HP lansează serviciul Instant Ink – abonamentul la cerneală

Timpul liber devine tot mai valoros, de aceea ne dorim să nu îl irosim făcând drumuri inutile dacă produsele ne pot fi livrate acasă. Această realitate a condus la apariția unei multitudini de oferte de servicii pe bază de abonament lunar, fie că vorbim despre livrarea zilnică a mâncării, a cumpărăturilor sau despre servicii medicale pe bază de abonament. Un abonament este comod și mai ieftin în comparație cu achiziționarea periodică a produsului, din aceste motive practica ofertelor prin abonament pătrunde și pe segmente mai neobișnuite.

HP a lansat recent serviciul Instant Ink, care introduce pe piață abonamentul la cerneala din imprimantă – acesta este disponibil în 36 de țări și a adunat deja peste 9 milioane de abonați. Instant Ink se bazează pe o conexiune Cloud prin care software-ul detectează când nivelul de cerneală din imprimantă este foarte mic și livrează automat cartușe noi utilizatorului la adresa cu care acesta figurează în sistem. Astfel, acest serviciu unic, ușor de folosit și dedicat afacerilor mici, angajaților în regim remote și consumatorilor casnici elimină grija aprovizionării și generează economii de aproximativ 70%. Livrarea cartușelor este inclusă în prețul abonamentului, astfel că abonații sunt scutiți de orice alt cost suplimentar – în plus, livrarea se realizează doar atunci când imprimanta utilizatorului are nevoie de cerneală. Costul abonamentelor pentru acest serviciu se calculează în funcție de numărul de pagini incluse în varianta de abonament aleasă și poate varia de la cea de bază care costă 4,99 lei lunar, până la 123 de lei pentru un total de 700 de pagini imprimate pe lună, acesta din urmă fiind recomandat afacerilor mici.

O analiză simplă arată că un set de cartușe noi pentru o imprimantă HP de birou poate ajunge la prețul de 500 de lei, acestea imprimând în total aproximativ 1 000 de pagini, pe când abonamentul HP oferă imprimarea a 700 de pagini cu 123 de lei. În plus, imprimarea color a imaginilor presupune un consum mai mare de cerneală – dacă un cartuș tradițional ar costa mult mai mult în acest caz, modelul pe bază de abonament nu ține cont de cantitatea de cerneală consumată, ci de numărul de pagini printate. Serviciul HP permite totodată abonaților și adaptarea abonamentelor la nevoi, implicit micșorarea sau mărirea numărului de pagini lunare. În același timp, clienții își pot anula rapid abonamentul sau își pot reporta paginile neimprimate de la o lună la alta.

În prezent, HP Instant Ink este disponibil doar imprimantelor ce funcționează cu cerneală. În curând aceste abonamente vor fi compatibile și cu cele mai noi imprimate HP+, concepute pentru întreprinderi mici, care vor avea astfel posibilitatea să imprime ecologic și eficient.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide