Noua serie de imprimante UCJV330 de la Mimaki adauga tehnologia UV la seria precedenta

UCJV330 este seria de imprimante cu jet de cerneala UV-LED Print & Cut care combina productivitatea ridicata si calitatea superioara a imaginii din emblematica serie 330 lansata de prestigioasa firma japoneza Mimaki anul trecut cu tehnologia de imprimare UV, pentru a imbunatati semnificativ productivitatea si calitatea imaginii in comparatie cu modelele anterioare

Pana nu demult, seria 330 includea modelele JV330-160 si CJV330-160, modelul destinat exclusiv imprimarii fiind cel cu acronimul  JV330-160, iar imprimanta cu dispozitiv de taiere integrat adaugand un C in fata acronimului, obtinandu-se astfel denumirea modelului CJV330-160. Seria valorifica pe multiple platforme strategia Mimaki de a oferi solutii de imprimare sofisticate dar si profitabile in numeroase sectoare si se aliniaza obiectivului Mimaki de a-si dezvolta atat gama de produse sofisticate, cat si cele de baza, pentru a-i incuraja si sprijini in continuare pe clienti sa extinda si sa imbunatateasca atat serviciile de imprimare, cat si gama de produse care pot fi oferite beneficiarilor finali.

Ca urmare a reusitei seriilor anterioare 100 si 300 Plus, seria 330 oferea modele de echipamente cu imprimare la nivel mediu si sofisticat ce se caracterizeaza prin calitatea ridicata a imaginii si inalta productivitate. Mimaki, fiind o companie renumita pentru gama sa extrem de diversificata de culori, a introdus prin modelele noii serii o capacitate de imprimare de inalta rezolutie cu printuri foarte durabile, destinate sectorului grafica pentru semnalistica si de asemenea celui de textile. Asadar, modelele inkjet cu eco-solvent, JV330-160 si CJV330-160, ofera standardul inalt de culoare necesar pentru grafica semnalisticii de interior si exterior prin noul profil de intrare „Culori Naturale Vibrante”, asigura culori atragatoare si vii, tonuri de piele naturala, precum si nuante de rosu intens si gri neutru. Avand viteze de imprimare de 21 m2/h in modul standard si utilizand patru culori, aceste modele sunt ideale pentru lucrarile de imprimare care necesita livrare urgenta. Mecanismele de curatare integrate si caracteristicile de monitorizare asigura un flux de lucru eficient si permit durate de functionare mai indelungate.

Ambele modele dispun de un sistem de derulare proiectat recent care permite incarcarea simultana a trei role cu suporturi de printare, reducand astfel foarte mult timpul si manopera necesare pentru schimbarea suportului. O alta caracteristica standard este „freza de taiere XY” integrata in sistemul de alimentare in coala – o tehnologie de taiere de inalta precizie ce efectueaza debitare pe axa X si pe axa Y. Aceasta freza elimina din fluxul de lucru derularea si debitarea bruta, ajutand tipografiile sa accelereze si sa simplifice considerabil operatiunile de prelucrare ulterioara, astfel fiind necesara mai putina munca si mai putin spatiu in sala de tipar.

Recent, gigantul japonez a lansat noua serie care adauga particula U la denumirea precedentei. Motivul este acela ca, pe langa calitatea inalta a imaginii si productivitatea ridicata, echipamentele din seria UCJV330 (modelele -130; -160) sunt dotate cu tehnologia UV-LED avansata pe care doar Mimaki o poate oferi. Desi a mostenit functionalitatea conventionala de imprimare cu doua pana la cinci straturi, noua serie este prima din categoria roll-to-roll de la Mimaki care accepta si imprimarea 2,5D. In plus, aceasta ofera imprimari cu jet de cerneala UV-LED roll-to-roll extrem de versatile, cu o productivitate si o calitate a imaginii imbunatatite semnificativ pentru aplicatiile de grafica pentru semnalistica.

Fiind capabile de viteze de 28 m2/h pentru o configuratie in patru culori sau 18 m2/h cu cerneluri albe si/sau transparente, echipamentele din seria UCJV330 le permit utilizatorilor sa le ofere clientilor timpi de raspuns impresionante si sa produca mai multe lucrari cu o eficienta sporita. In plus, aceste viteze sporite nu compromit calitatea imaginii. Acest lucru se datoreaza noii tehnologii de ejectare a cernelii de la Mimaki ce reduce neregularitatile de culoare in zonele cu densitate mare chiar si in modul de productie cu viteza ridicata.

Noua serie a fost dezvoltata avand in vedere flexibilitatea aplicatiilor si a suporturilor media pentru a-i sprijini pe clientii Mimaki cu trecerea la substraturi non-PVC, mai ecologice. Imprimantele sunt echipate standard cu cernelurile albe si transparente pe langa cernelurile color de baza. Ca atare, utilizatorii pot imprima imagini de inalta calitate pe suporturi media traditionale utilizate pentru aplicatii grafice ale semnalisticii de exterior, dar si pe folii de baza cu culoarea alb laptos (translucide), transparente si colorate. Printre substraturi pe care clientul poate alege sa imprime se numara PET, PU (poliuretan) si alte folii de rasina, panza si hartie (inclusiv hartie necretata).

Aceasta flexibilitate a suporturilor media deservite, combinata cu optiunea de a oferi imprimare 2,5D, filigrane sau imprimare in cinci straturi, vine si mai mult in sprijinul furnizorilor de servicii de imprimare in dorinta lor de a le oferi clientilor o gama de produse mai diversa si de mare valoare, ceea ce le va creste avantajul competitiv.  Printurile 2,5D pot fi utilizate pentru a crea suprafete mai texturate, ceea ce reproduce mai bine produsul real din imagine, cum ar fi o suprafata de piele pe un pantof sau o geanta de mana.

Cernelurile transparente folosite pentru a crea filigrane pot revela o silueta sau o imagine suplimentara atunci cand o lumina este proiectata in spatele printului. In plus, utilizarea noului echipament pentru a produce printuri stratificate poate imbunatati imaginea pe folie transparenta sau colorata, poate optimiza imaginea in functie de modul in care este iluminata sau chiar le permite brandurilor sa prezinte imagini sau culori diferite in lumini diferite sau daca grafica este vizualizata de exemplu din interiorul sau exteriorul unei vitrine.

Fiind modele integrate (imprimanta/cutter), echipamentele din seria UCJV330 dispun de caracteristici avansate pentru taierea pe contur, permitand aplicatii precum autocolante, decalcomanii si etichete. De asemenea, pe langa eficienta oferita de imprimarea UV, acestea ofera o mai buna economisire a timpului odata cu trecerea automata de la modul de imprimare la modul de taiere.

Nu in ultimul rand, noua serie ruleaza cu ajutorul „PICT”, instrumentul software de monitorizare a starii imprimantei bazat pe cloud, care va fi disponibil de la sfarsitul lunii octombrie. „PICT” vine in sprijinul clientilor pentru ca acestia sa-si imbunatateasca eficienta operatiunilor de imprimare si a managementului productiei, permitandu-le sa vizualizeze starea operationala si performanta imprimantelor lor de pe un computer sau dispozitiv mobil situat chiar si de la mare distanta.

Echipamentele din seria UCJV330 sunt prevazute cu un cap de imprimare piezoelectric cu dispunere in doua trepte, capabil sa printeze cu rezolutii de 600 dpi, 1200 dpi, 1800 dpi, cerneala utilizata fiind LUS-170, -175, -200, -290, -210. Latimea maxima de printare este de 1370 mm pentru modelul UCJV330-130 si 1720 mm pentru modelul UCJV330-160, grosimea suportului media acceptat fiind de 1 mm sau mai putin. Dimensiunile pentru primul model sunt de 2640 x 800 x 1480mm la greutatea de 217 kg, iar pentru al doilea de 2890 x 800 x 1480mm la greutatea de 227 kg.

Portofoliul de echipamente Mimaki este disponibil in tara noastra prin intermediul Geko Comert – Master Dealer Mimaki in Romania, Bulgaria si Moldova. Geko va invita sa luati legatura cu specialistii sai pentru a afla mai multe informatii despre cele mai noi oportunitati creative facilitate de echipamentele de imprimare din seria UCJV330.

 

www.geko.ro

 

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide