Mainichi – „ziarul verde” din Japonia care a fost plantat de cititori

Ce faceți cu ziarul după ce l-ați citit? Îl aruncați la coșul de gunoi? Îl păstrați ca hârtie de împachetat? Ei bine, un editor japonez a făcut posibilă plantarea lui!

În Japonia, unul dintre cele mai renumite ziare cotidiene – „Mainichi” – a devenit 100% sustenabil. Acesta a fost tipărit pe hârtie 100% biodegradabilă, cu cerneală pe bază de plante. Hârtia încorporează semințe care, atunci când sunt plantate, se transformă în flori pentru a atrage fluturi și alți polenizatori sau în ierburi comestibile. Cititorii au fost instruiți să rupă ziarul în bucăți mici, să le planteze în pământ și apoi să le ude.

Ideea „ziarului verde” a fost concepută de Dentsu Inc., una dintre cele mai mari agenții de publicitate din Japonia. Ediția specială a avut un succes uriaș – ziarul plantabil a ajuns la 4,6 milioane de persoane și a generat încasări de peste 700 000 de dolari, depășind granițele și devenind o inspirație chiar și în mediul online. Inițiativa a implicat și școlile, pentru a-i sensibiliza pe copii cu privire la problemele de mediu și pentru a-i învăța importanța reciclării.

Reprezentanții publicației au susținut lecții despre problemele de mediu în școlile din Japonia, folosind „ziarul verde” ca instrument principal de învățare. De asemenea au organizat evenimente publice unde au demonstrat cum se plantează ziarul, alături de discuții și lecții despre reciclare și sustenabilitate.

Ziarul verde nu este prima inițiativă sustenabilă întreprinsă de cotidianul japonez. Angajamentul său pentru protecția mediului este deja bine cunoscut datorită unei campanii publicitare anterioare privind donațiile de apă pentru populațiile care suferă de sete. Misiunea cotidianului este descrisă astfel: „Mainichi nu acționează doar prin informații, ci și prin rezolvarea problemelor globale”.

Aproximativ 95 de milioane de copaci sunt folosiți anual pentru producerea hârtiei destinate industriei ziarelor. Potrivit datelor furnizate de University of Southern Indiana, un singur american folosește anual hârtie, lemn și alte produse provenite din prelucrarea a nu mai puțin de șapte copaci, fiind astfel nevoie de aproximativ 2.000.000.000 de copaci pentru a acoperi necesarul de produse din fibră de lemn la nivel național. Acesta este motivul pentru care numeroase companii din SUA au început să producă hârtie plantabilă pentru produsele de papetărie, coli pentru împachetat etc.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide