Producătorul german Heidelberg își micșorează suprafața sediului central cu 32%

Heidelberg, unul dintre cei mai importanți producători internaționali de tehnologie pentru tipar offset, a anunțat la sfârșitul anului 2020 vânzarea unei părți a sediului său central din Wiesloch-Walldorf, Germania, care se întinde în total pe aproape 840 000 mp. Suma vehiculată pentru vânzare este de aproximativ 50 milioane de euro, urmând ca și alte porțiuni ale complexului să fie scoase la vânzare în viitorul apropiat.

Heidelberg vinde în primă etapă 130 000 mp de teren unde există în prezent hale, depozite mai vechi și parcări. Cumpărătorul, VGP Group, va transforma acest teren într-un complex industrial și comercial nou. În viitor Heidelberg plănuiește să vândă încă 140 000 mp, ceea ce înseamnă că își va micșora suprafața sediului central cu 32%. Rainer Hundsdörfer, directorul general al Heidelberger Druckmaschinen, a declarat că această decizie a fost luată din dorința de a reduce cheltuielile și de a folosi mai eficient spațiul pe care îl are la dispoziție. Hundsdörfer a mai precizat: „Vom utiliza fondurile astfel economisite pentru a ne consolida lichiditățile pe timp de pandemie și a continua investițiile strategice pe calea transformării noastre digitale”.

Aceasta este doar una dintr-un întreg șir de vânzări pe care producătorul german le-a inițiat în 2020. Heidelberg a vândut Gallus – producătorul de echipamente pentru etichete – în luna iulie a anului trecut către Benpac Holding, pentru suma de 120 milioane de euro. Producătorul va continua să furnizeze unitatea de imprimare și consumabilele pentru echipamentul digital Labelfire. În august Heidelberg a vândut CERM – dezvoltatorul de soluții software MIS pentru aplicații narrow-web – unei echipe MBO (Management by Objectives), pentru 8 milione de euro. Compania a achiziționat dezvoltatorul belgian de software în primăvara anului 2001. CERM și Heidelberg vor continua să lucreze împreună pentru a dezvolta și distribui software-ul Prinect Business Manager pe care Heidelberg îl oferă furnizorilor de servicii de tipar comercial. În decembrie Producătorul german și-a vândut divizia producătoare de chimicale pentru tipar offset și flexo către Druck Chemie, o filială a Langley Holdings, pentru suma de 20,5 milioane de euro.

Vânzarea diviziilor enumerate mai sus i-a adus companiei Heidelberg fonduri suplimentare de aproximativ 150 milioane de euro.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide