Noi tehnici digitale de finisare fac posibilă înnobilarea cu folie a 1, 10 sau 100 de printuri și chiar personalizarea fiecărui exemplar.
Pentru a le oferi designerilor o imagine panoramică asupra paletei de opțiuni, PaperSpecs a creat catalogul Foil Cheat Sheet – un ghid care permite utilizatorilor să compare simultan toate tipurile de folii.
Creat în colaborare cu Asociația Folii & Efecte de Specialitate (FSEA), Foil Cheat Sheet este un paletar de mostre al cărui conținut este edificator pentru designerii graficii care doresc să utilizeze foliile pentru a rafina aspectul lucrărilor de print.
De la folii aplicate la cald sau rece la tehnicile digitale de finisare care au la bază toner sau lac, utilizatorii vor găsi o mulțime de indicații și informații astfel încât produsul muncii lor să ajungă în final să arate cât se poate de spectaculos.
„Există deja numeroase referințe pentru aplicarea folio la cald sau rece”, a declarat fondatoarea PaperSpecs, Sabine Lenz. „Dar când vine vorba despre tehnicile digitale care oferă tot mai multe opțiuni pentru finisare, există cu adevărat necesitatea de a afla care sunt toate avantajele și limitările fiecărui sistem în parte. Din câte știu, acest lucru nu a fost făcut niciodată până acum.”
Pentru a le pune designerilor la dispoziție exemple concrete cu privire la utilizarea acestor tehnici care oferă un plus de valoare produselor imprimate, PaperSpecs, în colaborare cu FSEA și tipografia Sundance din Orlando, Florida, a produs și o versiune tipărită a mostrarului Foil Cheat Sheet.
Acest catalog legat cu spiră este format dintr-o copertă și pagini interioare care ilustrează opțiunile de finisare cu folie.
„Pentru mine a fost important ca designerii să aibă o imagine de ansamblu asupra opțiunilor de finisare – mai ales în ceea ce privește tirajele scurte, realizate prin tehnici digitale”, a adăugat directorul executiv al FSEA, Jeff Peterson. „Un produs concret la care pot apela oricând pentru inspirație.”
PaperSpecs este o resursă inovatoare pentru designerii extrem de pasionați de munca lor, care apreciază experiența tactilă oferită de hârtie și de tipar.
Prin intermediul videoclipurilor, seminarelor online și a informațiilor publicate pe blog, organizația oferă inspirație și acces la instrumente și resurse cruciale pentru a ajuta designerii să creeze lucrări tipărite cu adevărat remarcabile.
„Am înființat PaperSpecs din dorința de a-i ajuta pe alți designeri care sunt la fel de perfecționiști și de pasionați de print ca mine. Împreună cu echipa mea am misiunea de a crea puntea de legătură dintre real și ficțiune, pentru a oferi informații practice și actualizate”, a declarat Sabine Lenz.