Mimaki lansează noua imprimantă flatbed UJF-7151 plusII pentru aplicații industriale

Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni și sisteme de tăiere – a organizat în perioada 2-4 martie 2022 evenimentul „Mimaki Global Innovation Days“ sub umbrela căruia a oferit o serie de webinarii live cu un conținut exclusiv și personalizat pe zone geografice (EMEA, LATAM, Japonia, America de Nord și Asia-Pacific). În a doua zi a seriei de webinarii, specialiștii Mimaki au lansat noua imprimantă UV-LED flatbed de înaltă performanță UJF-7151 plusII.

Noul UJF se adresează companiilor de imprimare industrială și comercială, industriei modei, industriei cosmetice și de packaging, atelierelor de design, precum și tuturor celor care caută o alternativă avantajoasă la serigrafie. Noul model este varianta îmbunătățită a echipamentului UJF-7151 plus, atât din punct de vedere al calității cât și al stabilității. UJF-7151 plusII imprimă la o rezoluție maximă de 1800 dpi, fiind dotat cu 8 capete de imprimare (cu două în plus față de predecesorul său) și având o suprafață de imprimare de până la 710 x 510 mm. Imprimarea la calitate înaltă face posibilă reproducerea precisă a picturilor miniaturale și a textului extrem de mic. La aceasta se adaugă funcția Mimaki Fine Diffusion 2 (MFD2) care controlează automat poziția picăturilor de cerneală, eliminând erorile de imprimare, aspectul granulat, „zgomotul” și alte probleme legate de culoare. Echipamentul este compatibil cu substraturi de imprimare ce au dimensiunea maximă de 730 x 530 mm, grosimea maximă de 153 mm și o greutate de până la 30 kg. Modul de imprimare de înaltă viteză permite acestui nou model să atingă o productivitate de până la 8 mp/oră – o viteză de aproape două ori mai mare în comparație cu o imprimantă convențională din clasa sa. În funcție de aplicațiile dorite, în etapa de instalare clienții Mimaki au două opțiuni în privința configurației capetelor de imprimare: fie 6+2 capete dispuse intercalat (C, M, Y, K, Lc, Lm + două culori de tip spot) pentru imprimare de înaltă calitate, fie 4+4 capete dispuse intercalat (C, M, Y, K + C, M, Y, K sau 4 culori spot) pentru aplicații realizate la viteză mare, respectiv expresivitate îmbunătățită. Configurația capetelor de imprimare permite și modificarea ulterioară.

Modelul UJF 7151 plusII încorporează noua funcție „Color Gloss”, care permite obținerea texturii lucioase fără utilizarea lacurilor, doar prin folosirea cernelurilor color. Furnizorii de servicii de imprimare vor avea astfel ocazia de a obține texturi noi și impresionante într-un mod mult mai economic. Acest lucru este posibil datorită faptului că atunci când sunt expuse la radiații ultraviolete, porțiunile acoperite cu cerneală de mare densitate capătă un aspect lucios când se întăresc, pe când porțiunile acoperite cu cerneală de mică densitate capătă un aspect mat atunci când se întăresc. În plus, structura proaspăt consolidată a corpului echipamentului reduce vibrațiile în timpul imprimării, permițând picăturilor de cerneală să fie mai precise, contribuind la obținerea unor margini mai clare, a unor linii mai fine, inclusiv cu cerneală solidă. Tot pentru reducerea vibrațiilor, masa de imprimare a noului UJF a fost modificată pentru a se deplasa în timpul imprimării, în același scop fiind instalată o bară fixă pe axa Y. De asemenea au fost adăugate două șuruburi speciale pe ambele părți ale mesei pentru a ajuta la deplasarea acesteia. A fost inclus un sistem de șuruburi speciale și pentru axa Z, ceea ce mărește considerabil capacitatea de alimentare de la 10 la 30 kg, făcând posibilă utilizarea suporturilor grele pentru aplicații industriale.

UJF-7151 plusII încorporează sistemul Mimaki Advanced Pass System 4 (MAPS4) care reduce defectele de imprimare de tip banding dar și imprimarea neuniformă a culorilor. Noul model asigură imprimarea continuă eliminând probleme precum înfundarea duzelor. Sistemul de circulare a cernelii la nivelul capetelor de imprimare reduce decantarea, asigură buna funcționare a capetelor și elimină bulele de aer care blochează duzele. Astfel frecvența de curățare a duzelor este redusă, contribuind la o imprimare mult mai stabilă și rentabilă. Stabilitatea a fost îmbunătățită și de unitatea de verificare a duzelor – Nozzle Check Unit (NCU) – care detectează și curăță automat duzele înfundate, asigurând o calitate constantă a imaginii și productivitate continuă. Mai mult, sistemul NRS (Nozzle Recovery System) se asigură că procesul de imprimare nu este oprit nici atunci când duzele înfundate nu au fost eliminate în timpul mentenanței – NRS va folosi în mod continuu doar duzele funcționale după înregistrarea în sistem a celor înfundate. Imprimanta încoporează și sistemul Mimaki Device Language (MDL) care îi permite operatorului să o controleze de pe diferite alte dispozitive periferice și sisteme de producție externe, îmbunătățind astfel productivitatea și reducând totodată necesitatea intervențiilor manuale pentru creșterea eficienței.

Surprizele noului UJF-7151 plusII nu se opresc aici: acesta încorporează sistemul Mimaki Metallic Control (MMC) dedicat imprimării cu cerneluri metalizate, care folosește tehnologia unică Mimaki „Surface Imaging” pentru a imprima cerneala metalizată în tonuri lucioase și mate. Furnizorii de servicii de imprimare își vor putea astfel extinde portofoliul de aplicații prin utilizarea finisajelor metalice lucioase asemănătoare suprafeței oglinzii, combinate cu texturi metalice mate. Totodată, textura cu efect de embosare poate fi obținută prin modificarea concentrației de cerneală, în timp ce efectul metalic colorat este posibil prin imprimarea cu cerneală colorată peste cerneala metalizată – toate acestea oferă posibilități infinite de imprimare creativă.

Echipamentul poate imprima cu cerneală albă de înaltă concentrație pe substraturile transparente, dar și cu lac transparent, permițând totodată utilizarea selectivă a primerului pentru îmbunătățirea aderenței cernelii pe suporturi precum rășina, sticla și metalul. Modelul este compatibil cu cernelurile UV LH-100, MUH-100-Si, LUS-120, LUS-350 și Pr-200. Opțional, clienții Mimaki pot alege încorporarea dispozitivului Kebab pentru imprimarea directă pe obiecte de formă cilindrică (sticle, lumânări, pahare), inclusiv cu cerneluri albe și transparente. Totodată, noul echipament din gama UJF permite aplicații de termoformare (PVC) cu ajutorul cernelii LUS-350 flexibilă în proporție de 350% – o oportunitate extrem de rentabilă pentru tiraje mici în comparație cu alte metode de producție pe bază de materiale plastice.

Echipamentele Mimaki sunt disponibile furnizorilor români de servicii de imprimare prin parteneriatul producătorului japonez cu Geko – Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova. Geko și Mimaki vă invită să profitați de cele mai noi oportunități de imprimare cu ajutorul echipamentului de ultimă generație UJF-7151 plusII.

www.geko.ro

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide