Sase jucatori globali isi reunesc eforturile pentru a promova imprimarea prietenoasa cu mediul

Recent, reprezentantii a sase jucatori la nivel mondial: Seiko, Meteor, Trijet, Kao, People & Technology si IST Intech au decis sa se reuneasca pentru a-si spori prezenta pe piata indiana cu scopul a aduce in scena evolutia prin prezentarea de tehnologii de varf in fata altor jucatori din industrie. De asemenea, toti sunt pregatiti pentru a-si educa asociatii din sector in domeniul imprimarii, capetelor de imprimare inkjet, substantelor chimice, cernelurilor si agentilor de curatare a capetelor de imprimare. Toate acestea au fost dezvaluite in timpul unei conferinte de presa organizata de Global Print Konnect care s-a desfasurat la Delhi, India

Namrata Sharma, fondatoarea Global Print Konnect, a declarat: „Acest parteneriat strategic este un exemplu perfect de colaborare, explorare si inspiratie ce va duce pe noi culmi industria indiana de imprimare si va deschide noi orizonturi. Toti membrii, cunoscuti pentru potentialul si inovatiile lor nelimitate, s-au reunit pentru a se asigura ca vor configura impreuna viitorul imprimarii.”

Seiko, un lider in productia de ceasuri, isi foloseste acum pe piata de print expertiza in fabricarea de inalta precizie. Compania, ce se lauda cu o cifra de afaceri de peste doua miliarde de dolari, isi construieste o baza pe piata de imprimare inkjet utilizand colaborarea si dezvoltarea unui nou ecosistem.

Aliasgar Eranpurwala, seful Departamentului pentru Capete de Imprimare Inkjet din cadrul Seiko, a declarat: „Lansam noul RCH1536 pe piata indiana. Este vorba despre primul cap de imprimare cu placa de duza metalica si cu tehnologie „shear-mode” din lume, proiectat robust pentru aplicatii industriale ce opereaza in conditii de lucru dificile, avand timpi de functionare imbunatatiti, cu recirculare la nivelul duzei. Inginerii Seiko au facut mari eforturi pentru a perfectiona placa de duza metalica, descoperind grosimea potrivita a placii duzei, materialele potrivite, cele mai bune cleiuri si in plus conferind capului de imprimare un aspect mai industrial. Acesta este prevazut cu o placa de duza metalica mai usor de curatat.

Este una dintre caracteristicile care imbunatateste eco-eficienta, dar si fiabilitatea capului de imprimare. Noul cap are o interfata electronica ce le va permite clientilor sa-si extinda suprafata canvas-urilor prin imprimare uniforma pana la o latime de print de 108,3 mm. Asa ii cum sugereaza si denumirea, capul contine 1 536 de duze dispuse pe patru randuri, cu 384 de duze pe rand, ceea ce echivaleaza cu o rezolutie de 360 dpi. Seiko se concentreaza acum pe consolidarea prezentei sale pe piata ceramicii, textilelor, cartonului ondulat si cartonului, pentru care compania este pregatita sa lanseze cateva tehnologii mai captivante, ce vor incuraja piata imprimarii de mare format si cea de ornamente.”

„Odata cu progresele de pe piata, Seiko a lucrat indeaproape cu producatorii de adezivi pentru a gasi cleiuri care sa fie compatibile nu doar cu gama existenta de fluide utilizate astazi, ci si cu o gama mai larga de fluide cerute de industria de tipar inkjet de astazi. Garantarea rezistentei mecanice similare necesare pentru a mentine pe pozitie structurile micro-mecanice a fost o alta provocare in timpul procesului de selectie”, a incheiat Eranpurwala.

Roberto Campos de la compania spaniola People & Technology a spus: „In centrul atentiei noastre se afla calitatea, nu pretul. Nu putem face compromisuri cu calitatea – acesta este un lucru inscris in ADN-ul firmei noastre. Pana la urma, calitatea printului este cea care atrage clientii. Nu reconditionam si nici nu reparam capete de imprimare, pentru ca aceasta ar insemna sa facem rabat de la calitate. Daca un cap de imprimare este deteriorat mecanic sau electric, repararea nu este fiabila. In mentenanta productiva, preventiv si paliativ sunt doua moduri de lucru. Credem ca conceptul de preventiv este cel potrivit, deoarece ne va duce departe; majoritatea companiilor continua sa lucreze la modul paliativ si asta pentru ca nu le pasa de calitate. Pentru ele, aceasta ar fi o risipa de bani si de efort.”

„Incompatibilitatea cu cerneala, utilizarea cernelii de calitate scazuta sau expirata, cernelurile prost agitate, cernelurile pe baza de apa care se usuca mai repede, precum si functionarea in conditii de murdarie sunt cateva dintre motivele pentru care se infunda duzele. Noi insa ne-am angajat sa dezvoltam tehnologii hardware si software care sa rezolve astfel de probleme. Stabilitatea si evolutia noastra sunt demonstrate de o crestere anuala sustinuta de 10% in ultimii opt ani, precum si de faptul ca in prezent deservim mai multe tari de pe tot globul”, a incheiat dl Campos.

David Heath, consultant pentru imprimarea inkjet industriala din cadrul Meteor Inkjet, a declarat: „Meteor, o companie cu o baza de clienti in peste 44 de tari din intreaga lume, este dedicata solutionarii problemelor clientilor sai. Meteor isi dezvolta continuu elementele de hardware si software pentru a sustine capete de imprimare industriale noi, ca si pe cele existente. Inovatia si imbunatatirea ofertelor de hardware de la Meteor inseamna ca clientii au mai multe optiuni atunci cand aleg capetele de imprimare si pot fi primii de pe piata cu noi solutii industriale. In prezent, Meteor colaboreaza cu clienti din sectoarele de ceramica, etichetare, textile, ambalaje, decorarea produselor, semnalistica si display, imprimare functionala, 3D si comerciala.”

Francois Aguilar, Director Comercial in cadrul Kao, a spus: „Impreuna, cu totii mergem pe drumul care este mai putin batatorit sau inca neexplorat pentru a stabili noua tendinta in industria si piata indiana. Kao, o companie ce dispune de afaceri in cinci segmente majore (cosmetice, sanatate, viata, igiena si produse chimice) si de o echipa complet dedicata cercetarii si dezvoltarii in intreaga lume este ceea ce o face un partener de incredere. Totodata, Kao lucreaza eficient pentru a rezolva problemele legate de polimeri si dispersii. Nu in ultimul rand, suntem unul dintre cei mai mari fabricanti de produse chimice (parfumuri, uleiuri, agenti tensioactivi, tonere, rasini si cerneluri) pentru industria de cosmetice si cea de ingrijire personala, dar ne ocupam si de industria tipografica cu aplicatii cum ar fi ambalarea si etichetarea, mobilierul si pardoselile, acoperirile, lacurile, imprimarea comerciala, semnalistica, publicitatea outdoor si industria textila.”

Acesta a mai adaugat: „Compania noastra lucreaza pentru a dezvolta noi tehnologii care pot aborda problemele si pot facilita procesul muncii. Exista multe produse noi in curs de dezvoltare; cateva urmand sa fie lansate sau prezentate in viitoare expozitii din sector, cum ar fi polimerii cu comutare termica. In cercetarile din stiinta polimerilor, Kao a folosit o combinatie de chimie de suprafata si tehnologii de sinteza a polimerilor pentru a crea multe materiale unice, cum ar fi polimerii activi la suprafata, polimerii modificati la suprafata si de asemenea hidrogeluri.”

Marc Granero, Director de Vanzari pentru inkjet din cadrul Kao, a declarat: „Ne angajam sa fabricam produse 100% reciclabile, precum si cerneala ecologica, ce se dizolva in apa la o anumita temperatura, ceea ce va fi o premiera in categoria sa.”

„Picatura potrivita la momentul potrivit si la locul potrivit este formula care decide calitatea imprimarii. La Trijet, ne concentram pe dezvoltarea tehnicilor ce le permit clientilor sa urmeze aceasta ecuatie cu uimitoarele noastre produsele precum Tripav, Tripav 2.0, Trimaster si altele. Trijet este o firma de consultanta tehnica specializata in domeniul imprimarii inkjet si acoperirilor. Trijet isi consulta in mod activ clientii inca din 2011, in special in Europa, America si Asia, oferind solutii personalizate in toate aspectele imprimarii inkjet si acoperirilor. Credem in mentinerea unei mentalitati pozitive, crearea de parteneriate cu un scop si ne straduim in permanenta sa obtinem rezultate semnificative”, a concluzionat dl Granero.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide