ALPLA investește 7,5 milioane EUR într-o fabrică de reciclare a plasticului din Târgu Mureș

Grupul ALPLA, lider mondial în soluții de reciclare a plasticului și important producător de ambalaje din plastic, anunță construirea unei noi fabrici de reciclare în Târgu Mureș, angajându-se să facă investiții anuale de aproximativ 50 de milioane de euro pentru a-și extinde procesele și activitățile de reciclare până în 2025.

Günther Lehner, președinte ALPLA și responsabil pe departamentele de Sustenabilitate şi Economie Circulară, a declarat: „Obiectivul nostru este să stabilim un ciclu de viaţă complet al ambalajului – de la sticlă la sticlă – în special în regiunile unde colectarea şi reciclarea deşeurilor au potenţial de dezvoltare. Asocierea noastră în acest joint-venture este un pas strategic şi important în această direcţie”. Noua fabrică va fi rezultatul unui parteneriat între ALPLA, Ecohelp SRL şi United Polymer Trading AG (Elveţia) iar investițiile vor merge către instalarea unei linii de extrudare pentru reciclarea sticlelor din plastic, care va permite folosirea granulelor din plastic reciclat pentru fabricarea de noi produse. Cele trei companii își propun să producă anual în noua fabrică aproximativ 15 000 tone de PET reciclat post-consum de calitate alimentară (rPET). Reprezentanții ALPLA susțin că există o cerere tot mai mare din partea clienților pentru materiale reciclate, ceea ce oferă companiei oportunitatea de a investi în proiecte de reciclare.

Investiția totală pentru crearea infrastructurii fabricii este estimată la aproximativ 7,5 milioane de euro și va crea 15 locuri noi de muncă. În această inițiativă comună, ALPLA va acționa ca specialist în reciclare și producător de sticle și preforme, Ecohelp va furniza materialul de bază sub formă de fulgi din PET, necesar pentru a produce granule rPET de calitate, iar UPT – care deține o instalație de reciclare rPET în Olanda – va acționa ca specialist în comerțul cu materiale plastice reciclate.

Grupul ALPLA deține fabrici de reciclare pentru materiale PET și HDPE (polietilenă de înaltă densitate) în Austria, Polonia, Mexic, Italia și Spania iar pe piața românească este prezent încă din 2011, odată cu inaugurarea primei fabrici de producție la București. Reprezentanții companiei au declarat că intenționează să își globalizeze activitățile de reciclare – în România ALPLA s-a extins deja încă din 2017 la Timișoara și a achiziționat compania Star East PET din Brașov. Grupul ALPLA reciclează anual aproximativ 130 000 de tone de PET şi 60 000 de tone de PE.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide