Flora UV LED C25H – imprimanta pentru ambalaje sustenabile

Potrivit companiei de cercetare de piață Smithers, piața globală a ambalajelor din carton ondulat înregistrează o creștere anuală de 3,7%, estimându-se că va atinge valoarea de 300 de miliarde de dolari până în 2023 – sectorul a beneficiat în primul rând de avantajul proprietăților biodegradabile ale acestui tip de ambalaj. Un sondaj realizat de GreenBlue în Statele Unite a constatat că 65% dintre respondenți sunt extrem de îngrijorați de problema ambalajelor din plastic. Asociația spaniolă a producătorilor de ambalaje din carton ondulat (AFCO) a concluzionat că 75,2% dintre consumatorii spanioli preferă să cumpere produse ambalate în carton, pe când doar 11% dintre aceștia aleg plasticul. Adline Solutions, unul dintre cei mai importanți distribuitori români de echipamente pentru producția publicitară, ne ajută să înțelegem principalele trenduri care vor influența această piață în următorii ani.

Principalii factori de stimulare a segmentului de ambalaje din carton ondulat sunt creșterea cererii de ambalaje pentru sectorul alimentar și pentru comerțul electronic sub influența epidemiei de Covid-19. În același timp, potrivit ReportLinker, cererea pentru ambalaje de lux, industriale și pentru unele ambalaje de transport B2B a scăzut, în timp ce importante companii de comerț electronic precum Amazon folosesc tot mai des cutii din carton ondulat ca ambalaj primar. Cartonul ondulat este foarte versatil, poate lua forme diverse – altele decât cea a cutiei clasice – iar datorită problemelor de sustenabilitate acest material înlocuiește încet-încet pungile din plastic. În plus, cutiile din carton ondulat sunt o bază perfectă pentru mai multe tehnici de imprimare și datorită acestui fapt companiile tind să prefere ambalajele din carton ondulat ca instrument de marketing, deoarece ele acționează drept panouri publicitare mobile, scutind deci companiile de cheltuieli suplimentare pentru marketing. Adline Solutions susține potențialul producătorilor români de ambalaje din carton ondulat prin lansarea pe piață a noii imprimante Flora UV LED C25H – un echipament versatil în 5 culori (CMYK+W, maxim 16 capete de imprimare cu picătură variabilă de 6-18 picolitri) special dotat pentru printarea cartonului ondulat.

Modelul încorporează un sistem dinamic de uscare cu lămpi LED UV și oferă imagini grafice remarcabile la rezoluții de până la 726 x 1440 dpi, la o viteză de imprimare maximă de 617 mp/h în modul Express (un pas). Competitivitatea necesară pieței în continuă evoluție este asigurată de cele 4 niveluri de printare greyscale ale echipamentului și de compatibilitatea cu cerneluri UV și cu cerneluri pe bază de pigmenți. Flora UV LED C25H oferă totodată și posibilitatea imprimării multistratificate (3 straturi), inclusiv imprimarea cu cerneală albă și lacuri în modurile C-W-C și W-C-V. Echipamentul permite atât alimentarea automată cu materiale rigide (dimensiuni maxime de 2500 x 1350 mm) cât și manuală (2500 x 2500 mm) – în plus, alimentarea poate fi realizată pe două linii simultan. Imprimanta include și un sistem de alimentare automată cu plăci (lățime maximă 2500 mm, capacitate 950 mm) și cu materiale în rolă (2500 mm lățime, 40 cm diametru rolă) – grosimea maximă a materialelor compatibile fiind de 50 mm.

Raportul ReportLinker – „Corrugated Board Packaging Market – Growth, Trends, COVID-19 Impact and Forecasts (2021-2026)” – anunță că alimentele deja procesate, care pot fi gătite rapid, vor câștiga teren datorită stilului de viață aglomerat al oamenilor. Acest trend este stimulat totodată și de creșterea populației care va mări cererea pentru alimente procesate. Deoarece ambalajele din carton ondulat sunt rezistente la umezeală și la transport lung, acestea sunt adoptate din ce în ce mai des de companii în special ca mijloc de ambalare secundară sau terțiară. Alimentele procesate precum pâinea, produsele din carne și alte produse perisabile, au nevoie ca materialele de ambalare să fie folosite o singură dată, stimulând astfel cererea. În plus, potrivit Food Dive, 67% dintre clienții din întreaga lume consideră că este esențial ca produsele pe care le cumpără să fie ambalate în ambalaje reciclabile, iar 54% dintre aceștia indică faptul că iau în considerare acest lucru atunci când cumpără un produs. Această nouă realitate nu va dispărea ușor, mai ales că 83% dintre cumpărătorii tineri sunt pregătiți să cheltuiască mai mult pentru produse ambalate în mod sustenabil.

Echipamentul Flora UV LED C25H vine în întâmpinarea creșterii uriașe a cererii de ambalaje din carton ondulat prin funcționalitatea de imprimare pe mai multe linii – astfel, o singură imprimantă va putea produce două linii de produse cu specificații diferite în mod simultan și fără interferențe. Modelul oferă totodată și un plus de precizie prin unitatea cu jet de cerneală, ușor de utilizat, care nu necesită calibrare pentru poziționarea repetată, fiind în același timp sigură și fiabilă datorită detectării electronice. Procesul de imprimare va fi mai sigur ca oricând și grație duzelor care pot fi reglate cu precizie prin capul micrometrului. Printre funcționalitățile cheie amintim și banda transportoare cu vacuum, care garantează că substraturile de imprimat subțiri rămân plate și ferme în timpul imprimării. Echipamentul include trei role de alimentare flexibile și reglabile pentru a facilita stabilitatea alimentării fără deteriorarea materialului, dar și un sistem pentru eliminarea electricității statice de pe suprafața substratului, contribuind astfel la acuratețea și calitatea imaginii finale. La fel de important din acest punct de vedere este și sistemul automat de curățare a duzelor, fără contact.

Soluțiile software RIP compatibile cu imprimanta UV LED C25H – Photoprint server sau opțional Onyx/Caldera – sunt vitale pentru dinamizarea procesului de imprimare, asigurând capacitatea de a schimba rapid sarcinile de producție. Clienții Adline pot opta și pentru încorporarea carului de aranjare a capetelor de imprimare pe 4 rânduri, a sistemului de protecție anti-lovire care va opri carul de printare atunci când capetele se vor situa mai jos decât materialul sau a sistemului automat de citire a grosimii materialului. Imprimanta versatilă Flora UV LED C25H respectă standardele ISO9001, CE, FCC, UL și RoHS, transformând în realitate potențialul furnizorilor români de servicii de imprimare și al producătorilor de ambalaje. Compania colaborează cu numeroși specialiști în domeniul finanțării guvernamentale/europene, astfel că poate facilita, la cerere, achiziționarea acestui echipament adaptabil la cele mai noi aplicații și cerințe de packaging.

Furnizorii de servicii de imprimare și producătorii de ambalaje vin cu inovații în mod constant pentru a promova soluții de ambalare ecologice. Adline Solutions îi invită pe reprezentanții acestui segment de piață să valorifice noile oportunități și să își consolideze portofoliul lansând noi modele de cutii din carton ondulat pentru diverse industrii și utilizatori finali cu ajutorul imprimantei Flora UV LED C25H.

Relații la:
Tel.: 0749 214 777
E-mail: sales@adlinesolutions.ro

Mai multe detalii puteți vedea pe adlinesolutions.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide