Imprimanta Mimaki JFX600-2513 ofera viteza sporita in aplicatiile de format mare pentru semnalistica

Mimaki, lider global in productia de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni si sisteme de taiere, propune o solutie inovativa odata cu noul model JFX600-2513. Este vorba despre o imprimanta inkjet UV-LED flatbed de format mare care se bazeaza pe succesul modelelor anterioare produse de Mimaki din gama JFX, insa face dovada unui avans considerabil: in timp ce ocupa aceeasi suprafata ca modelul JFX 200, este de trei ori mai rapida decat predecesoarea imediata JFX500.

Avand obiectivul de a aborda provocarile de pe piata UV flatbed de calitate premium, noul model inglobeaza nu mai putin de 16 capete de imprimare, ceea ce rezulta intr-o crestere semnificativa a vitezei fata de modelele care se afla in prezent in gama Mimaki. Marea varietate a seturilor de cerneala utilizate de imprimanta faciliteaza obtinerea de culori vibrante, intense, perfecte pentru producerea de elemente de semnalistica si grafica publicitara remarcabile atat pentru interior, cat si pentru exterior, iar adaugarea optiunilor de strat alb, transparent si primer largeste si mai mult capacitatile creative ale imprimantei.

Datorita tehnologiei de imprimare UV din generatia 7 de la Mimaki, gama de suporturi media pe care poate printa acest nou model deschide usa pentru o multitudine de aplicatii, printre care elemente de semnalistica de format mare, decor interior si grafica de afisare. Cu o suprafata de imprimare maxima de 2,5 m x 1,3 m si o grosime de 6 cm, imprimanta JFX600-2513 este compatibila cu panouri publicitare de dimensiune standard, iar capabilitatea sa de a opera „direct pe substrat” permite si imprimarea pe aproape orice material rigid, cum ar fi de pilda rasina, lemnul, sticla sau metalul. In plus, modelul este capabil sa imprime „2,5 D” in multiple straturi, creand efecte de textura in relief pentru aplicatii tactile cu valoare adaugata.

JFX600-2513 este succesoarea directa a modelului JFX500-2131 si a fost conceputa pentru a oferi viteza si calitate, doi factori-cheie pentru furnizorii de servicii de imprimare pe formate mari. Echipamentul poate imprima in toate nuantele din gama CMYK, la care se pot adauga, pentru un plus de calitate, culorile alb, transparent, primer, Magenta pal si Cyan pal. Banda de imprimare obtinuta la capatul unei singure deplasari a blocului culisant ce contine cartusele de cerneala are latimea remarcabila de 21 cm.

La capitolul viteza, echipamentul poate atinge performanta de a imprima cu 200 mp/ora pentru o configuratie in 4 culori sau cu 120 mp/ora daca se doreste adaugarea de straturi speciale (alb, transparent, primer), ceea ce constituie un progres semnificativ fata de modelul JFX500. Viteza a fost obtinuta prin instalarea unui numar de nu mai putin de 16 capete de imprimare piezoelectrice cu aliniere de tip staggered (intercalate) care permit imprimarea la rezolutii de pana la 1200 dpi cu ajutorul cernelurilor UV LUS-120 si LUS-150 pentru substraturi flexibile si LH-100 pentru substraturi rigide (+ primer UV: PR-200), comercializate in ambalaje de un litru. In ce priveste sustenabilitatea, cernelurile sunt certificate „GREENGUARD Gold”, indeplinind exigentele celui mai strict standard din lume privind emisiile de compusi organici volatili.

JFX600-2513 este cel mai avansat model flatbed UV existent pe piata, fiind dezvoltat special pentru accelerarea fluxului de lucru prin viteza si performantele fara egal, ceea ce il face potrivit pentru un mediu de productie intensiv. Echipamentul inglobeaza tehnologiile de control al calitatii marca Mimaki, care garanteaza printuri la cele mai inalte standarde. Functia „Waveform control” permite controlul avansat si de inalta precizie al picaturilor de cerneala, garantand reproducerea clara a textului, a liniilor regulate si a marginilor. Tehnologia Mimaki Advanced Pass System 4 (MAPS4) reduce automat defectele de imprimare de tip banding si imprimarea neuniforma a culorilor. Echipamentul depune picaturi de cerneala de dimensiuni variabile (3 dimensiuni diferite) care elimina aspectul granular al printurilor.

Totodata fost imbunatatita stabilitatea procesului de imprimare prin optimizarea sistemului de verificare a duzelor – Nozzle Check Unit (NCU) – care detecteaza automat duzele infundate, asigurand curatarea lor automata. Daca simpla curatare nu rezolva problema, Nozzle Recovery System (NRS) va inlocui automat duzele defecte – fara oprirea procesului de imprimare – ceea ce garanteaza o calitate constanta a imaginii si o productivitate continua, reducandu-se astfel timpii de inactivitate.

Echipamentul beneficiaza de Tehnologia de Circulatie Mimaki (MCT), care la randul sau diminueaza timpul de nefunctionare al imprimantei impiedicand decantarea pigmentilor din cerneala alba, contribuind la stabilitatea procesului de imprimare si reducand risipa de cerneala. MCT sprijina astfel aplicatiile ecologice si necostisitoare.

Imprimanta utilizeaza software-ul RIP RasterLink7, care permite prin functia „2,5D Texture Maker” imprimarea texturata, in relief, prin aplicarea mai multor straturi de cerneala UV. In acest mod, printerii pot crea materiale grafice realiste si sofisticate, cu valoare adaugata.

JFX600-2513 este compatibil cu tehnologia Mimaki Device Language (MDL) care permite interconectivitatea cu diferite alte dispozitive periferice si sisteme de productie externe, cum ar fi un brat robotic sau o banda transportoare, imbunatatind astfel productivitatea si reducand necesitatea interventiilor manuale.

O caracteristica absolut inedita a modelului in cadrul gamei JFX este tehnologia Mimaki Printer Controller (MPC) – un nou software utilizat pentru exploatarea imprimantei printr-un monitor cu ecran tactil conectat la imprimanta. Sistemul organizeaza vizual toate operatiunile de productie printre care configurarea conditiilor de imprimare, verificarea statusului lucrarii / imprimantei si a istoricului de lucru, precum si verificarea instructiunilor de mentenanta.

In final, avand in vedere dimensiunile mari ale blocului culisant de cartuse de cerneala si viteza considerabila a miscarii acestuia pe sina de ghidaj, imprimanta este prevazuta cu o bariera de protectie pentru impact, dar si cu un sistem de securitate activ, care consta dintr-un fascicul de lumina ce informeaza sistemul daca cineva s-a apropiat prea mult si declanseaza oprirea automata a echipamentului pentru a preveni orice accidentare.

Portofoliul de echipamente Mimaki este disponibil in tara noastra prin intermediul Geko Comert – Master Dealer Mimaki in Romania, Bulgaria si Moldova. Geko va invita sa luati legatura cu specialistii sai pentru a afla mai multe informatii despre cele mai noi oportunitati creative facilitate de echipamentul de imprimare UV-LED flatbed de format mare Mimaki JFX600-2513.

www.geko.ro

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide