Evolutiile companiei Canon in pietele de large format, labeling si packaging

In data de 30 mai in spatiul Messe Düsseldorf, echipa Afaceri Poligrafice a vizitat standul drupa al bine-cunoscutului gigant nipon Canon din Hala 8A. In perimetrul circular avand la centru „The Core” – o incinta ce oferea vizitatorilor o impresionanta experienta imersiva – am putut admirate spatiile expozitionale de prezentare ale tehnologiilor Canon, aranjate pe segmente industriale: Imprimare comerciala, Editura (carte), Comunicatii Promotionale (corespondenta directa si retail), Labeling & Packaging, Decoratiuni Interioare, precum si Imprimare In-House si CAD. Solutiile expuse ofereau o gama diversa de aplicatii live, reflectand toate interesele clientilor. Astfel, fie ca era vorba de inkjet sau toner, policromie sau monocromie, format mic sau mare, reprezentantii Canon erau la dispozitia vizitatorilor pentru a le oferi informatii si sfaturi avizate

Dintre acestia am stat de vorba cu dl Matthew Faulkner, Director European de Marketing si Inovatie in sectorul de Imprimare Large Format si dl Edoardo Cottichini, Manager European Senior de Marketing and Inovatie in sectorul Labeling & Packaging. Dumnealor au avut amabilitatea sa ne prezinte cateva dintre echipamentele, tehnologiile si inovatiile Canon in sectoarele pe care le deservesc.

Dl Matthew Faulkner la drupa

Dl Edoardo Cottichini la drupa

Dintre echipamentele large format expuse de Canon la drupa s-a remarcat in primul rand modelul flatbed, Arizona, cu polimerizare UV, ce ruleaza cu software-ul PRISMAelevate care permite producerea de aplicatii pentru decoratiuni interioare, pentru aplicatii de retail si chiar pentru marcaje tactile Braille (nu doar litere in relief, ci si reprezentari tactile ale imaginilor care pot fi simtite de nevazatori si cei cu deficiente de vedere.)

Imprimanta UV Arizona 6100 Mark II

De asemenea, a putut fi admirata imprimanta Colorado UVgel, roll-to-roll, de 1,6 m, complet modulara, care include acum o cerneala alba ce permite o imprimare de 3 ori mai rapida decat cu ajutorul tehnologiilor comparabile.

Imprimanta UVgel din seria Canon Colorado M

Un alt echipament prezentat la stand a fost imprimanta foto si de arta vizuala in 12 culori din noua serie imagePROGRAF PRO, prin intermediul careia pot fi realizate o mare varietate de imagini, printre care se remarca cele create prin metoda „stitch” – prin care mai multe imagini (in numar chiar pana la 300) pot fi asamblate impreuna, avand ca rezultat o imagine imprimata cu o rezolutie foarte inalta si un aspect cu adevarat fabulos.

Imprimanta foto si de arta vizuala in 12 culori ImagePROGRAF Pro

In final, din gama large format, Canon a expus la standul sau modelele PlotWave (pentru imprimarea CAD alb-negru in volum mare) si ColorWave, un echipament pentru crearea printurilor CAD color.

Prin modelele produse, Canon si-a demonstrat dedicarea in serviciul sustenabilitatii. Astfel, ruland pe baza tehnologiei de imprimare VariaDot, gratie dimensiunilor variabile ale picaturilor fine, modelul Arizona utilizeaza aproximativ 50% mai putina cerneala, iar modelul Colorado, fiind o imprimanta UVgel, utilizeaza aproximativ 40% mai putina cerneala fata de imprimantele latex sau cele eco-solvent. Toate acestea se traduc printr-un volum mai mic de chimicale produse, un consum mai redus de energie, mai putina logistica si mai putin plastic pentru recipiente. In plus, toate cernelurile utilizate de produsele Canon sunt certificate GREENGUARD.

La ora actuala, trei domenii se afla in atentia Canon pe segmentul large format: aplicatiile grafice esentiale pentru segmentele de retail si expozitii, decoratiunile interioare (ce includ tapetele si grafica de pardoseala, autocolantele si informatiile despre produs) si, nu in ultimul rand, ambalajele. In toate aceste domenii, imprimarea digitala la cerere permite tiraje foarte scurte, foarte flexibile si personalizate.

Nu demult, Canon a patruns in sectorul de labeling si packaging, caruia i-a dedicat un intreg perimetru la standul sau de la drupa. In ultimul an, compania japoneza a investit puternic in inovatie, in cercetarile din acest segment in crestere pe piata si nu foarte mult digitalizat, iar echipamentul LabelStream LS2000, la randul sau expus la stand, este unul dintre rezultatele eforturilor intreprinse. Inainte de acest model a existat LabelStream 4000, prima imprimanta pentru etichete lansata in 2019, ce a constituit intrarea Canon in segmentul de labeling. In cazul LabelStream LS2000, accentul este pe partea de imprimare, in timp ce, pentru partea de finisare, compania a intrat intr-un parteneriat cu Grafisk Maskinfabrik, companie daneza specializata. Echipamentul lucreaza cu cerneluri din spectrul CMYK plus alb, iar innobilarea si ornamentarea se fac in cooperare cu alte companii.

Imprimanta cu cerneală pe bază de apă LabelStream LS2000

Modelul se distinge prin faptul ca a fost proiectat pentru utilizare facila si numeroase functii automate. Astfel, mentenanta masinii poate fi realizata aproape integral de catre un operator. De exemplu, acesta poate inlocui cu usurinta un cap de imprimare, lucru care in trecut nu putea fi facut decat de un inginer de service. In plus, curatarea utilajului este complet automata.

Mai mult, capetele de imprimare si cerneala sunt produse Canon, volumul picaturii ejectate fiind cuprins intre 2 si 4 pl. Cerneala este pe baza de apa si are toate certificatele necesare de sustenabilitate, este inofensiva, poate fi indepartata prin spalare si se preteaza la descernelizare. Toate acestea demonstreaza inca o data eforturile companiei in directia protectiei mediului.

Pe partea de service si mentenanta, pe langa faptul ca operatorii primesc o instruire avansata de la specialistii Canon pentru a putea realiza singuri reparatiile de rutina, problemele mai avansate pot fi rezolvate si prin interventii de la distanta, prin monitorizare video, realizata prin conectare la internet a utilajului. Astfel, orice defectiune aparuta in fluxul de lucru poate fi reperata si rezolvata cu promptitudine.

Canon vine mereu cu inovatii si asculta opiniile clientilor sai, incercand sa-i ghideze in noi domenii de oportunitate.

In final, in cadrul companiei exista trei tematici principale: transformarea digitala, durabilitatea si colaborarea, aceasta din urma referindu-se la modul in care lucreaza impreuna cu clientii sai ca o echipa pentru a ii ajuta sa isi dezvolte afacerea cu ajutorul tehnologiilor patentate Canon.

Pentru mai multe informatii, puteti contacta reprezentanta Canon in Romania:
Tel: 021 318 3856
Mobil: 0733 109 270
Email: info@canon.ro

www.canon.ro

 

 

 

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide