FESPA 2021 – locul de întâlnire al comunității de print

În perioada 12 - 15 octombrie 2021, specialiștii comunității de print își dau întâlnire la FESPA Global Print Expo, una dintre cele mai importante expoziții din Europa pentru sectoarele de tipar digital în format mare, serigrafie, imprimare digitală pe materiale textile și semnalistică, care se va desfășura la RAI Amsterdam.

În domeniul imprimării digitale pe materiale textile, FESPA 2021 va prezenta Print Make Wear – fabrica de articole vestimentare, care s-a numărat printre atracțiile ediției din 2019 de la München. Anul viitor la Amsterdam, conceptul Print Make Wear se va afla în strânsă legătură cu zona destinată articolelor sportive, Sportswear Pro, acolo unde 20 de expozanți de marcă – printre care și Mimaki, Kornit, Drytac, Antalis, Roland și Berger Textiles – vor colabora pentru a produce live vestimentație sportivă. Printre numeroasele soluții în materie de textile, FESPA va face loc și noilor echipamentelor lansate de HP – HP STITCH S1000 de 3,2 m și HP STITCH S500 de 162 cm, care răspund cererii pentru produse imprimate prin tehnica sublimării, atât pe hârtie cât și pe materiale textile. Polyprint SA va prezenta o nouă imprimată direct-to-garment, TexJet® shortee2, în timp ce Premier Digital Textiles va expune noi tipuri de țesături din bumbac organic, poliester reciclat și materiale eco. Berger Textile va arăta publicului o nouă gamă de produse textile sustenabile, realizate în Germania.

În materie de tipar digital, Mutoh îi va inspira pe vizitatori cu aplicațiile multiple pe care le pot realiza echipamentul XpertJet 1641SR și noul XpertJet 1682SR de 162 cm, cu alimentare în rolă, opțiune dual ink, inclusiv un nou set de cerneluri în 7 culori. Mutoh va prezenta și cea de a doua generație de echipamente direct-to-print: XpertJet 461UF și XpertJet 661UF. HP va expune noul echipament pentru substraturi rigide, HP Latex R Printer Series Edition 2020, dar și imprimantele HP Latex 1500, HP Latex 570 și HP DesignJet Z9 dual roll PostScript® de 112 cm, cu trimmer vertical. Canon va aduce soluții end-to-end care vor include și seriile Arizona flatbed și Colorado roll-to-roll, precum și soluția software Xpert care simplifică și automatizează lucrările complexe. Agfa pe de altă parte, îi va invita pe vizitatori să vadă live cum funcționează premiatul Jeti Tauro H3300 LED, cu mărimi de până la 3,3 m și viteză de 453 m²/h. Nici Epson nu se va lăsa mai prejos aducând soluții pentru aplicațiile de semnalistică, sublimare și imprimare digitală pe materiale textile.

Tiparul serigrafic se va remarca la FESPA și datorită materialelor pentru imprimare prin transfer marca SEF. Cei interesați de echipamente digitale hibride sunt așteptați pentru a vedea soluția oferită de Digital Screen Printing Technologies. Printre expozanții care își vor prezenta inovațiile în materie de producție a cernelurilor se vor număra și Zhuhai Print-Rite New Materials Corporation Limited, cu o nouă cerneală pentru sublimare, dar și DAF KİMYA İÇ VE DIŞ TİC. A.Ş. cu o întreagă gamă de cerneluri hibride pe bază de apă. Sun Chemical va prezenta portofoliul său de cerneluri pentru print wide-format, textile, sublimare și tipar industrial. FESPA va include și soluții de management al culorii și fluxului de lucru. Printre cei mai importanți expozanți pot fi amintiți Esko Graphics cu software-ul ArtiosCAD Preflight. Tehnologia RIP de ultimă generație va fi prezentată de CADlink Technology Corporation, împreună cu noul Digital Factory RIP Software.

În afară de standurile celor peste 500 de expozanți, organizatorii FESPA au pregătit și zone destinate schimbului de informații precum Colour L*A*B*, Trend Theatre, Printeriors, Print Make Wear, FESPA Awards și FESPA World Wrap Masters.

„Expozanții ne cunoșteau planurile încă de acum doi ani, iar feedback-ul comunității de print cu privire la data și locația noului eveniment a fost unul extrem de pozitiv. În timpul evenimentului din München am fost asaltați de cereri pentru spațiu expozițional și s-a ajuns până în punctul în care am închis evenimentul din 2019 cu un plan clar al expozanților care vor participa la FESPA 2021. Am primit angajamente ferme de la companii precum Epson, M&R, Agfa, EFI, Avery Dennison și Durst pentru FESPA Amsterdam”, a declarat Neil Felton, CEO, FESPA.

„Din 2017, târgul FESPA Global Print Expo este organizat anual și depunem toate eforturile pentru a nu ne suprapune cu alte evenimente din sectoarele pe care le reprezentăm. În 2021 am programat FESPA între 12 și 15 octombrie, iar evenimentul va avea loc în Olanda, facilitând accesibilitatea vizitatorilor din Europa. Pentru vizitatori, FESPA reprezintă evenimentul cheie în materie de imprimare de specialitate, fie că este vorba despre printul de mare format, serigrafie, tipar digital, semnalistică, decorațiuni interioare, print pe materiale textile sau colantare auto. În ultimii ani, FESPA s-a extins devenind un târg cu adevărat internațional. La FESPA Global Print Expo din 2018, de exemplu, am fost vizitați de participanți dintr-un număr record de 142 de țări, consolidându-ne poziția de expoziție globală. Nu doar vizitatorii călătoresc de departe pentru expozițiile noastre, ci și expozanții noștri călătoresc venind din întreaga lume pentru a expune la eveniment. Prin participarea la FESPA, vizitatorii au acces direct la producătorii principali și nu doar la distribuitorii unora dintre marile branduri.”

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide