Noutati pe piata de imprimare DTF: imprimanta TxF300-75, un model de ultima generatie de la Mimaki

Tehnologia DTF nu mai este demult o noutate pentru nimeni. Insa daca am vrea sa o definim pe scurt, este o metoda moderna de imprimare digitala care ofera o alternativa versatila si eficienta pentru personalizarea si decorarea diverselor produse textile. Procesul incepe cu tiparirea imaginii dorite direct pe o folie speciala sau pe o hartie de transfer folosind o imprimanta digitala cu cerneala pigment. Aceasta imprimare digitala permite obtinerea unor culori vibrante si detalii precise, oferind o gama larga de optiuni de design

Dupa ce este imprimata, imaginea este transferata pe materialul tinta, cum ar fi tricourile, hanoracele sau alte textile, folosind o presa la cald (cu transfer de caldura). In timpul procesului de transfer termic, caldura si presiunea aplicate prin presa activeaza cerneala pigment de pe folie, astfel incat aceasta sa adere permanent la materialul textil. Procesul asigura o fixare solida si durabila a imaginii pe material, rezultand un produs finit de inalta calitate.

Tehnologia DTF ofera numeroase avantaje, inclusiv posibilitatea de a imprima imagini complexe si detaliate, flexibilitate in personalizarea produselor si o gama larga de aplicatii, de la tricouri personalizate si echipamente sportive pana la produse promotionale si accesorii de moda. De asemenea, este potrivita pentru imprimarea pe o varietate de materiale textile, printre care bumbac, poliester si amestecuri de textile.

Mimaki Europe – reprezentata in Romania de compania Geko Comert S.R.L. – un nume care nu mai are nevoie de prezentare in industria producatoare de imprimante industriale inkjet, cutter-plotere si imprimante 3D, a lansat nu demult o noua imprimanta DTF, modelul TxF300-75. Noul echipament se bazeaza pe caracteristicile modelului TxF150-75, o imprimanta DTF de la Mimaki lansata anterior si care s-a bucurat de un succes considerabil, la care adauga o productivitate si viteze de imprimare de aproape 3 ori mai mari.

Noul model TxF300-75 se ridica la inaltimea obiectivelor predecesorului  sau, raspunzand celor mai diverse exigente de imprimare, cu precadere ale firmelor mari care solicita productivitate sporita si o foarte buna calitate a produselor.

Reprezentantii gigantului japonez si-au exprimat increderea ca firma le poate oferi clientilor numerose optiuni si totodata le poate anticipa orice nevoie; acesta este motivul pentru care Mimaki si-a extins gama de imprimante DTF imediat dupa lansarea primului sistem. Cat despre modelul TxF300-75, acesta a fost proiectat in asa fel incat sa ofere o productivitate chiar mai mare. Latimea de imprimare impresionanta de 80 cm, care a fost prezentata in premiera odata cu primul model DTF al companiei, este in continuare o caracteristica a noului sistem, ceea ce le ofera clientilor posibilitatea de a-si eficientiza pana la maximum productia. De asemenea, tehnologiile Mimaki ce rezolva problemele frecvente legate de pulverizarea si sedimentarea cernelii intalnite la celelalte imprimante DTF de pe piata ruleaza si pe noua imprimanta.

Fiabilitatea intregii serii de imprimante DTF produse de compania Mimaki se datoreaza catorva factori. Mai intai se remarca sistemul integrat de recirculare a cernelii, MCTv2 (Mimaki Circulation Technology Version 2), ce faciliteaza circulatia pe tot traseul cernelii, fiind prevazut cu un amortizor special. Acest sistem determina o pulverizare foarte stabila a cernelii albe, ceea ce face sa nu mai fie necesara curatarea frecventa a duzelor si contribuie la reducerea risipei. Un alt factor este cartusul confectionat din aluminiu pentru cerneala degazata ce faciliteaza o pulverizare stabila a acesteia, diminuand riscul contaminarii cu gaze si prevenind astfel defectiunile duzelor. Folosirea aluminiului in locul plasticului din care sunt fabricate cartusele obisnuite are marele avantaj de a diminua impactul negativ asupra mediului.

La fel ca modelul precedent, nici din noul sistem nu lipsesc functionalitatile definitorii ale echipamentelor produse de gigantul japonez cum ar fi NCU (Nozzle Check Unit/unitatea de verificare a duzelor) si NRS (Nozzle Recovery System/sistemul de recuperare a duzelor), ce confera stabilitate si eliminarea aproape totala a intreruperilor in procesul de imprimare. In plus, procesul DTF le permite utilizatorilor sa realizeze printuri pe o gama extinsa de materiale textile, cum ar fi tesaturile mixte, poliesterul, bumbacul si tesaturile de nuante inchise.

Indeplinind obiectivele de eco-eficienta ale Mimaki, imprimanta TxF300-75 functioneaza cu cerneala pigment PHT50 de productie proprie, prima cerneala pigment cu transfer termic produsa de compania japoneza. Ceea ce face ca echipamentul sa fie mai ecologic, satisfacand cerintele certificarii OEKO-TEX® ECO PASSPORT, un standard international pentru siguranta produselor textile.

Totodata, inca de anul trecut, incepand cu Targul FESPA, Mimaki a dat publicitatii parteneriatul incheiat cu producatorul britanic de tehnologie cu transfer de caldura, Adkins. Aceasta companie a dezvoltat special unitatea integrata de polimerizare cu pulbere Inline 800 DTF Powder Shaker Cure Unit, o unitate de finisare care se potriveste perfect cu modelele DTF produse de compania japoneza in privinta dimensiunilor si calitatii. Aceasta unitate este compatibila si cu modelul TxF300-75, ceea ce ii asigura pe clientii Mimaki ca, daca opteaza pentru oricare dintre modelele DTF produse de companie, vor beneficia de o solutie completa de la liderii de piata din industrie.

Unitatea integrata de polimerizare cu pulbere
Inline 800 DTF Powder Shaker Cure Unit de la Adkins

Cand vine vorba de specificatiile tehnice, la fel ca modelul precedent din gama, noua imprimanta este dotata cu un cap de imprimare piezoelectric, realizeaza printuri la rezolutii de 720 sau 1440 dpi si foloseste cerneala pigment cu transfer de caldura PHT50 in gama CMYK si alb, livrata intr-un cartus de 600 ml, dintre care 500 ml sunt dedicati doar pentru culoarea alba, functia de recirculare fiind rezervata doar acesteia. Latimea maxima de imprimare este de 80 cm, iar suportul media folosit nu poate depasi latimea de 81 cm si grosimea de 1 mm, greutatea rolei neputand fi mai mare de 45 kg. Cu toate acestea, consumul de electricitate este putin crescut fata de modelul TxF150-75, fiind de 100 V (1 kW sau mai putin) sau 200 V (1,3 kw sau mai putin). Gabaritul sistemului este de 1965 x 800 x 1392 mm, iar greutatea de 126 kg.

Portofoliul de echipamente Mimaki este disponibil in tara noastra prin intermediul Geko Comert – Master Dealer Mimaki in Romania, Bulgaria si Moldova. Geko va invita sa luati legatura cu specialistii sai pentru a afla mai multe informatii despre cele mai noi oportunitati creative facilitate de echipamentul de imprimare TxF300-75 de la Mimaki.

www.geko.ro

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide