3 avantaje ecologice incontestabile ale tehnologiei inkjet

Dezvoltarea durabilă a unei companii a devenit o obligație datorită noilor reglementări, iar întreprinderile au acum oportunitatea de a se diferenția în fața clienților din punct de vedere sustenabil. Timp de mulți ani, industria artelor grafice s-a putut baza pe noile tehnologii pentru a-și reduce impactul asupra mediului – iată modul în care tehnologia inkjet ajută companiile să atingă acest obiectiv.

Kyocera TASKalfa Pro 15000c

1. Flexibilitatea tirajului

Avantajul major și incontestabil al imprimării cu jet de cerneală în comparație cu alte tehnologii de imprimare este flexibilitatea oferită în privința tirajului. Tehnologia inkjet permite imprimarea în tiraje mici și foarte mici, rămânând în același timp competitivă din punct de vedere al costurilor. Furnizorii de servicii de imprimare pot tipări cantitatea exactă de materiale necesare evitând risipa și contribuind la protejarea mediului, precum și la reducerea consumului de substanțe chimice, a volumului de deșeuri și la eliminarea nevoii de depozitare a printurilor neutilizate.

2. Consum energetic extrem de redus

Imprimantele inkjet necesită mult mai puțină energie electrică decât alte tehnologii digitale. Un exemplu remarcabil din acest punct de vedere este imprimanta inkjet color TASKalfa Pro 15000c de la Kyocera, cu un consum total de energie (TEC) de 6,3 kW/săptămână, ceea ce o transformă într-unul dintre cele mai eficiente echipamente din categoria sa. Această imprimantă a primit numeroase certificări de mediu care garantează un consum redus de energie (Energy Star, EPEAT, RoHS sau EcoMark).

3. Eficacitate de marketing imbatabilă

Tehnologia inkjet oferă posibilitatea de a imprima volume mari de documente complet personalizate – permite efectuarea unei singure operațiuni ce face posibilă personalizarea unui întreg document. Mai mult decât atât, folosește mai puține materiale și astfel are un impact mai mic asupra mediului. Această caracteristică a imprimării inkjet se potrivește perfect cu trendul în continuă creștere al personalizării conținutului de marketing. Tehnologia inkjet se află așadar în avantaj atât în ceea ce privește dezvoltarea tehnologică, cât și în privința avantajelor ecologice.

Datorită capacității sale inovatoare de imprimare a datelor variabile, a consumului redus de energie și flexibilității tirajului, tehnologia inkjet transformă imprimarea într-un proces ecologic. Această tehnologie le oferă companiilor mijloacele de a printa mai sustenabil, economisind în același timp bani și creând un sistem avantajos pentru întregul lanț valoric.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide