Lazăr Panov, General Manager Geko și Kirsten Kleinhout, Area Sales Manager, Mimaki Europe B.V.
Producătorul japonez oferă, de asemenea, o gamă diversificată de produse hardware, software și consumabile, mai exact cerneluri și lame pentru cuttere.
De la aplicații outdoor până la decorațiuni interioare, ambalaje, etichete, obiecte promoționale și articole vestimentare, Mimaki dezvoltă tehnologii care stabilesc noi standarde în industria de print și transformă ideile în realitate. Fondată în 1975, compania din Japonia este astăzi o multinațională cu subsidiare în Asia, SUA și Europa, precum și numeroase rețele de distribuție și companii partenere autorizate.
Un astfel de partener este Geko, importator oficial pentru produsele Mimaki din România și Bulgaria. Compania condusă de Lazăr Panov a participat luna trecută în calitate de expozant la Textile Technology Show, expoziția dedicată tehnologiilor pentru industria textilă din Europa de Sud-Est, organizată de EUROEXPO Fairs.
În cadrul standului au fost prezentate o serie de echipamente pentru print pe textile produse de Mimaki.
„Pentru zona de textile, Mimaki are o gamă mult mai variată de echipamente în comparație cu ai săi competitori. În ofertă există imprimante pentru print direct pe textile, imprimare prin sublimare pentru articolele sportive și industria fashion”, precizează Lazăr Panov, General Manager Geko.
Unul dintre echipamentele prezentate la Textile Technology Show este UCJV300-160, un printer/cutter superior din punct de vedere tehnologic, lansat în luna septembrie a anului trecut și care permite imprimarea unei game variate de substraturi, inclusiv PET, țesături și materiale sensibile la căldură. După succesul înregistrat de acest echipament, Mimaki a lansat alte trei modele cu lățimi de imprimare de până la 80 cm, 109 cm și 136 cm: UCJV300-75, UCJV300-107 și UCJV300-130.
„Toate cele trei modele utilizează cerneluri LUS-170 certificate Greenguard Gold și o nouă funcție pentru tăierea automată a lucrărilor consecutive prin citirea codurilor de bare. De asemenea, aceste echipamente pot imprima în 4 straturi, ceea ce le va permite designerilor să creeze aplicații indoor și outdoor cu retroiluminare”, ne-a declarat Kirsten Kleinhout, Area Sales Manager pentru Mimaki Europe B.V., prezentă la Romexpo alături de domnul Panov.
Vizitatorii standului Geko au putut vedea la lucru și modelul revoluționar TS300P-1800 pentru imprimare prin sublimare, dezvoltat special pentru industria textilă, dar și imprimanta direct-to-textile Tx300P-1800, care îi permite utilizatorului să imprime o gamă variată de țesături. Echipamentul poate depune în același timp atât pigmenți pentru textile cât și cerneluri de sublimare.
Ușor de remarcat a fost și noua imprimantă UV de format mare cu jet de cerneală, Mimaki UJV55-320, care asigură o calitate superioară în ceea ce privește producția de bannere sau de alte aplicații asemănătoare cu o lățime de până la 3,2 m.
Oferta producătorului din Japonia nu se limitează la echipamentele pentru industria textilă.
„Primim foarte multe cereri pentru imprimantele care printează direct pe obiecte, respectiv gama UJF 3042/6042/7151 și imprimantele flatbed de mari dimensiuni pentru print direct pe plăci rigide, precum seria GFX 200/500. În ceea ce privește producția publicitară, avem imprimante roll-to-roll începând de la 75 de cm, până la 160 cm, în varianta print/cut sau doar print cu cerneală pe bază de ecosolvent sau solvent. Apoi, pentru zona de UV avem un utilaj nou UV LED de 1,60 m lățime, care în momentul de față este cel mai bine vândut produs, cu nu mai puțin de 12 instalări în România și 3 în Bulgaria. Avem și o campanie interesantă de buyback pentru acest echipament: clienții pot veni cu orice echipament vechi de până la 1,60 m lățime, solvent, ecosolvent sau latex, iar noi le oferim un discount de 5 000 de euro pentru achiziționarea noului produs. În concluzie, avem utilaje foarte performante, cerneluri de foarte bună calitate, iar garanțiile sunt oferite pe o perioadă de 1-2 ani”, a adăugat Lazăr Panov.
Fiind o companie care dezvoltă în permanență tehnologii inovatoare pentru industria de print, Mimaki a lansat de curând și o imprimantă pentru fabricație aditivă sau – așa cum este cunoscută pe scară largă – imprimare 3D. Fabricaţia aditivă este o metodă de construire a obiectelor tridimensionale prin depunerea unor straturi succesive de material care sunt adăugate doar în porţiunile unde este necesar. Printre avantajele acestei tehnologii se numără flexibilitatea în ceea ce priveşte realizarea design-ului şi eliminarea risipei de material, piesa putând fi realizată într-un timp scurt şi cu o structură şi formă geometrică imposibil de reprodus cu ajutorul tehnicilor tradiţionale.
Primul echipament 3D dezvoltat de Mimaki, respectiv 3DUJ-553, a fost prezentat în premieră la FESPA. Promovat ca fiind prima imprimantă 3D din lume capabilă să producă mai mult de 10 milioane de culori, echipamentul depune și usucă instantaneu cu ajutorul tehnologiei UV o serie de straturi subțiri și succesive de fotopolimer lichid pentru a crea produsul dorit de client.
Gama de imprimante special concepute de Mimaki pentru industria de textile permite printarea directă sau prin sublimare pe o gamă variată de materiale și obiecte vestimentare, iar calitatea excelentă a imprimării le oferă utilizatorilor posibilitatea de a transforma rapid ideile creative în produse profitabile. Și pentru că Mimaki este o companie inovatoare prin excelență, va lansa în curând și o serie de soluții complete pentru etapele de tratare a materialelor înainte și după imprimare, ce vor putea fi utilizate de clienții din domeniul textilelor, conform reprezentantei filialei din Europa a companiei, Kirsten Kleinhout.