Creează originalitate fără limite cu Mimaki UJF 3042 MkII e și UJF 6042 MkII e

Industria de imprimare este în continuă creștere și transformare, generând idei noi în fiecare zi. Printul nu este doar o bucată de hârtie sau un pliant, ci este și pixul de la acea întâlnire de afaceri, magnetul de pe frigider, cartea de vizită din portofel sau trofeul primit pentru întreaga activitate. Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni și sisteme de tăiere – înțelege că printul ia atât de multe forme încât creativitatea și originalitatea trebuie să fie de la sine înțelese și susținute de tehnologie.

Pentru atingerea originalității nelimitate producătorul japonez a lansat pe piață echipamentele UJF 3042 MkII e și UJF 6042 MkII e, care fac parte din seria UJF UV-LED flatbed inkjet de format mic, fiind ideale pentru aplicații pe substraturi dure și flexibile (piele, plastic, lemn, acrilice, metal, sticlă). Imprimantele sunt disponibile în configurația C, M, Y, K, W, Cl (+Lc, Lm pentru modelul 6042), imprimă la rezoluția maximă de 1200×1200 dpi, fiind compatibile cu substraturi de dimensiuni maxime de 300×420 mm (A3 pentru modelul 3042) și 610×420 mm (A2, modelul 6042) și grosimi de până la 153 mm. Greutatea maximă a substratului de imprimare compatibil este de 5 kg în cazul modelului 3042 și 8 kg în cazul modelului 6042. Echipamentele au fost concepute pentru a oferi o calitate superioară a imaginii și o mai mare stabilitate la imprimare, păstrând în același timp operabilitatea foarte apreciată la predecesoarele lor. UJF-3042MkII e poate imprima aproximativ 38 de coli A4 pe oră sau 2,48 mp/h în modul draft, pe când UJF-6042MkII e atinge o viteză de 3,52 mp/h sau aproximativ 52 de coli A4 pe oră în același mod. Pe când modelul 3042 este echipat cu 3 capete de imprimare piezoelectrice cu aliniere de tip staggered (intercalate), modelul 6042 beneficiază de 4 capete de imprimare de același tip, făcând posibilă imprimarea de mare viteză cu două straturi de cerneală simultan (culori de proces și culori spot). Mimaki UJF 3042 MkII e are o amprentă la sol de 1355x1290x856 mm (135 kg), pe când modelul UJF-6042MkII e măsoară 1665x1290x856 mm (150 kg).

Noile modele beneficiază de îmbunătățiri mecanice importante – masa de imprimare se deplasează pe direcție verticală în timpul imprimării pentru reducerea vibrațiilor, iar imprimantele sunt atât de silențioase încât pot fi instalate chiar și într-un birou. Totodată, UJF 3042 MkII e și UJF 6042 MkII e permit imprimarea directă pe obiecte cilindrice, iar senzorii avansați încorporați detectează chiar și obiectele transparente. Masa de imprimare complet acoperită previne accidentele în cazul intervențiilor operatorului și sporește calitatea imprimării prin reducerea aderenței prafului. Echipamentele sunt compatibile cu cernelurile flexibile UV LUS-120 (capacitate de întindere până la 170%) și LUS-150 (150%) pentru rezultate de imprimare remarcabile chiar și pe piele sau poliuretan, respectiv sticlă sau materiale acrilice, fiind deci ideale și pentru aplicații de semnalistică indoor sau trofee personalizate. Noile modele sunt compatibile și cu cerneala rigidă LH-100, care este rezistentă la zgârieturi și la diferite substanțe chimice, fiind perfectă pentru personalizarea huselor pentru smartphone-uri, brelocurilor din rășini sau a altor obiecte din mase plastice. În plus, primerul PR-200 crește aderența cernelii și poate fi aplicat automat și pe mici suprafețe ale substratului (Selective primer) din rășină, sticlă sau metal fără a le afecta texturile specifice – acestea s-ar pierde în cazul aplicării manuale a primerului. Mimaki pune în slujba originalității și funcția Mimaki Clear Control (MCC), o tehnică prin care se adaugă finisaje lucioase pe anumite zone anterior selectate. Pentru a reduce aderența prafului și a bulelor de aer pe materialul imprimat, MCC scurtează timpul de întărire/uscare a lacului, făcând totodată posibile atât aplicații de imprimare în relief (straturi multiple de cerneală transparentă pe zone specifice) cât și finisaje mate elegante.

Mai mult, modelele UJF 3042 MkII e și UJF 6042 MkII e utilizează noua variantă de software RIP – RasterLink7 – prin care Mimaki pune la dispoziția furnizorilor de servicii de imprimare o bibliotecă valoroasă (ARTISTA UV Texture Library) de 129 de modele de texturi pentru Adobe Illustrator. Calitatea imaginii este sporită și prin funcția Mimaki Fine Diffusion 2 (MFD2), care controlează poziția din care sunt depuse picăturile de cerneală pentru a reduce aspectul granulat, pentru a elimina „zgomotul” generat în timpul procesării imaginii, dar și alte defecte de imprimare. Profilul „Mimaki Expand Color” este și el parte a software-ului standard RIP RasterLink și permite transformarea imaginilor de imprimat în variante cu nuanțe de culoare mai vibrante și un contrast sporit. Tehnologia Mimaki Advanced pass System 4 (MAPS4) încorporată reduce automat defectele de imprimare de tip banding și imprimarea neuniformă a culorilor. În plus, dat fiind că fiecare cerneală/culoare are propria greutate specifică și vâscozitate, Mimaki a conceput și integrat în noile modele ale seriei UJF o tehnică de control ce permite capetelor de imprimare să proiecteze fiecare picătură la un unghi optim (3 dimensiuni diferite, între 1 și 27 picolitri).

Stabilitatea procesului de imprimare a fost îmbunătățită și de unitatea de verificare a duzelor – Nozzle Check Unit (NCU) – care detectează automat duzele înfundate, asigurând o calitate constantă a imaginii și productivitate continuă, reducând totodată timpii de inactivitate. În plus, sistemul NRS (Nozzle Recovery System) are grijă ca procesul de imprimare să nu fie oprit atunci când duzele înfundate nu au fost eliminate în timpul mentenanței – NRS va folosi în mod continuu doar duzele funcționale după înregistrarea în sistem a celor înfundate. Inginerii Mimaki nu au uitat nici de cerințele ecologice ale clienților, încorporând în aceste echipamente și sistemul de recirculare a cernelii – Mimaki Circulation Technology (MCT) – o funcție standard care împiedică decantarea pigmenților din cerneala albă, contribuind totodată la stabilitatea procesului de imprimare și reducând risipa de cerneală. Cele două imprimante includ funcția Mimaki Device Language (MDL) care permite operatorilor să controleze echipamentele de pe diferite alte dispozitive periferice și sisteme de producție externe, îmbunătățind astfel controlul operatorului și productivitatea, reducând totodată necesitatea intervențiilor manuale în vederea creșterii eficienței. Mimaki recomandă aceste noi modele pentru aplicații de imprimare industrială, pentru producția de ambalaje și pentru imprimarea personalizată a diferitelor obiecte de formă cilindrică.

Geko – Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova – vă invită să luați legătura cu specialiștii săi pentru a afla mai multe informații despre cele mai noi oportunități creative facilitate de echipamentele de imprimare UV-LED flatbed de format mic Mimaki UJF 3042 MkII e și UJF 6042 MkII e.

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide