Uteco lansează revoluționarul Horizon 4.0 Triplex: performanță, versatilitate și design robust

Uteco – lider mondial în producția de echipamente de tipar flexografic, laminare şi rotogravură pentru segmentul ambalajelor flexibile – a organizat pe data de 4 martie 2022 webinarul „Horizon 4.0 Triplex” dedicat prezentării celui mai nou sistem de laminare și lăcuire marca Uteco. Potrivit reprezentanților companiei, noul Horizon 4.0 Triplex este unul dintre cele mai avansate echipamente produse de Uteco, combinând automatizarea, opțiuni unice de personalizare, lăcuirea și laminarea rapidă și eficientă cu până la trei straturi (triplex) cu o ușurință remarcabilă de utilizare.

Mario Mucciacciaro, vicepreședinte executiv al Uteco America de Nord, a fost cel care a prezentat principalele funcții ale noului echipament dezvoltat ca răspuns la cele mai noi aplicații cerute pe piață, printre care și laminarea în trei straturi, încorporarea lacurilor și adezivilor pe bază de solvenți și pe bază de apă, dar și laminarea/lăcuirea materialelor autoadezive de tip „cold seal”, care necesită doar aplicarea de presiune pentru sigilare sau lipire. Mucciacciaro a precizat că brandul Horizon a fost creat pentru cele mai solicitante și complexe aplicații, pentru care clienții Uteco aveau nevoie de echipamente robuste și modulare – noul design flexibil a fost conceput pentru a putea „găzdui” toate aceste aplicații speciale cerute de piață. Noul Horizon este potrivit pentru tiraje mici, medii și mari, este compatibil cu diferite tipuri de filme, hârtie, carton și aluminiu, fiind deci ideal pentru aplicații în domeniul producției de ambalaje flexibile, ambalaje pentru produse alimentare lichide sau solide, în producția de etichete autocolante, hârtie pentru cadouri, pungi de hârtie etc. Câteva dintre cele mai importante avantaje ale acestui sistem de laminare sunt viteza, capacitatea de schimbare rapidă a setărilor între joburi și cantitatea mică de deșeuri generate.

Noul sistem de laminare/lăcuire are următoarea configurație generală: 3 unwindere și un rewinder, două stații de lăcuire (folosite și pentru aplicarea adezivului), două stații de laminare, zone de tensionare, bare de întoarcere a substratului și un sistem de uscare în 3 zone. În demonstrația din cadrul webinarului au fost laminate 3 tipuri de materiale: PET (substratul pre-imprimat), M-PET (folie de plastic care îmbunătățește proprietățile mecanice, fizice și chimice ale foliei PET) și LLDPE (polietilenă de joasă densitate), rezultatul final fiind un film PET laminat cu un material M-PET, ambele fiind apoi laminate cu un material LLDPE. Noul Horizon este ideal pentru laminarea/lăcuirea în regim duplex sau triplex cu diferite tipuri de tehnologii precum rotogravura, gravura indirectă, flexo și semiflexo, fiind special conceput pentru producția de laminate multistrat atât cu tehnologii de laminare umedă, cât și uscată.

Horizon 4.0 Triplex folosește unwindere cu axe de rotație automatizate (diametru de 1 metru), iar winderele sunt dotate și cu un sistem care acționează automat cărucioarele necesare pentru schimbarea joburilor în cadrul unităților de lăcuire/laminare – acestea folosesc o tehnologie pe bază de conexiune wireless. Fiecare cărucior este echipat cu pistoane automate pentru a minimiza efortul operatorilor. Toate acestea, împreună cu schimbarea rapidă și automată a manșonului (mai puțin de 1 minut) dovedesc performanțele de înaltă clasă ale echipamentului. Operatorul trebuie doar să plaseze cărucioarele înăuntrul unităților de laminare iar de acolo sunt preluate de un sistem automatizat ce le ridică și le plasează în poziția corectă – astfel cărucioarele devin parte integrantă a echipamenului. Unitățile Corona pentru tratarea substratului dispun de 4 zone de tensiune pentru stabilizarea filmelor cu densitate redusă, însă ceea ce diferențiază acest echipament este sistemul de uscare și ventilație de ultimă generație. Horizon încorporează două unități de ventilație, reprezentative pentru tehnologia Cube – brevetată de Uteco pentru echipamentele flexo și de rotogravură – unitățile de ventilație echipate cu uscător semi-flotant (3 zone) contribuind la economisirea de energie electrică și permițând ventilația/uscarea eficientă și silențioasă. În plus, noul sistem de tensionare stabilizează gestionarea unor materiale precum LDPE sau HDPE – sistemul acționează automat rolele chiar și în tunelele de uscare. Toate aceste noi caracteristici fac posibile avantaje precum stabilitatea procesului, compatibilitatea cu polietilena de joasă densitate și capacitatea de a trece rapid la noi setări de producție.

Una dintre tehnologiile de ultimă generație implementate în noul Horizon este și Uteco Double Viewer System (DVS) care monitorizează și compară activitatea rolelor, corectând totodată registrele. DVS permite alinierea mai rapidă și mai ușoară a registrelor față de substratul pre-imprimat – în aplicațiile de tipul cold seal, echipamentul are nevoie de mai puțin de 15 secunde pentru a controla registrul. Horizon dispune și de un sistem de management avansat care permite salvarea setărilor de producție, facilitând economisirea de timp și resurse. În plus, designul echipamentului permite accesul rapid pentru curățarea rolelor sau pentru extracția duzelor. Este important de știut și că Horizon este un echipament modular și poate fi personalizat în funcție de nevoile clienților, una dintre opțiuni fiind și bara de întoarcere care este folosită la întoarcerea substratului pentru aplicații față/verso. Clienții pot opta și pentru încorporarea unității multifuncționale (Multipurpose Unit), o unitate specială care permite aplicarea tehnologiilor de laminare și lăcuire doar prin înlocuirea căruciorului. Această unitate permite printre altele și laminarea cu PVC, rotogravura, imprimarea flexo sau laminarea fără solvent – fiecare aplicație fiind obținută prin încorporarea unui cărucior diferit.

Horizon este remarcabil și din punct de vedere al sustenabilității și al grijii pentru mediu – sistemul Cube brevetat de Uteco a fost proiectat pentru a evapora solvenții din adezivii folosiți. Acesta reduce în același timp consumul de energie electrică cu aproximativ 30% și minimizează cantitatea de căldură eliberată în mediu. În plus, Horizon folosește o nouă generație de motoare care îmbunătățesc performanța și totodată se aliniază trendului global de a folosi cantități cât mai mici de plastic, transformând acest lucru în realitate pentru clienții Uteco.

www.uteco.com

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide