Beneficiile automatizării în procesele de producție

Lipsa de operatori calificați și rotația personalului sunt două dintre principalele probleme ale managerilor de unități de producție, exacerbate în ultimii ani de scăderea numărului de persoane dispuse să lucreze în întreprinderi și de cererea mai mare de ambalaje alimentare cauzată de Covid-19. Automatizarea poate fi o soluție la toate aceste provocări deoarece face posibilă dublarea producției, reducerea costurilor salariale și a consumului energetic. În plus, ca urmare a automatizării, lucrătorii nu trebuie să atingă produsele deoarece întregul proces este automatizat.

Furnizorii de servicii de imprimare și convertorii au nevoie de mașini care sunt capabile să gestioneze simultan lucrări extrem de complicate și să mențină cea mai înaltă eficiență operațională. În acest caz, schimbarea joburilor și a setărilor de producție este critică. O mașină simplă este de obicei operabilă doar 30% din timp, însă prin utilizarea soluțiilor cu valoare adăugată disponibile în prezent – precum rewinderele cu turelă dublă sau poziționarea automată a cuțitelor – acest raport devine cu până la 70% mai mare. Un procent și mai mare este posibil dacă fiecare etapă care are loc după tăiere – etichetarea, ambalarea sau paletizarea cu ajutorul roboților conectați – este automatizată.

Printre beneficiile automatizării amintim: productivitatea crescută și de înaltă calitate (prin automatizare se evită erorile umane), o mai bună gestionare a forței de muncă, sustenabilitatea (automatizarea optimizează consumul de energie și reduce risipa de materiale), recuperarea investiției în mai puțin de un an (datorită productivității ridicate și a economiilor mari în materie de energie).

Una dintre companiile care oferă astfel de soluții de automatizare este Comexi – cu sediul în Girona, Spania. Printre acestea se numără GeniusPrint, care garantează precizie maximă în setările de imprimare prin simpla apăsare a unui buton, Automatic Pre-set Positioning – o setare completă pentru mașinile de tăiat, care oferă economie maximă de timp și de materiale, Automatic Video Inspection – un sistem de inspecție video care asigură calitate maximă chiar și atunci când mașinile funcționează la viteze mari și nu în ultimul rând Comexi End of Line Reel Handling, sistem ce reduce forța de muncă necesară pentru manipularea produselor la capătul liniilor de producție, precum și consumul de energie.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide