JYSK optează pentru ambalajele din hârtie eliminând 475 tone de plastic anual

JYSK – unul dintre cei mai importanți retaileri europeni de mobilă și decorațiuni interioare – anunță schimbări importante în ceea ce privește ambalarea produselor sale.

Începând din februarie 2021, JYSK va înlocui ambalajele din plastic ale cearșafurilor și lenjeriilor de pat cu benzi din hârtie certificată FSC. Schimbarea va ajuta la eliminarea a 27 de milioane de pungi de plastic anual – echivalentul a 475 tone de plastic.

Această decizie se încadrează în strategia pe termen lung a lanțului de magazine și presupune utilizarea de ambalaje mai sustenabile, ușor de reciclat, realizate din resurse regenerabile. Primele produse ambalate în benzi din hârtie sunt deja comercializate în magazinele retailerului, urmând ca în perioada de tranziție să fie vândute alături de produsele cu ambalaje din plastic rămase pe stoc.

Sam Harrington, manager de sustenabilitate în cadrul JYSK, a precizat că această decizie are scopul de a reduce amprenta de carbon a companiei și de a le oferi clienților posibilitatea să recicleze mai ușor. Acesta a mai adăugat: „Dacă am mototoli cele 27 de milioane din pungi de plastic pe care le eliminăm și le-am pune într-un magazin JYSK de aproximativ 1 200 mp, pungile ar umple magazinul de la nivelul podelei până deasupra capului”.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide