350 cicluri pe oră, cu încărcare manuală sau automată. Fiecare clemă are propriul servomotor, ceea ce permite ajustarea individuală. Vareo PRO este ideal atât pentru tiraje medii, cât și pentru tiraje mici și ultra-mici, chiar și într-un singur exemplar, putând prelucra produse cu o lungime maximă a cotorului de 360 mm și o grosime de până la 60 mm. Broșarea se realizează cu termoclei sau PUR, sistemul calculând automat cantitatea de adeziv necesară. În plus, echipamentul poate lucra în linie cu unități de tăiere precum InfiniTrim pentru a se obține astfel un sistem complet de producție a cărților sau broșurilor speciale. Patru clienți Müller Martini au ales deja să lege în linie echipamentul Vareo PRO de o unitate InfiniTrim cu trei cuțite, care poate tăia automat pe baza scanării codurilor de bare toate dimensiunile/formatele de carte.

Publica PRO
Publica PRO

 

O altă linie nouă de broșat promovată de Müller Martini este și Publica PRO, un echipament de înaltă performanță pentru producția la scară industrială a revistelor, cărților și broșurilor la o viteză de până la 18 000 de exemplare pe oră. Publica PRO este o soluție complet automatizată, cu un nou sistem CoPilot (Siemens-NX) cu interfață intuitivă și design cu ecrane tactile care se rotesc pentru o ușurință mai mare de utilizare. Linia permite și aplicarea laterală a termocleiului, funcție optimizată prin repoziționarea discurilor de aplicare a adezivului și este disponibilă în trei modele, cu diferite clase de performanță: modelul PRO12 pentru 12 000 cicluri pe oră, modelul PRO15 pentru 15 000 cicluri pe oră și modelul PRO18 pentru 18 000 cicluri pe oră.

Specialiștii Müller Martini au prezentat în detaliu în cadrul webinarului „Müller Martini, Your Strong Partner – Driving the Digital Transformation” de la virtual.drupa și software-ul modular Connex. Primul modul, Connex.Info, este un instrument de monitorizare a fluxului de lucru care colectează date de la liniile de producție pentru a pregăti rapoarte ce pot ajuta la identificarea și rezolvarea rapidă a problemelor de productivitate. Al doilea modul, Connex LineControl, permite integrarea echipamentelor Müller într-un sistem de planificare a producției (MIS/MES) printr-un fișier JFD, respectiv o fișă digitală ce include toate informațiile importante despre fiecare lucrare în parte. Aceste informații sunt folosite pentru pregătirea liniei de producție, reducând substanțial munca operatorului. Astfel, toate informațiile aferente lucrării sunt disponibile și transmise direct echipamentelor, fără a fi nevoie să fie introduse manual.

Adrian Mayr, director de marketing în cadrul Müller Martini, a rezumat astfel abordarea companiei sale la virtual.drupa: „Numim această strategie de dezvoltare Finisarea 4.0. Se bazează pe cei 4 piloni ai automatizării, conectivității, datelor variabile și fluxului de lucru fără intervenție umană. Acești patru piloni stau la baza capacității tuturor mașinilor noastre de a realiza produse cu un conținut variabil și dimensiuni fizice diferite”.

www.mullermartini.com

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide