Parteneriatul Wimbledon-Evian a popularizat reciclarea cu sistem digital de recompensare

Evian – companie franceză care îmbuteliază și comercializează apa cu același nume – și organizatorii Wimbledon au încheiat cu ocazia turneului de tenis din acest an un parteneriat pentru derularea primei scheme de reciclare cu sistem de recompensare. Al doilea partener al Evian în cadrul acestui proiect care stimulează consumatorii să recicleze a fost Reward4Waste.

La Wimbledon vizitatorii au fost invitați să ia parte la proiectul numit „Return4Reward” – prin scanarea codului QR unic de la punctele de reciclare și a codului de bare de pe sticlele Evian, utilizatorii au avut posibilitatea de a participa la o tragere la sorți pentru câștigarea a două seturi de câte două bilete la finala feminină de la Wimbledon 2023. Vizitatorii au putut găsi punctele de returnare a ambalajelor în numeroase locații ale complexului de la Wimbledon, precum și în centrul orașului. Această inițiativă reprezintă începutul unui parteneriat pe termen lung între Reward4Waste și Evian pentru explorarea modului în care poate fi îmbunătățit sistemul de garanţie-returnare a ambalajelor, care va fi introdus în Scoția în 2023 și în Marea Britanie, Țara Galilor și Irlanda de Nord în 2024.

Pentru a fi în ton cu marele turneu de tenis, după returnarea unui ambalaj aplicația afișa o animație cu ochi de șoim, simultan cu sunetul unei lovituri de rachetă. Pentru a arăta că acțiunea de reciclare a fost înregistrată, pe ecranul telefonului apărea bifa „IN”, iar la final aplicația îl anunța pe utilizator că a fost înscris în tragerea la sorți. Evian speră că această experiență inovatoare pentru utilizatori îi va permite să înțeleagă dacă o platformă digitală atractivă poate contribui la încurajarea consumatorilor să recicleze. Această schemă de reciclare se înscrie în angajamentul pe termen lung al Evian de a deveni ceea ce compania numește „un brand 100% circular” până în 2025. Alte proiecte care se încadrează în acest plan includ fabricarea sticlelor Evian din rPET în proporție de 100%, dar și noul dozator de apă Evian de 5L, care potrivit companiei reduce utilizarea materialelor plastice cu 60% comparativ cu o sticlă de unică folosință.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide