Comisarul european Virginijus Sinkevicius solicită interzicerea ambalajelor din plastic

Urmare a diverselor campanii inițiate de Comisia Europeană cu privire la utilizarea materialelor plastice, noul comisar european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a solicitat acum interzicerea ambalajelor din plastic.

„Ne dorim extinderea regulilor care fac referire la materialele plastice de unică folosință și cercetăm în prezent diferite alternative. Un pas important ar fi, de exemplu, interzicerea ambalajelor din plastic sau obligativitatea utilizării materialelor reciclate”, a declarat Sinkevicius într-un interviu recent acordat cotidianului german Die Welt.

TecPart – care face parte din GKV, asociația germană a convertorilor de materiale plastice – a reacționat cu indignare la afirmația comisarului UE.

„Aducerea în discuție a ambalajelor din plastic nu este realistă și pune în pericol viețile consumatorilor”, a declarat directorul general al TecPart, Michael Weigelt. Potrivit lui Weigelt, multe dintre prevederile inițiativei “Green Deal” pentru lupta împotriva schimbărilor climatice – adoptată recent de UE – merită să fie susținute, însă o protecție mai eficientă a mediului ar putea fi obținută prin implementarea unor sisteme de colectare și reciclare a deșeurilor în țările cu infrastructură slabă.

Și asociația umbrelă a convertorilor de materiale plastice din Europa a reacționat la afirmația lui Sinkevicius, declarând că interzicerea ambalajelor din plastic va aduce daune suplimentare planetei, mai ales în ceea ce privește emisiile de CO2.

Comisarul european pentru mediu a anunțat totodată un nou plan care vizează economia circulară și care va fi prezentat în lunile următoare. Acesta se va concentra pe materialele plastice și textile, printre altele. Planul va conține, de asemenea, o directivă generală privind utilizarea bioplasticelor.

Virginijus Sinkevicius
Virginijus Sinkevicius

 

„Până la sfârșitul anului vom oferi o listă detaliată a tuturor produselor care conțin sau folosesc microplastice”, a declarat Sinkevicius. „Dorim să începem chiar cu regulile pentru compoziția anvelopelor, produselor cosmetice și a altor produse relevante.”

Pe teritoriul Uniunii Europene au fost deja inițiate și puse în aplicare diverse măsuri de restricționare a utilizării materialelor plastice. Începând cu anul 2021, paiele, tacâmurile și vesela din plastic de unică folosință vor fi interzise.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide