Marabu va fi neutru din punct de vedere climatic începând cu iulie 2021

Marabu este unul dintre primii producători de cerneală care au atins neutralitatea climatică. Toate diviziile Marabu vor contribui, acolo unde este posibil, la îndeplinirea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

“Salvăm viitorul următoarelor generații și suntem mândri că am reușit să transformăm Tamm și Bietigheim în unități de producție neutre din punct de vedere climatic din iulie 2021”, explică York Boeder, membru al comitetului executiv. “Protecția mediului ne preocupă în mod special, de aceea ne-am și asumat un angajament prin care evităm și reducem emisiile ori de câte ori este posibil, utilizând energie ecologică, sisteme de economisire a energiei, concepte de mobilitate sau materiale ecologice. Compensăm toate emisiile inevitabile de CO2 prin sprijinirea proiectelor legate de protecția mediului, certificate la nivel internațional și punem în aplicare în mod continuu măsuri pentru reducerea amprentei noastre de carbon, pe care le actualizăm în fiecare an. Prin urmare, ne-am propus să reducem emisiile de CO2 cu încă 25% până în 2030”.

Marabu investește de zeci de ani în cercetarea și dezvoltarea unor procese de producție mai sigure pentru mediul înconjurător. Printre principalele activități pentru evitarea și reducerea emisiilor de CO2 se numără trecerea la energia verde prin utilizarea hidroenergiei, ceea ce reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 2 000 tone în fiecare an, sisteme de tratare a apei uzate și recuperare a solvenților, schimbarea flotei de automobile cu mașini electrice și hibride, însoțită de investiții în stații de încărcare electrică. Compania generează în prezent aproximativ 18 500 tone de CO2, această valoare fiind rezultatul pozitiv al măsurilor întreprinse de Marabu.

În calitate de producător de cerneluri pentru industria ambalajelor, Marabu și-a exprimat angajamentul și față de protecția oceanelor. Peste 8 milioane de tone de deșeuri de plastic ajung în fiecare an în mările și oceanele lumii. Prin Project Plastic Bank, locuitorii din Haiti, Indonezia, Brazilia sau Filipine colectează deșeurile din plastic și le schimbă la punctele locale de colectare cu alimente, apă potabilă, credit pentru telefonul mobil sau taxe școlare. Plasticul colectat este apoi reciclat și reintegrat în lanțul de aprovizionare.

Proiectele pentru protecția mediului înconjurător puse în aplicare de Marabu nu reduc doar emisiile de CO2, ci contribuie și la dezvoltarea locală durabilă.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide