Industria poligrafică în noua epocă a automatizării

Toate sectoarele, de la cel auto și aerospațial până la cel poligrafic, au intrat într-o nouă eră numită Industry 4.0 – o abordare optimizată a producției prin utilizarea tehnologiilor de ultimă generație pentru a ține pasul cu creșterea cererii. Industria poligrafică s-a concentrat în special pe un anumit aspect al Industry 4.0 – automatizarea – pentru o mai bună conectare a echipamentelor și tehnologiilor de imprimare și pentru a permite o tranziție lină între etapele fluxului de lucru, de la momentul în care un client plasează o comandă până la livrarea acesteia.

Transformarea industriei poligrafice prin automatizare se întâmplă deja – în cadrul studiului „Software Investment Outlook 2020-21” realizat de Keypoint Intelligence, cercetătorii au constatat că tot mai multe companii au investit în automatizare în acești ultimi doi ani, în special pentru a onora numărul mare de lucrări în tiraje mici. Automatizarea oferă beneficii uriașe industriei poligrafice din toate sectoarele. Un flux de lucru automatizat permite un flux de producție optimizat, reducerea deșeurilor și a risipei de materiale și reducerea timpului necesar ajustării manuale a setărilor – toate acestea contribuie la scurtarea semnificativă a termenelor de livrare. Automatizarea le permite furnizorilor de servicii de imprimare să își îmbunătățească procesele de producție și să se deschidă către noi proiecte și clienți ale căror comenzi nu le-ar fi putut onora în mod obișnuit. Automatizarea simplifică gestionarea acestor proiecte cu doar câteva modificări ale fluxului de lucru. Timpii de livrare sunt scurtați și mai mult dacă imprimantele pot funcționa la orice oră fără supraveghere constantă, datorită monitorizării de la distanță (remote) și a capacităților de auto-curățare. Cu o producție totală crescută, automatizarea îi ajută deci pe furnizorii de servicii de imprimare să își transforme activitățile în afaceri mai eficiente, mai versatile și mai profitabile.

Lucrul pe linia de producție este adesea perceput ca fiind o muncă manuală, mai tradițională, dar automatizarea conferă sectorului un aer mai modern și mai tehnic, ce ar putea atrage o serie întreagă de noi oameni cu spirit tehnologic care doresc să se alăture industriei. Utilizarea la capacitate maximă a unei noi tehnologii necesită un anumit nivel de cunoștințe tehnice, fie că este vorba de crearea software-ului mașinii, de integrarea imprimantelor în fluxul de producție sau de mentenanță/reparații, astfel încât prezența unei persoane cu aceste cunoștințe este extrem de benefică. În plus, companiile pot folosi această perioadă de tranziție pentru a-și instrui forța de muncă existentă în vederea unei mai bune monitorizări a acestui proces, ceea ce asigură angajaților din domeniul poligrafic un set nou de competențe pentru a crește eficiența fluxului de lucru. Liniile de producție automatizate pot fi foarte diferite, însă producători precum Mimaki pun la dispoziția printerilor webinarii și alte modalități de e-learning pentru a ajuta la instruirea adecvată a personalului și a întregii companii.

Mimaki a recunoscut de timpuriu potențialul acestei tehnologii și este una dintre companiile care au început tranziția către fluxuri de lucru automatizate. Fiecare echipament lansat de către producătorul japonez este pregătit pentru Industry 4.0, ceea ce înseamnă că o gamă diversă de utilaje – de la mașini de tăiat la imprimante – poate fi integrată într-un flux de lucru automatizat. Mai mult decât atât, tehnologiile de bază ale Mimaki permit deja ca funcții precum controlul calității și curățarea să aibă loc în mod automat, permițând totodată funcționarea 24/7 fără a mai fi nevoie de intervenții regulate. Automatizarea completă end-to-end se află încă în stadii incipiente, barierele rămase incluzând nevoia de personal calificat pentru a gestiona aceste noi tehnologii, dar și costurile de implementare. Totuși, odată ce acestea sunt depășite, investițile în automatizare aduc beneficii clare afacerilor care se pregătesc astfel pentru viitor și devin mai inteligente din punct de vedere financiar.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide