Personalizare pe orice substrat cu seria Mimaki UJF MkII e de format mic

Mimaki Europe a organizat pe data de 5 mai 2022 webinarul „Next Generation UJF MkII e series” în cadrul căruia managerul de produs Mark Sollman și specialistul Mustafa Okanovic au prezentat caracteristicile și beneficiile oferite de imprimantele compacte UV-LED flatbed de format mic ale seriei UJF – 3042 MkII e, 6042 MkII e, dar și 7151 plus II. Cele trei imprimante sunt de câțiva ani printre cele mai populare echipamente din portofoliul Mimaki, iar reprezentanții producătorului japonez au prezentat modurile în care acestea deschid noi oportunități de afaceri, cresc profiturile și îmbunătățesc poziția pe piață a furnizorilor de servicii de imprimare.

Imprimarea UV este unul dintre cele mai populare și flexibile procedee de print atât pe segmentul de format mare cât și pe cel de format mic, deoarece posibilitățile pe care le oferă sunt aproape infinite. UJF 3042 MkII e, UJF 6042 MkII e și UJF 7151 plus II s-au bucurat de succes încă de la lansare datorită designului lor compact, cu amprentă la sol mică, dar și eficienței și productivității mari, eliminând timpii de nefuncționare cu 98%. Aceste imprimante de format mic oferă aceleași tehnologii de ultimă generație încorporate în echipamentele de format mare, garantând lansarea rapidă pe piață a produselor, o investiție mică, imprimare la calitate fotografică și siguranță ecologică, fără emisii de compuși organici volatili. Cele trei echipamente compacte ale seriei UJF pot fi puse în funcțiune la aproximativ două ore după ce au fost livrate, iar materialele imprimate pot fi livrate rapid, în aceeași zi. Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet și sisteme de tăiere – comercializează aceste echipamente la prețuri convenabile, ceea ce le transformă în opțiunea perfectă pentru afacerile aflate la început de drum, care au un buget mic sau pentru întreprinderile care vor să pătrundă pe noi segmente depiață. Mai mult, consumul redus de cerneală și prețurile convenabile de achiziție ale acesteia transformă echipamentele într-o opțiune foarte competitivă.

Tehnologia inkjet face posibilă imprimarea la calitate fotografică, asemănătoare celei obținute prin serigrafie și tampografie. Lipsa emisiilor de compuși organici volatili înseamnă că echipamentele și materialele imprimate pot fi utilizate și în medii speciale de tipul spitalelor sau școlilor. Seria UJF deschide o mulțime de posibilități, printre care amintim imprimarea de produse promoționale, etichete și ambalaje, articole sportive și trofee, automotive, termoformare și elemente de semnalistică, imprimare pe obiecte de formă cilindrică, pe ceramică, obiecte de uz casnic și articole vestimentare. Cele trei echipamente pot printa pe aproape orice tip de material, atât substraturi dure cât și flexibile, inclusiv pe piele, piatră, sticlă, plastic, metal și lemn, oferind posibilități nelimitate pe segmentul de piață al obiectelor personalizate. Un studiu de piață citat de Mimaki arată că 76% dintre consumatori sunt mai predispuși să cumpere de la companii care oferă servicii de personalizare, iar 78% dintre aceștia vor continua să cumpere de la aceste companii, recomandându-le totodată prietenilor și membrilor familiei.

Cel mai mic model al seriei UJF este imprimanta UJF 3042 MkII e, concepută special pentru companiile aflate la început de drum dar și pentru întreprinderile consacrate pe piața de imprimare prin sublimare, care vor să își ducă afacerea la un nou nivel. UJF-3042 este ideală pentru imprimarea în volume mici a obiectelor promoționale, inclusiv pixuri, huse/accesorii pentru telefoane, stick-uri USB, sticle sau orice alt obiect de mici dimensiuni. Modelul UJF-6042 MkII este fratele mai mare al imprimantei 3042, încorporând o masă de imprimare mai mare și un cap de imprimare în plus. UJF-6042 MkII este destinat companiilor de producție industrială, producătorilor de ambalaje și etichete, producătorilor de produse cosmetice și de îngrijire, dar și industriei modei și atelierelor de design. UJF 3042 MkII e și UJF 6042 MkII e sunt disponibile în configurația C, M, Y, K, W, Cl (+Lc, Lm pentru modelul 6042), imprimă la rezoluția maximă de 1200 x 1200 dpi, fiind compatibile cu substraturi care au dimensiuni maxime de 300 x 420 mm (A3 pentru modelul 3042) și 610 x 420 mm (A2, modelul 6042), respectiv grosimi de până la 153 mm. Greutatea maximă a substratului de imprimare compatibil este de 5 kg în cazul modelului 3042 și 8 kg în cazul modelului 6042. UJF-3042 MkII e poate imprima aproximativ 38 de coli A4 pe oră sau 2,48 mp/h în modul draft, pe când UJF6042 MkII e atinge o viteză de 3,52 mp/h sau aproximativ 52 de coli A4 pe oră în modul draft. În timp ce modelul 3042 este echipat cu 3 capete de imprimare piezoelectrice cu aliniere de tip staggered (intercalate), modelul 6042 beneficiază de 4 capete de imprimare de același tip, făcând posibilă imprimarea de mare viteză cu două straturi de cerneală simultan (culori de proces și culori de tip spot). Mimaki UJF 3042 MkII e are o amprentă la sol de 1355 x 1290 x 856 mm (135 kg), pe când modelul UJF-6042 MkII e măsoară 1665 x 1290 x 856 mm (150 kg). Echipamentele sunt compatibile cu cernelurile flexibile UV LUS120 (capacitate de întindere până la 170%) și LUS-150 (150%) pentru rezultate remarcabile de imprimare chiar și pe piele sau poliuretan, respectiv sticlă. Imprimantele sunt compatibile și cu cerneala rigidă LH-100, rezistentă la zgârieturi și la diferite substanțe chimice.

Modelul UJF 7151 plus II a fost dezvoltat în mod special pentru industria de packaging și pentru fluxurile de imprimare industrială, pentru industria modei, a produselor cosmetice și a atelierelor de design. Imprimanta oferă stabilitate și calitate sporită la o rezoluție maximă de 1800 dpi, încorporând 8 capete de imprimare pentru o suprafață de print de 710 x 510 mm. Echipamentul este compatibil cu suporturi de până la 730 x 530 mm, cu grosimea maximă de 153 mm și o greutate de până la 30 kg. În modul de imprimare de înaltă viteză acest model atinge o productivitate record pentru clasa sa, de până la 8 mp/oră. În funcție de aplicațiile dorite, în etapa de instalare clienții Mimaki au două opțiuni în privința configurației capetelor de imprimare: fie 6+2 capete dispuse intercalat (C, M, Y, K, Lc, Lm + două culori de tip spot) pentru imprimare de înaltă calitate, fie 4+4 capete dispuse intercalat (C, M, Y, K + C, M, Y, K sau 4 culori spot) pentru aplicații realizate la viteză mare. Echipamentul poate imprima cu cerneală albă de înaltă concentrație pe substraturile transparente, dar și cu lac transparent, permițând totodată utilizarea selectivă a primerului pentru îmbunătățirea aderenței cernelii pe suporturi speciale precum rășina, sticla și metalul.

Printre caracteristicile comune ale modelelor seriei UJF se numără și posibilitatea de a fi integrate în linii de producție automatizate deja existente, care includ brațe robotice și sisteme de transport. Mimaki sprijină acest demers prin soluții software care permit crearea de fluxuri de producție neîntreruptă și neasistată de operatori, chiar și în procesele de imprimare cu date variabile. Prin opțiunea „Kebab” echipamentele din seria UJF pot printa direct pe obiecte de formă cilindrică, inclusiv cu efecte speciale date de cerneala albă (opacitate mare) sau de cea transparentă.

Geko – Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova – vă invită să luați legătura cu specialiștii săi pentru a afla mai multe informații despre cele mai noi oportunități creative facilitate de echipamentele de imprimare UV-LED flatbed de format mic Mimaki UJF 3042 MkII e, UJF 6042 MkII e și UJF 7151 plus II.

www.geko.ro

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide