Cei interesați se pot înregistra AICI la eveniment
Mai mult, în concordanță cu schimbarea de paradigmă în privința metodelor de comunicare, la care am asistat și care se află în centrul conceptului Future Factory, amânarea ediției din 2021 pentru luna septembrie are ca scop creșterea numărului de participanți, extinzând publicul țintă care inițial era limitat la lanțul de aprovizionare – referință istorică a evenimentului – către o comunitate mult mai mare. Odată cu creșterea numărului de consumatori care solicită industriilor și companiilor să fie responsabile din punct de vedere social și ecologic, devine esențială dezvoltarea unui dialog bazat pe crearea de acțiuni concrete și tangibile, începând cu valorile de bază comune.
Acțiunile trebuie să îi vizeze pe toți cei angajați în procesele de comunicare, iar pentru Acimga acest lucru înseamnă implicarea canalelor de marketing și comunicare atât la nivel național, cât și la nivel european și global. Datorită partenerilor și sponsorilor evenimentului, Future Factory 2021 devine totodată și oportunitatea de a prezenta o viziune cuprinzătoare, capabilă să alinieze canalele de comunicare și strategiile, schimbând atenția principală de la lanțul de aprovizionare către întreaga comunitate care gravitează în jurul său.
Programul variat prezentat în cadrul avanpremierei din 14 aprilie rămâne neschimbat. Găzduit de Matteo Bordone, evenimentul Future Factory îl va avea ca invitat pe Alec Ross – distins lector al universității Bologna Business School și consilier senior pe teme de inovare al Secretarului de Stat în timpul administrației Obama – care va analiza schimbarea dinamicii în contextul socio-economic; Ivana Pais, profesoară de sociologie economică asociată la Università Cattolica del Sacro Cuore, împreună cu David Stark și Arthur Lehman, profesor de sociologie în cadrul Universității Columbia, vor analiza în profunzime modelele platformelor economice; Paola Mariani, profesoară de drept internațional asociată la Universitatea Bocconi din Milano, va analiza la rândul său problemele economice aflate în strânsă legătură cu legile internaționale; Bertrand Badré, fondator și CEO al fondului de investiții Blue like an Orange Sustainable Capital, va discuta despre viitorul organizațiilor de afaceri. Vor exista și alte contribuții valoroase ce vor oferi noi puncte de vedere asupra industriei și orientărilor sale viitoare.
„Future Factory își dovedește încă o dată stabilitatea și viziunea excelentă asupra viitorului”, a declarat Andrea Briganti, directorul general al Acimga. Acesta a adăugat: „Ediția din 2020 a Conferinței Print4All – Future Factory – Printing the future, now. Streaming a marcat un punct de cotitură în complexul de evenimente ale lanțului de aprovizionare și a fost recompensată cu un mare succes în rândul publicului, atingând un număr de aproximativ 1400 de participanți, dintre care o treime au fost vizitatori internaționali. Situația actuală nu ne găsește nepregătiți – chiar și în 2021 evenimentul se reinventează cu scopul de a crea conținut și a oferi valoare târgului Print4All, programat pentru perioada 3-6 mai 2022”.
Future Factory este organizat de Acimga (Asociația producătorilor italieni de echipamente pentru industria grafică, de conversie și industria hârtiei) cu sprijinul ITA – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, o agenție guvernamentală care susține dezvoltarea afacerilor companiilor italiene în străinătate și promovează atragerea investițiilor în Italia. Future Factory este o nouă oportunitate de dialog pentru întregul sector și este evenimentul principal care precedă târgul Print4All, programat în perioada 3 – 6 mai 2022.
Acimga este asociația din cadrul Confindustria (confederația italiană dedicată segmentului industrial) ce reprezintă toate tehnologiile de tipărire, ambalare și conversie, reunind 82 de companii care fac parte dintr-un sector industrial cu o cifră de afaceri de aproximativ 3 miliarde de euro, 60% din această sumă provenind din exporturi. Italia se numără printre primii 3 producători la nivel global (alături de Germania și China) de echipamente dedicate sectorului amintit, punctele sale forte fiind tehnologiile mecanice și cele mai recente inovații în materie de electronică.