Soluțiile UV-LED de la Siegwerk asigură un grad înalt de reciclare pentru diferite tipuri de hârtie

Siegwerk a dezvoltat o gamă îmbunătățită de cerneluri offset UV-LED pentru hârtii cretate și necretate, pe baza unor cercetări amănunțite privind gradul de îndepărtare a cernelii din fibrele hârtiei în vederea reciclării.

În general, cernelurile UV-LED formează după uscare un strat rezistent din punct de vedere chimic și mecanic. Cu alte cuvinte, cernelurile UV-LED sunt foarte bine impregnate în fibrele hârtiei și prin urmare foarte greu de îndepărtat în timpul procesului de reciclare, rezultând pete mari de culoare pe hârtia reciclată. Pentru a se putea detașa mai ușor de fibra de hârtie este important ca stratul de cerneală să fie fragmentat în particule hidrofobe cât mai mici posibil în timpul reciclării.

„Cernelurile UV-LED standard produc adesea particule hidrofile mari, care lasă urme vizibile pe hârtia reciclată. De aceea ne-am concentrat resursele de cercetare pe găsirea unor soluții la această problemă și pe îmbunătățirea procesului de reciclare a hârtiilor tipărite cu cerneluri UV. Scopul nostru a fost dezvoltarea unor soluții pentru toate tehnologiile UV care prezintă un grad înalt de reciclare, similar cu cel al cernelurilor offset tradiționale, fără nicio modificare în ceea ce privește performanțele”, a afirmat Thomas Glaser, directorul departamentului responsabil de tehnologiile cu alimentare în coală din cadrul Siegwerk. 

Proprietățile de reciclare au fost verificate utilizând metoda INGEDE 11 (01/2018) și punctajul EPRC, care sunt standardele oficiale pentru testarea și evaluarea îndepărtării cernelii din fibrele hârtiei în vederea reciclării.

Înființată în 1989, INGEDE este asociația principalilor producători europeni de hârtie, care își propune să promoveze utilizarea hârtiei reciclate.

Consiliul European pentru Reciclarea Hârtiei (EPRC) a fost înființat la inițiativa industriei în noiembrie 2000 pentru a monitoriza progresele înregistrate în ceea ce privește reciclarea hârtiei.

Prin urmare, cernelurile marca Siegwerk deja existente – precum seria L-NRGY – au fost îmbunătățite pentru a permite un grad mai înalt de reciclare a hârtiei. Proiectul de cercetare a demonstrat deja potrivirea noilor cerneluri cu tiparul comercial.

Noile cerneluri offset UV-LED nu conțin fotoinițiatorii 369, EDB, EHA și PBZ și oferă o bună stabilitate la imprimare, niveluri ridicate de strălucire, claritate excelentă, proprietăți fluide foarte bune, uscare rapidă și rezistență mecanică bună.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide