Europa decide ieșirea din „carantină” a economiei și reluarea controlată a activităților

Începând cu săptămâna 13-19 aprilie, unele state membre ale Uniunii Europene, printre care se numără și câteva dintre cele mai afectate de situația provocată de pandemie – Italia și Spania – au decis relaxarea măsurilor de urgență care au produs „carantinarea” economiei europene.

Cehia a fost o deschizătoare de drumuri în această privință, oferind o relaxare a măsurilor de carantină încă de săptămâna trecută. Urmând modelul Cehiei, Spania, Italia și Austria le vor permite cetățenilor să se întoarcă la slujbe, chiar dacă revenirea va include respectarea regulilor de distanțare socială și purtarea măștilor de protecție.

Cehia, deschizătoarea de drumuri în privința relaxării măsurilor de carantină, a permis începând cu data de 14 aprilie călătoriile în străinătate. Această redeschidere a granițelor este însă una parțială, fiind destinată călătoriilor urgente în scop profesional, dar și tratamentelor medicale sau vizitelor de familie. Măsura a fost luată în contextul redeschiderii în urmă cu o săptămână a magazinelor pentru bricolaj și grădinărit, a magazinelor care comercializează sau repară biciclete, dar și a papetăriilor. Tot de atunci Cehia permite cetățenilor săi reluarea sporturilor în aer liber, individuale sau de grup. Spania a urmat și ea acest model luând o decizie asemănătoare după numai două săptămâni de carantină totală – începând cu această săptămână, guvernul spaniol permite tuturor persoanelor care nu pot lucra de acasă deplasarea către locul de muncă. Printre cei vizați de decizie se numără și muncitorii de pe șantiere sau din fabrici, avocații și menajerele. Țara europeană cea mai afectată de pandemie, Italia, și-a redeschis începând cu data da 14 aprilie librăriile, papetăriile și magazinele care comercializează haine pentru copii. Restul angajaților vor rămâne în carantină până pe data de 3 mai. Tot pe 14 aprilie și-a deschis și Austria magazinele de bricolaj și grădinărit, incluzând în această categorie și întreprinderile mici de procesare a cărnii. Se estimează că la sfârșitul lunii aprilie va urma redeschiderea magazinelor de haine și a saloanelor de cosmetică. În ceea ce privește redeschiderea școlilor, Austria dorește ca acestea să își reia activitatea începând cu data de 15 mai, pe când hotelurilor și restaurantelor li se va permite reluarea activității abia la finalul lunii mai.

Și țările nordice doresc o relaxare controlată a măsurilor de urgență luate în urma pandemiei: Norvegia privește reluarea activităților cotidiene cu un optimism precaut, premierul anunțând deocamdată redeschiderea creșelor începând cu data de 20 aprilie, pe când școlile și universitățile vor fi redeschise pe 27 aprilie. Danemarca a decis și ea redeschiderea grădinițelor începând cu 15 aprilie, în timp ce elevilor ciclului gimnazial și liceal li se va permite revenirea în școli începând cu data de 10 mai.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide