Noul SPOTMATIC 36 a fost vedeta standului KOMFI la Hunkeler Innovationdays 2019

KOMFI s-a transformat rapid dintr-o mică firmă care în 1992 oferea servicii de design într-o companie de top, acumulând experiență și expertiză tehnică în proiectarea și dezvoltarea de echipamente profesionale pentru laminarea și lăcuirea printurilor. Compania a participat la ediția din acest an a expoziției Hunkeler Innovationdays de la Lucerna (25-28 februarie 2019) unde le-a prezentat vizitatorilor noul SPOTMATIC 36, echipamentul digital proiectat pentru înnobilarea printurilor cu lac UV selectiv prin intermediul tehnologiei inkjet

Mașinile de lăcuit și laminat dezvoltate de KOMFI sunt comercializate în România de HENN GROUP Poligraf SRL, care din 2005 este continuatoarea firmei BRÜDER HENN. Aceasta furnizează o gamă variată de echipamente care aparțin unor producători recunoscuți în industria tipografică: sisteme computer-to-plate termice și violet, echipamente digitale de tipar în coală și în rolă, imprimante digitale de format mare, mașini offset, mașini de fălțuit, ghilotine, linii de broșat, mașini de ștanțat-embosat-pus folio la cald și hologramă, utilaje de lipit cutii, de cașerat, utilaje de prelucrare a cartonului, mașini de serigrafiat, lăcuit UV, laminat la cald, utilaje de cusut cu sârmă, cusut cu ață, mașini de confecționat pungi de hârtie etc.

KOMFI a fost fondată în 1992 într-un apartament din Lanškroun, Cehia, când Karel Matějček – fost designer șef la Tesla – a cumpărat primul său computer personal și a început să conceapă diferite idei de design. Compania s-a numit inițial KOMA – KOnstrukce MAtějček – denumirea fiind aleasă chiar de Karel, care a creat și sigla. La scurt timp însă, datorită designului fiecăreia dintre cele patru litere, KOMA a devenit KOMFI.

La început compania a avut doar 5 angajați care ofereau servicii de proiectare, iar în prezent are aproximativ 200 și exportă în întreaga lume mașini de lăcuire și laminare a printurilor, mașini pe care le fabrică încă din 1998. Producția a început în fabrica din Svébohov, apoi și în fabricile din Litomyšl și Nové Město na Moravě. 

În 2004 KOMFI a deschis o filială în orașul slovac Martin, urmată în 2009 de cea din Olanda. Datorită rețelei sale extinse de furnizori, compania este prezentă și pe piața mașinilor de lăcuire și laminare din Statele Unite. 

„Atunci când proiectăm mașinile punem un accent deosebit pe ușurința în utilizare. Echipamentele noastre pot fi ușor de operat de o singură persoană”, ne-a declarat Gregor Hartl, Sales Manager Asia, KOMFI spol. s.r.o. 

Echipamentele profesionale de laminare din gamele JUNIOR, AMIGA, DELTA, SAGITTA, SIRIUS, precum și cele de lăcuire din seriile FULLMATIC și SPOTMATIC de la KOMFI sunt extrem de fiabile. Mașinile sunt prevăzute cu programe software moderne și touchscreen, precum și cu toate elementele de securitate necesare pentru împiedicarea rănirii operatorului, dar și a deteriorării printurilor.

Echipamentul pe care KOMFI l-a prezentat în februarie la Hunkeler Innovationdays este SPOTMATIC 36, o mașină de lăcuire UV inkjet potrivită pentru finisarea colilor laminate și nelaminate, mate sau lucioase. Lăcuirea se realizează rapid datorită tehnologiei I2IR, care implică suprapunerea perfectă a planului de lac pe coala tipărită fără deformarea textelor sau a imaginilor. Eventuale corecții se pot realiza prin ajustarea poziției capetelor inkjet.

Mașina aplică lacul UV utilizând 5 capete inkjet cu o rezoluție de print între 180 și 1440 dpi, însă poate fi echipată cu un rând suplimentar de capete pentru un rezultat mai dramatic. Straturile finale sunt obținute prin treceri succesive înainte de începerea procesului de uscare, acest lucru fiind posibil datorită unui mecanism extrem de precis cu lamele din metal care deplasează coala înainte și înapoi sub capetele inkjet. Cel de-al doilea rând de capete inkjet poate fi utilizat pentru aplicarea a două tipuri diferite de lac în același timp. SPOTMATIC 36 poate fi prevăzut opțional și cu un dispozitiv care să citească pe fiecare coală acel cod care îi transmite mașinii planul după care trebuie să realizeze lăcuirea. Viteza maximă a mașinii de lăcuire este 24 m/min pe coli de hârtie cu dimensiunea minimă de 20 x 20 cm și maximă de 36 x 100 cm și o greutate de 115-600 g/m2, cantitatea de lac aplicată dintr-o singură trecere fiind de
4,5-18 g/m2.

„Cu ajutorul lui SPOTMATIC 36, furnizorii de servicii de finisare le pot asigura clienților printuri cu adevărat remarcabile. Mașina este alegerea perfectă pentru crearea de coperți, ambalaje de lux sau invitații în tiraje scurte cu efecte 3D pe care le oferă straturile de lac ce pot ajunge la grosimea de 3000 microni, peste care se poate aplica și folie aurie sau argintie”, a concluzionat Gregor Hartl.

Distribuitor pentru România:
HENN GROUP POLIGRAF SRL

www.henngroup.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide