Kornit Avalanche Poly Pro reinventează imprimarea direct pe poliester

Kornit Digital – lider internațional în producția de tehnologie de imprimare digitală pe materiale textile – a participat în zilele de 20-23 aprilie 2021 la prima ediție virtuală a expoziției drupa, unde a prezentat o gamă completă de soluții de imprimare direct-to-garment (DTG, direct pe textile). Cele mai noi echipamente Kornit pentru imprimarea pe textile, respectiv Avalanche HD6 și Storm HD6 sunt disponibile în România exclusiv prin parteneriatul cu distribuitorul Grup Transilvae - importator și distribuitor autorizat de soluții de imprimare în format mare și industrial, soluții tipar digital și color management, precum și produse și servicii complementare.

Prezența Kornit la virtual.drupa a demonstrat că producătorul israeliano-american dezvoltă constant tehnologii avansate de imprimare digitală destinate segmentului comercial și celui industrial pentru obținerea de rezultate superioare serigrafiei prin procese de personalizare a materialelor textile care sunt ecologice și mai rentabile ca niciodată. Echipamentul care s-a remarcat în mod special la virtual.drupa a fost Kornit Avalanche Poly Pro – o platformă inkjet destinată imprimării poliesterului, concepută pentru a înlocui imprimarea seriilor medii prin serigrafie. Astfel, procesul de imprimare pe textile este eficientizat la maximum din toate punctele de vedere deoarece este redus la o singură trecere în cazul imprimării pe diverse articole vestimentare pe bază de poliester. Kornit Avalanche Poly Pro imprimă inclusiv pe cusături la o rezoluție maximă de 1 200 dpi, pe o suprafață de imprimare de 60×90 cm (2 platane), acceptând totodată o gamă diversă de texturi, materiale textile și culori, inclusiv țesături sau amestecuri poliester-lycra și poliester-bumbac. Potrivit producătorului, această imprimantă capabilă de o productivitate maximă de până la 106 tricouri deschise la culoare sau 85 închise la culoare (A4) pe oră este cea mai eficientă soluție de pe piață din punct de vedere al costului pe segmentul DTG deoarece elimină nevoia de pretratare inițială a substratului.

Kornit Avalanche Poly Pro a fost conceput pe baza tehnologiei revoluționare NeoPoly, prin intermediul căreia producătorul a reinventat una dintre piețele cu cea mai accelerată creștere la nivel global, oferind o soluție de imprimare inteligentă care face loc personalizării la cerere a articolelor din poliester. Astfel au fost eliminate problemele legate de migrarea cernelii, opțiunile limitate de design, cantitățile minime pe comandă și procedurile de configurare lungi și costisitoare. Tehnologia NeoPoly previne migrarea cernelii, păstrează proprietățile originale ale țesăturilor și respectă standardele de durabilitate ale industriei sportive cu ajutorul cernelurilor pigmentate pe bază de apă – acestea includ pretratament și sunt acreditate din punct de vedere ecologic pe baza Standardului 100 al OEKO-TEX®, clasa de produse I pentru hăinuțe de bebeluși, care garantează o elasticitate mai bună și o mai mare rezistență la spălare. Platforma de imprimare funcționează cu cerneala NeoPigment Olympia dezvoltată special pentru poliester (CMYK + alb + Poly Enhancer – potențiator de culoare), care este comercializată în recipiente de 4 litri și include un agent de fixare special pentru imprimarea pe poliester, în timp ce potențiatorul de culoare îmbunătățește durabilitatea și flexibilitatea printului. Imprimanta folosește capete de imprimare industriale SPECTRA, cu înălţime ajustabilă de până la 5 cm – acestea contribuie la depunerea mai rapidă a cernelii pigmentate, care are particulele de zeci de ori mai mari în comparație cu cernelurile tradiționale pe bază de apă. Astfel, prin Avalanche Poly Pro, Kornit propune clienților său una dintre cele mai robuste și mai fiabile tehnologii de imprimare pe articole vestimentare și tricouri de pe piață.

Modelul Poly Pro nu este o simplă adaptare a unei variante anterioare pentru a permite și imprimarea pe tricouri, ci a fost conceput de la zero special pentru această aplicație. Printre multiplele facilități pe care le oferă amintim și sistemul de tratare automată a materialului care va fi imprimat în mod direct după umezire, astfel fiind eliminată operațiunea suplimentară de uscare după tratare. Același sistem va culca fibrele după umezirea cu pretratament pentru a obține o suprafață de imprimare optim uniformizată. Poly Pro a fost conceput și ca soluție eficientă din punct de vedere al costurilor de funcționare – consumul de cerneală albă este mai mic întrucât cerneala rămâne la suprafață, iar soluția de pretratament este mai ieftină decât cerneala (mai puțin de 2 euro/litru). La aceasta contribuie și sistemul integrat de recirculare a cernelii ce reduce costul general de producție, crescând totodată fiabilitatea. Trebuie amintite în acest context și sistemul de degazare a cernelii, ușurința de folosire a imprimantei și capacitatea de a printa cu ajutorul acesteia chiar și pe produse cu suprafață neuniformă, precum buzunarele. În plus, rezultatele finale vor fi întotdeauna imagini fotorealiste, viu colorate și mai de durată în comparație cu cele obținute prin imprimarea uscată, întrucât cerneala rămâne la suprafață, fără să fie absorbită de fibrele textile.

Prin prezentarea echipamentului Kornit Avalanche Poly Pro la virtual.drupa, producătorul garantează pieței de textile aflată în continuă expansiune o productivitate mai mare pe segmentul aplicațiilor din poliester, cu aderență ireproșabilă a printului, elasticitate a cernelurilor și rezistență mărită la frecare și spălare. Pentru toate aceste caracteristici, echipamentul a fost distins în 2019 cu premiul EDP (European Digital Press Association) pentru cel mai bun sistem de imprimare direct-to-garment. Vă invităm să aflați mai multe informații despre această soluție industrială DTG unică, superioară serigrafiei, contactând echipa de specialiști a distribuitorului român Grup Transilvae.

Grup Transilvae vă așteaptă în Showroom-ul de pe Strada Doamna Chiajna, nr. 26 din București pentru a oferi demonstrații live cu echipamentul Kornit STORM HD6 Lite. Dacă doriți să aflați mai multe despre tehnologiile inovatoare oferite de Kornit Digital și despre capacitatea lor dovedită de a vă transforma afacerea în era digitală, echipa GT așteaptă întrebările dvs. pe adresa de e-mail sales@transilvae.ro

www.transilvae.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide