Greiner Packaging lansează noua lingură din carton 100% reciclabil

Companiile austriece Greiner Packaging și Cardbox Packaging au încheiat un parteneriat care le-a permis să proiecteze și să introducă pe piață un nou tip de lingură de unică folosință, realizată din carton reciclabil în proporție de 100%.

Acest nou produs apare în contextul în care folosirea tacâmurilor de unică folosință din plastic va fi interzisă pe teritoriul Uniunii Europene începând cu a doua parte a anului 2021. La aceasta se adaugă și faptul că majoritatea consumatorilor optează tot mai des pentru alimente ușor de preparat ce pot fi consumate în mișcare, cu ambalaje și tacâmuri cât mai prietenoase cu mediul.

Noua lingură realizată din carton de culoare albă, produs din fibre virgine, a fost aprobată pentru contactul direct cu alimentele. Aceasta are o lungime de 10 cm, este fabricată din carton pliat o singură dată și e potrivită pentru consumul unor produse alimentare de tipul produselor lactate, deserturilor, fructelor de mici dimensiuni și a mai multor tipuri de salate. Cartonul din care este produsă lingura este tratat cu soluții pe bază de apă pentru a permite utilizarea în siguranță. În plus, lingura poate fi personalizată la cerere prin imprimare directă cu ajutorul unor cerneluri ce respectă standardele speciale pentru industria alimentară. În combinație cu un capac din r-PET și un sigiliu din polipropilenă care poate fi complet îndepărtat, această soluție devine o alternativă ecologică la tacâmurile din plastic și poate fi reciclată după folosire împreună cu alte produse din hârtie.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide