Un designer grafic a creat masca de protecție care înflorește când e plantată

Designerul olandez Marianne de Groot-Pons creează măști de protecție biodegradabile din hârtie de orez care conțin semințe de flori. După folosire, măștile comercializate sub brandul Marie Bee Bloom pot fi plantate.

Aceste măști neconvenționale oferă același nivel de protecție ca măștile realizate din materiale textile. Hârtia de orez din care sunt produse conține semințe de flori vizibile cu ochiul liber. În locul benzilor elastice sau din alte materiale folosite la măștile tradiționale, cele ale măștilor create de Marianne de Groot-Pons sunt realizate din lână de oaie. Semințele de flori rămân în interiorul măștii datorită unui lipici special realizat din apă și amidon de cartofi, logo-ul fiind imprimat la rândul său cu ajutorul unei cerneli speciale. Măștile biodegradabile Marie Bee Bloom nu pot fi călcate sau spălate și pot fi folosite o singură dată.

„În toți acești ani în care am lucrat ca grafician am utilizat o mulțime de resurse naturale pentru a-mi putea realiza lucrările – în special hârtie – astfel încât am vrut să înapoiez ceva naturii. Timp de săptămâni m-am împiedicat de măști de unică folosință albastre, aruncate pe străzi și trotuare, așa că m-am trezit într-o dimineață cu ideea unei măști biodegradabile cu semințe de flori”, a precizat Marianne de Groot-Pons.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide