FANUC furnizează pe piața românească soluții complete de automatizare industrială

FANUC este lider mondial în domeniul automatizării industriale, având o experiență de peste 60 de ani în dezvoltarea de echipamente CNC, roboți industriali și mașini-unelte. Rețeaua globală FANUC include 271 de filiale locale, printre care și sediul din Cluj-Napoca, acolo unde echipa românească formată din ingineri de aplicații, ingineri de service și de vânzări deservesc teritoriul României și al Republicii Moldova. Cu ocazia participării la târgul Metal Show & TIB 2022, din luna mai, am putut afla în direct de la reprezentanții firmei mai multe informații despre noutățile prezentate în standul FANUC România.

În prezent, FANUC deține cel mai diversificat portofoliu de echipamente de automatizare, iar gama de roboți colaborativi (coboți) este cea mai cuprinzătoare de pe piață. Seria FANUC CRX este formată din cinci modele cu diferite capacități de încărcare – între 5 și 25 de kilograme – care pot fi adaptate pentru diverse aplicații precum sudarea cu arc electric, asamblarea, manipularea, ambalarea sau paletizarea. FANUC garantează fiabilitate maximă (8 ani de operare fără întreținere), configurare rapidă, ușurință de instalare fără echipament specializat și programare ușoară, care poate fi realizată chiar și de către operatori fără experiență.

Potrivit reprezentanților companiei, roboții au fost proiectați pentru a aduce un plus de sprijin în activitățile repetitive foarte solicitante pentru angajații umani: „Noile generații de roboți colaborativi sunt un pas înainte și mai apropiat de oameni pentru că pot lucra cot la cot cu aceștia, nu necesită împrejmuiri de protecție, sunt foarte siguri, au aceeași precizie ca și roboții industriali și pot să ușureze foarte mult sarcinile zilnice ale angajaților din zona industrială”. Coboții îi ajută pe angajați, sporesc eficiența, productivitatea și profitabilitatea companiilor, fiind gândiți pentru aplicații diverse, în funcție de nevoile liniilor de producție sau de asamblare din diversele industrii – fiecare robot poate fi setat pentru a se adapta cerințelor oricărui mediu industrial și poate fi mutat dintr-o anumită zonă în alta pentru a veni în întâmpinarea nevoilor.

Daniel Szilagyi, ROBOT Sales Engineer și Lavinia Elena Iclozan, Marketing Specialist
Daniel Szilagyi, ROBOT Sales Engineer și Lavinia Elena Iclozan, Marketing Specialist

 

Coboții FANUC sunt disponibili pe diverse dimensiuni, au mai multe lungimi de braț, iar achiziționarea lor se face în funcție de caracteristicile tehnice și de nevoile clientului. În ceea ce privește siguranța mediului de lucru, coboții au senzori încorporați care asigură oprirea instantanee atunci când întâlnesc un obstacol. În plus, vitezele coboților sunt mai reduse în comparație cu cele ale roboților industriali, care au nevoie de împrejmuiri și trebuie instalați cu grilaje de protecție. Coboții detectează obstacolele fiind deci cei mai siguri de pe piață.

Compania oferă, de asemenea, service și mentenanță: „Clienților le putem oferi și partea de servicii, respectiv de întreținere, de reparații, intervenții de înlocuire de piese de schimb, toate fiind disponibile pe termen foarte lung. Avem clienți cu echipamente FANUC pe care încă le «administrăm» în felul acesta de zeci de ani. Mai mult, roboții pot funcționa non-stop și fără intervenții din partea operatorilor, chiar și pe întuneric, dar este importantă respectarea termenelor de verificare și ca întreținerea să se execute conform fișelor tehnice pentru a le asigura durata de funcționare pentru care au fost creați”.

FANUC Academy România le oferă clienților și serviciile unui departament special ce organizează cursuri de formare pentru cei care operează sau urmează să opereze echipamente FANUC – acest centru este în Cluj-Napoca, însă, la cerere, sunt organizate și sesiuni speciale la fața locului, acolo unde există echipamentele instalate.

FANUC România se implică și în mediul educațional românesc: „Avem echipamente educaționale cu roboți, CNC-uri și centre de prelucrare care pot fi utilizate pentru cursurile studenților. Multe dintre universități au astfel de roboți, liceele mai puțin, dar universitățile au în vedere aceste celule educaționale. Profesorilor li se acordă pregătire, pentru ca apoi, la rândul lor, să îi poată pregăti pe studenți. Pe lângă robotul fizic oferim și programe de simulare a proceselor reale din producție. Piața forței de muncă este destul de neofertantă, cu greu se găsesc specialiști, așa că e un interes real și pe termen lung ca tinerii să fie cât mai bine pregătiți în domeniu”.

FANUC îi invită pe cei interesați să consulte website-ul companiei, unde vor putea afla mai multe informații despre automatizare și soluțiile pe care acest domeniu le oferă industriei de print și packaging, alături de exemple de proiecte implementate în diverse ramuri ale mediului industrial.

Date de contact:
Tel.: +40 747 232 682
E-mail: info@fanuc.ro
www.fanuc.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide