Koenig & Bauer prezintă Patras – fluxul de lucru complet automatizat pentru logistica materialelor

Koenig & Bauer – producător de echipamente de tipar offset și digital în coală și rolă, precum și de sisteme de finisare și tipar flexografic – a lansat la finalul lunii martie sistemul Patras, un flux de lucru complet automatizat pentru logistica materialelor utilizate în producția de print. Patras este destinat transportării și manipulării materialelor (role și paleți) cu ajutorul vehiculelor ghidate automat (AGV), fiind o soluție end-to-end de automatizare a fluxului de lucru potrivită pentru toate tipurile de tipografii.

Patras este un sistem modular destinat logisticii materialelor și unul dintre cele mai complexe sisteme de flux de lucru pentru tipografii, adaptabil fiecărui client, fie că este vorba despre imprimare offset, flexografică, digitală sau prelucrarea cartonului ondulat. Rolele de materiale cu diametrul de până la 1800 mm și lățimea maximă de 2800 mm, cu o greutate maximă a rolei de 6 tone pot fi acum transportate în mod fiabil și complet automatizat. Conceptul modular permite adaptarea sistemului la orice condiții specifice de producție. Christoph Müller, membru al consiliului executiv al Koenig & Bauer, explică: „Soluția noastră logistică permite reducerea costurilor, a timpului irosit și a deșeurilor. Modelul de imprimantă ales de client nu este important. Avem în portofoliul nostru de produse atât soluții manuale, cât și soluții complet automatizate”.

Sistemele pentru logistica materialelor de la Koenig & Bauer sunt deja utilizate în aproximativ 2000 de tipografii care activează în producția publicitară. Potrivit producătorului, tot mai multe sisteme Koenig & Bauer sunt utilizate și în sectorul de packaging, un segment de piață caracterizat de diversitatea substraturilor și de cerințele de producție specifice. Soluțiile integrate pentru logistica materialelor de la Koenig & Bauer asigură automatizarea completă a întregului flux de lucru, de la descărcarea din vehiculele de livrare până la pregătirea și încărcarea rolelor. Astfel operatorii se pot concentra pe monitorizarea întregului proces, lucru posibil prin conectarea automată a stațiilor de producție individuale cu ajutorul unor interfețe definite. Totul este conectat în rețea prin intermediul unui sistem sofisticat de gestionare a materialelor.

Utilizarea vehiculelor ghidate automat pentru manipularea bobinelor este o soluție ideală mai ales pentru tipografiile foarte automatizate. Odată ce rolele au fost descărcate din autovehiculul de livrare, sistemele automate se ocupă de transportul direcționat către depozit. Sistemul de gestionare este utilizat pentru controlul complet automat al AGV-urilor și se asigură că materialele sunt aduse în locația corectă a depozitului. De asemenea, același sistem de gestionare este cel care comandă ulterior recuperarea materialelor din depozit și livrarea către zona de producție.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide