Industria de imprimare va fi afectată de schimbările legislative din Marea Britanie

Graphics and Print Media Alliance (GPMA) este un colectiv de asociații comerciale reprezentând aproximativ 3471 de companii britanice care activează în lanțul de aprovizionare al industriilor grafice și de imprimare. Printre membrii GPMA se numără și Federația britanică a industriilor de imprimare (BPIF) iar secretariatul colectivului este asigurat de Printing Industry Confederation (Picon), una dintre cele mai importante asociații comerciale industriale ce reprezintă producătorii și furnizorii din sectoarele de imprimare, fabricare a hârtiei și conversie. GPMA avertizează că utilizarea substanțelor chimice clasificate de curând drept substanțe toxice de clasă B a fost „subestimată în mod grosolan” în industria tipografică, iar cernelurile inkjet afectate de această reclasificare ar trebui să fie exceptate.

Printre alte organizații implicate în această luare de atitudine se numără și British Coatings Federation (BCF), care a avertizat deja asupra impactului modificării legislative. BCF este singura asociație comercială din Marea Britanie ce reprezintă interesele producătorilor de vopsele decorative, industriale, lacuri și cerneluri de tipar. GPMA a redactat o scrisoare adresată lui Kit Malthouse, ministru de stat în cadrul Ministerului de Interne britanic, dar și lui Lee Rowley, subsecretar de stat al Departamentului de Afaceri Energetice al Marii Britanii (BEIS). Scrisoarea a fost aprobată de alte câteva asociații britanice precum IPIA (Asociația independentă a industriilor de imprimare), BAPC (Asociația britanică pentru imprimare și comunicare), de CPI (Confederația Industriilor de Hârtie), BOSS Federation (reprezentanta lanțurilor de aprovizionare britanice), Asociația Industriei Flexografice și PPMA (Asociația pentru utilaje de prelucrare și ambalare).

GPMA a explicat impactul dăunător al reclasificării gamma-butirolactonei (GBL) și a 1,4-butandiolului (BDO) ca substanțe de clasă B, care le va supune unui regim strict de autorizare. Guvernul britanic a considerat inițial că vor fi afectate mai puțin de 70 de companii. GBL și BDO sunt utilizate ca substanțe chimice industriale în diferite produse, inclusiv în anumite tipuri de cerneluri inkjet, precum cernelurile eco-solvent, iar GPMA a precizat că utilizarea lor a fost extrem de subestimată.

Potrivit scrisorii GPMA, „Numărul de utilizatori și importanța pentru industrie ar fi trebuit să fie stabilite în mod corespunzător prin consultarea publică cu părțile interesate”, subliniind faptul că peste 4000 de întreprinderi britanice folosesc cernelurile afectate de această decizie în activitatea lor de zi cu zi prin producția de materiale imprimate. „Valoarea acestui tip specific de producție de imprimare este estimată anual la 1 miliard de lire sterline. (…) Există, de asemenea, o utilizare mult mai largă a acestor cerneluri în echipamentele de imprimare prezente în școli, colegii, universități, consilii locale, birouri de șantier, case de modă și birouri guvernamentale”, se arată în scrisoarea GPMA.

BCF a scris Ministerului de Interne britanic la începutul lunii februarie, citând o cifră estimată de peste 7500 de întreprinderi potențial afectate, inclusiv utilizatori din afara industriei tipografice. Totuși, ținând cont de informațiile suplimentare obținute între timp, BCF nu exclude ca numărul real să fie de cinci cifre. GPMA a mai subliniat și că distilarea pentru uz ilicit a acestor substanțe ar fi „neeconomică și nepractică”. Alianța a mai declarat și că noile controale de reglementare, care urmează să intre în vigoare începând cu 15 iunie, ar aduce de asemenea „un dezavantaj suplimentar post-Brexit pentru companiile britanice și o divergență suplimentară față de Europa”.

Cu toate acestea, nu a fost instituită o derogare de la cerințele de autorizare pentru utilizatorii de amestecuri complexe, cum ar fi cernelurile de tipar. O astfel de soluție există în SUA pentru amestecurile chimice care conțin mai puțin de 70% GBL, în temeiul Legii privind substanțele controlate (Controlled Substances Act). Potrivit GPMA, „Impunerea unei cerințe de autorizare pentru utilizatorii de amestecuri este, prin urmare, disproporționată față de riscul prezentat”.

GPMA a sugerat de asemenea o serie de măsuri de atenuare, inclusiv amânarea introducerii noilor controale, acorduri de tranziție pentru a permite producătorilor și furnizorilor să se conformeze cerințelor de autorizare și pentru ca utilizatorii finali – precum tipografiile – să fie mai degrabă acoperiți de un sistem de înregistrare. Producătorii și furnizorii din industrie monitorizează îndeaproape situația, compania Epson declarându-se „profund îngrijorată” de efectele în lanț ce pot apărea.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide