Startup-ul IT româno-american UiPath va fi listat la bursa din SUA în 2021

UiPath, compania româno-americană din domeniul IT fondată de un român - Daniel Dines, fost angajat al Microsoft - a anunțat public demararea demersurilor oficiale de listare la bursa americană, evenimentul propriu-zis urmând să aibă loc cel mai probabil în prima jumătate a anului 2021.

Daniel Dines, CEO și cofondator UiPath

 

Acesta este următorul pas important după ce veniturile anuale ale startup-ului au atins suma de 500 milioane de dolari, valoarea afacerii fiind evaluată în prezent la        20 miliarde de dolari, aproximativ dublu comparativ cu valoarea înregistrată în urmă cu doar câteva luni, mai exact în iulie. Daniel Dines și-a transformat rapid startup-ul într-unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe piața industriei roboticii software (RPA), produsele sale fiind aplicații care au capacitatea de a înlocui oamenii în realizarea sarcinilor repetitive din birouri. UiPath are drept competitori companii precum Automation Anywhere Inc., susținută de SoftBank Group Corp.

Compania care are sediul în New York așteaptă în prezent aprobarea Comisiei pentru Valori Mobiliare (SEC) pentru a continua procesul. Printre clienții UiPath se numără JPMorgan Chase & Co., Morgan Stanley, Bank of America Corp. şi Credit Suisse Group AG.

Potrivit Bloomberg, planurile de listare ale UiPath s-ar putea concretiza în 2021, după ce au fost ținute în stand by din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, UiPath s-ar alătura unui grup de startup-uri tehnologice care trec prin același proces de listare la bursă, din care fac parte o companie digitală de jocuri video (Roblox Corp.), un serviciu de întâlniri online (Bumble), o platformă de livrare a produselor alimentare (Instacart Inc.) și un furnizor online de credite ipotecare (Better.com).

Până în prezent, UiPath a beneficiat de investiții ale unor importante nume de pe piață precum Accel, Sequoia Capital, Coatue Management, Tiger Global Management LLC şi Tencent Holdings Ltd.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide