European Bioplastics preconizează o producţie crescută în pofida evoluțiilor nefavorabile şi solicită susţinere de la nivel politic

European Bioplastics (EUBP) dezvăluie o creştere „importantă” în capacitatea de producție a bioplasticelor, de la aproximativ 2,23 milioane de tone metrice în 2022 până la 6,3 milioane de tone metrice în 2027. La a 17-a Conferință EUBP, organizaţia a preconizat că industria bioplasticelor va cunoaşte un nou suflu după o perioadă de stagnare în 2020 cauzată de provocările din timpul pandemiei de COVID-19.

„Evoluția pozitivă a capacităţii de producție a bioplasticelor trebuie văzută în contextul global mai larg al crizei climaterice, al creșterii prețurilor la resursele energetice şi al întreruperii lanțurilor valorice”, a declarat Hasso von Pogrell, director general al EUBP. „În pofida acestor provocări, capacitatea de producție a bioplasticelor este în continuă creştere. O dovadă în plus în sprijinul rezilienței şi importanței industriei noastre.”

EUBP transmite că packaging-ul rămâne cel mai mare domeniu de aplicare pentru bioplastice, reprezentând 48% din cota totală de piață. Mai mult, în ceea ce priveşte diviziunea geografică, Asia rămâne o platformă centrală de producție, peste 40% din totalul de bioplastice fiind produse în acea regiune.

Conform datelor EUBP, la ora actuală un sfert din producția globală de bioplastice încă se desfăşoară pe teritoriul Europei. Cu toate acestea, se estimează că ponderea Europei precum şi ponderea altor regiuni ale lumii vor înregistra scăderi semnificative în următorii cinci ani. Prin comparaţie – conform estimărilor – Asia va depăşi ponderea de 60% până în 2027.

„Vom asista la o creştere impresionantă a producției de bioplastice în următorii câțiva ani. Însă marea întrebare este dacă Europa doreşte să mai joace un rol important în liga mondială a bioplasticelor sau va renunţa la poziţia de frunte pe care o deţine în domeniul materialelor sustenabile inovatoare”, a mai declarat Von Pogrell. „Investițiile în materie de infrastructură şi cercetare necesită un cadru politic şi economic favorabil. Aşadar, decidenții politici europeni ar trebui să acorde atenţie numeroaselor inițiative din cadrul Acordului Verde European pentru a atribui importanţa cuvenită producţiei de materiale plastice regenerabile şi compostabile şi de asemenea pentru a o încuraja”, a continuat directorul general.

EUBP transmite că dezvoltarea bioplasticelor este determinată de cererea tot mai mare de materiale de acest gen, concomitent cu apariția aplicațiilor şi produselor tot mai sofisticate.
Ca urmare a dezvoltării crescânde a interesului pentru polimerii cum ar fi polihidroxialcanoaţii (PHA), acidul polilactic (PLA), poliamidele (PA) regenerabile, precum şi a creșterii constante a cererii de polipropilenă (PP) regenerabilă, capacitatea de producție va continua să crească semnificativ şi să se diversifice în următorii cinci ani.

Se estimează că terenul folosit pentru cultivarea materiilor prime regenerabile destinate producției bioplasticelor va fi de 0,8 milioane de hectare în 2022 şi va continua să reprezinte doar puţin peste 0,01% din suprafaţa agricolă globală de 5 miliarde de hectare. Odată cu creşterea estimată a producţiei globale de bioplastice în următorii cinci ani, cota de folosință a terenurilor destinate industriei bioplasticelor va înregistra o creştere de până la 0,06%.

„Această cotă este încă minimă în raport cu suprafaţa agricolă existentă. Ca atare, nu există nicio concurență între materia primă regenerabilă pentru alimente şi nutreț şi producția bioplasticelor”, mai spune Von Pogrell. „Peste 90% din suprafaţa agricolă globală este utilizată pentru pășunat, alimentație şi nutreț, ceea ce constituie un alt factor hotărâtor în dezbaterile politice pe subiectul terenului folosit pentru industriile care utilizează surse regenerabile de biomasă.”

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide