PaperSpecs lansează în premieră catalogul de folii „Foil Cheat Sheet”

Există puține efecte speciale ce oferă un plus de valoare și însuflețesc o creație grafică imprimată, care să se ridice la același nivel cu tiparul folio. Însă foarte puțini designeri realizează că această opțiune se poate extinde dincolo de aplicarea folio la cald și la rece.

Noi tehnici digitale de finisare fac posibilă înnobilarea cu folie a 1, 10 sau 100 de printuri și chiar personalizarea fiecărui exemplar.

Pentru a le oferi designerilor o imagine panoramică asupra paletei de opțiuni, PaperSpecs a creat catalogul Foil Cheat Sheet – un ghid care permite utilizatorilor să compare simultan toate tipurile de folii.

Creat în colaborare cu Asociația Folii & Efecte de Specialitate (FSEA), Foil Cheat Sheet este un paletar de mostre al cărui conținut este edificator pentru designerii graficii care doresc să utilizeze foliile pentru a rafina aspectul lucrărilor de print.

De la folii aplicate la cald sau rece la tehnicile digitale de finisare care au la bază toner sau lac, utilizatorii vor găsi o mulțime de indicații și informații astfel încât produsul muncii lor să ajungă în final să arate cât se poate de spectaculos.

Sabine Lenz, PaperSpecs
Sabine Lenz, PaperSpecs

 

„Există deja numeroase referințe pentru aplicarea folio la cald sau rece”, a declarat fondatoarea PaperSpecs, Sabine Lenz. „Dar când vine vorba despre tehnicile digitale care oferă tot mai multe opțiuni pentru finisare, există cu adevărat necesitatea de a afla care sunt toate avantajele și limitările fiecărui sistem în parte. Din câte știu, acest lucru nu a fost făcut niciodată până acum.”

Pentru a le pune designerilor la dispoziție exemple concrete cu privire la utilizarea acestor tehnici care oferă un plus de valoare produselor imprimate, PaperSpecs, în colaborare cu FSEA și tipografia Sundance din Orlando, Florida, a produs și o versiune tipărită a mostrarului Foil Cheat Sheet.

Acest catalog legat cu spiră este format dintr-o copertă și pagini interioare care ilustrează opțiunile de finisare cu folie.

„Pentru mine a fost important ca designerii să aibă o imagine de ansamblu asupra opțiunilor de finisare – mai ales în ceea ce privește tirajele scurte, realizate prin tehnici digitale”, a adăugat directorul executiv al FSEA, Jeff Peterson. „Un produs concret la care pot apela oricând pentru inspirație.”

PaperSpecs este o resursă inovatoare pentru designerii extrem de pasionați de munca lor, care apreciază experiența tactilă oferită de hârtie și de tipar.

Eticheta pentru vinul Ribeiro Santo Envelope (Portugalia), înnobilată cu folie aurie
Eticheta pentru vinul Ribeiro Santo Envelope (Portugalia), înnobilată cu folie aurie

 

Prin intermediul videoclipurilor, seminarelor online și a informațiilor publicate pe blog, organizația oferă inspirație și acces la instrumente și resurse cruciale pentru a ajuta designerii să creeze lucrări tipărite cu adevărat remarcabile.

„Am înființat PaperSpecs din dorința de a-i ajuta pe alți designeri care sunt la fel de perfecționiști și de pasionați de print ca mine. Împreună cu echipa mea am misiunea de a crea puntea de legătură dintre real și ficțiune, pentru a oferi informații practice și actualizate”, a declarat Sabine Lenz.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide