Siegwerk a fost dublu premiat în cadrul Packaging Europe Sustainability Awards 2022

Siegwerk – important furnizor mondial de cerneluri pentru imprimarea etichetelor și ambalajelor – a câștigat două premii în cadrul galei „Packaging Europe Sustainability Awards 2022” pentru seria de cerneluri UniNATURE, destinată ambalajelor.

Cerneala sustenabilă UniNATURE are un conținut ridicat de compuși bio-regenerabili și a fost declarată câștigătoare atât la categoria „Materiale regenerabile” (Renewable Materials) cât și la categoria „Cea mai sustenabilă inovație” (Most Sustainable Innovation). Seria de cerneluri a concurat împotriva a peste 350 de proiecte înscrise în concurs, provenite din întregul lanț valoric global al sectorului de packaging. Toți câștigătorii din cadrul premiilor „Sustainability Awards 2022” au fost dezvăluiți pe 13 septembrie 2022, în cadrul „Sustainable Packaging Summit” din Lisabona, Portugalia. Printre ceilalți câștigători se numără R-Cycle, Henkel, Boston Consulting Group, Amcor Healthcare, Aptar și Tonejet.

UniNATURE este o gamă de cerneluri sustenabile pe bază de apă, ideală pentru aplicații de imprimare pe hârtie și carton, formulată cu ingrediente naturale, care înlocuiește parțial carbonul fosil cu cel bioregenerabil. UniNATURE conține până la 50% carbon provenit din surse regenerabile, de până la nouă ori mai mult în comparație cu cernelurile standard pe bază de apă, oferind astfel o alternativă ecologică la cernelurile convenționale, fără a afecta reciclabilitatea ambalajelor din hârtie și carton și contribuind în același timp la reducerea microplasticelor din cerneluri. Datorită combinației de rășini naturale și convenționale, provenite din monomeri de origine organică, formula permite printerilor să realizeze rapid tranziția către UniNATURE, nefiind necesară nicio ajustare a proceselor existente, precum modificarea vitezei de imprimare sau a culorilor. În plus cernelurile UniNATURE au performanțe excelente, oferind niveluri de rezistență similare cu ale celorlalte cerneluri pe bază de apă existente pe piață. Noile cerneluri sustenabile Siegwerk oferă o stabilitate îmbunătățită și un conținut mai mic de compuși organici volatili, permițând totodată viteze mari de imprimare atât pe hârtii cretate, cât și pe hârtii necretate. UniNATURE este compatibilă cu numeroase aplicații, inclusiv în producția de cutii din carton ondulat, tăvi și afișaje, ambalaje fast-food, saci și pungi, precum și pahare sau hârtie de împachetat.

„Sustainability Awards” este o competiție internațională pentru sustenabilitate în domeniul ambalajelor, organizată anual de revista Packaging Europe. Competiția din acest an include premii din 12 categorii – 7 pentru produse și inițiative existente deja pe piață, precum și 5 noi categorii destinate produselor inovatoare emergente care vor fi lansate pe piață în următorii ani. Câștigătorii premiilor destinate produselor emergente vor fi anunțați în luna noiembrie – Siegwerk are astfel șansa de a câștiga un nou premiu la categoria „Stimularea economiei circulare” (Driving the Circular Economy) pentru procesul de „deinking” polycirQ destinat fluxului de reciclare a foliilor din plastic imprimate.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide