Mimaki UJF-6042 MkII asigură supereficiența producției comenzilor de tipar digital

Cererea pentru lucrări de print în tiraje scurte a crescut în ultimii ani, iar acest fapt a condus la optimizarea imprimantelor digitale. Printre numeroasele beneficii aduse de acest tip de echipamente se numără și reducerea costurilor și a timpilor de producție, deoarece imprimanta digitală nu utilizează plăci de imprimare, astfel încât sunt eliminate și prisoasele, iar produsele pot fi livrate clientului mai rapid.

Mimaki – lider în producția de imprimante inkjet și sisteme de tăiere – le propune furnizorilor de servicii de imprimare din sectorul produselor industriale echipamentul digital flatbed UV LED UJF-6042 MkII, care poate printa direct pe diverse materiale cu o grosime de maximum 153 mm și dimensiuni începând de la formatele A3 și A2 până la 610 x 420 mm.

Modelul UJF-6042 MkII garantează o rezoluție maximă de 1200X1200 dpi și o viteză de lucru cu până la 20% mai mare, comparativ cu modelele convenționale:
• 2,48 mp/oră – 38 de imagini A4 pe oră în modul draft, 4 culori, 600×600 dpi, 8 treceri
• 3,52 mp/oră – 58 de imagini A4 pe oră în modul draft, 6 culori, 600×600 dpi, 8 treceri

Cele 4 capete de printare dispuse intercalat permit imprimarea simultană a culorilor de proces și a celor spot. Pe lângă faptul că asigură o productivitate excelentă, echipamentul poate realiza diverse aplicații pe o gamă variată de substraturi, utilizând cerneluri formulate atât pentru materialele flexibile cât și pentru cele rigide.

Cerneala LUS-120 are un grad mare de aderență și rămâne flexibilă după uscare, astfel încât nu crapă când suportul de imprimare din piele sau poliuretan este îndoit ori întins. Un exemplu de aplicație unde se utilizează LUS-120 este personalizarea huselor pentru smartphone-uri.

Cerneala LUS-150 are o durabilitate mare și o rezistență ridicată la zgârieturi, putând fi utilizată cu succes la imprimarea elementelor de semnalistică indoor și a altor articole confecționate din material acrilic.

Cerneala LH-100 este indicată pentru materiale rigide precum plăci din sticlă, metal și rășină. În acest caz este recomandată folosirea primerului PR-200, pentru a îmbunătăți aderența cernelii la substrat. Acest primer poate fi utilizat inclusiv pe suprafețele tratate și este aplicat cu ajutorul tehnologiei inkjet, tehnica păstrând textura materialului intactă.

Pentru a minimiza retenția prafului și riscul apariției bulelor de aer pe print, Mimaki a integrat recent o nouă funcție pe modelul UJF-6042 MkII. Astfel, Mimaki Clear Control (MCC) scurtează timpul de uscare a cernelii prin gestionarea simultană a imprimării cernelurilor transparente cu uscarea UV. Utilizatorul poate obține diverse efecte de imprimare folosind cerneala transparentă, precum finisajul lucios – aplicat pe întreaga suprafață a colii sau selectiv, pentru a evidenția anumite elemente ale graficii – și finisajul mat, care oferă printului un aspect neted.

În plus, zona mesei de imprimare este complet acoperită, ceea ce reduce mirosul de cerneală în timpul procesului de tipar și permite utilizarea imprimantei chiar și în birouri sau magazine.

RasterLink6, software-ul RIP cu ajutorul căruia funcționează echipamentul UJF-6042 MkII, a fost upgradat cu un nou profil input – Mimaki Expand Color – care permite reproducerea culorilor vibrante și a contrastelor puternice. Fiecare culoare are o anumită vâscozitate și pentru a putea obține o plasare precisă a picăturilor de cerneală pe suportul de imprimare, Mimaki a implementat o tehnică de control de tip waveform care permite capului de printare să depună fiecare cerneală dintr-un unghi diferit.

Modelul UJF-6042 MkII este o imprimantă inkjet flatbed UV LED care asigură o productivitate ridicată și ușurință în utilizare pentru printarea directă pe obiecte. Echipamentul se regăsește în portofoliul de produse al companiei GEKO, Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova.

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide