Ricoh a prezentat în avanpremieră noul echipament Pro Z75

Ricoh, importantă companie japoneză cu peste 40 de ani de experiență în producția de tehnologie inkjet pentru imprimare, a organizat pe data de 5 mai 2021 evenimentul virtual „RICOH Pro Z75 Virtual Media Unveiling” unde a oferit informații în premieră despre sistemul de imprimare inkjet cu alimentare în coală Ricoh Pro Z75 B2, care urmează a fi lansat în 2022. Potrivit producătorului, aceasta este prima unitate de imprimare automatizată inkjet în coală cu format B2 care a fost dezvoltată pentru a funcționa cu cerneluri pe bază de apă și pentru „a reflecta peisajul segmentului de tipar comercial aflat în continuă schimbare”. Ricoh este reprezentat în România de Roel SRL, firmă specializată în servicii externalizate pentru toate activitățile de imprimare, copiere și scanare documente dintr-o firmă. Roel asigură consultanță și service cu acoperire pe întreg teritoriul României.

Evenimentul i-a avut ca invitați pe Eef de Ridder (vicepreședintele Ricoh Europa), Sander Sondaal (director de vânzări pe segmentul de imprimare la Ricoh Europa) și pe Tim Taylor (directorul departamentului de producție inkjet din cadrul Ricoh). Împreună au reușit să ofere informații relevante despre modul în care noul echipament Ricoh Pro Z75 îi va ajuta pe furnizorii de servicii de tipar comercial să obțină productivitate, calitate a imaginii și versatilitate superioare.

Pro Z75 poate imprima atât pe hârtie necretată de 60-400 gr/mp, cât și pe hârtie offset cretată de 73-400 gr/mp, inclusiv pe substraturi în format B2+ (585×750 mm) care permit și impoziția a mai multe imagini pe o coală, totul cu o viteză de până la 4 500 coli pe oră (4/0 – patru culori CMYK pe față și niciuna pe verso) și 2 250 coli pe oră în modulul duplex automat (4/4 – imprimare în patru culori CMYK atât pe față cât și pe verso). Ricoh promite totodată și o nouă interfață digitală scalabilă dezvoltată împreună cu Electronics For Imaging, Inc. (EFI), producător internațional de tehnologie și servicii destinate sectorului de imprimare digitală. Noua interfață digitală va face posibilă conectarea la diferite fluxuri de lucru, ajutând la mărirea gamei și a complexității job-urilor.

Ricoh Pro Z75 va oferi furnizorilor de servicii de imprimare și avantajul utilizării unor capete de imprimare optimizate. Realizate din oțel inoxidabil, acestea vor fi mult mai durabile și vor permite obținerea unei rezoluții maxime de 1200 x 1200 dpi la orice viteză de imprimare. Echipamentul va printa cu ajutorul unei noi game de cerneluri pe bază de apă, dezvoltate pentru a face posibilă obținerea unei palete de culori capabilă să egaleze calitatea tehnologiei offset. Modelul va avea încorporat și un nou sistem de uscare brevetat, care nu șifonează hârtiile foarte subțiri – astfel tirajele pot fi finisate imediat după imprimare. Noua imprimantă va fi echipată și cu un nou sistem de transportare a hârtiei, care va asigura precizie pentru o gamă diversă de formate, de la A3 până la B2+, reducând astfel risipa de material. Ricoh Pro Z75 este un echipament cu o construcție solidă, asemănătoare imprimantelor offset, care va garanta un ciclu de funcționare de până la 2,6 milioane impresii B2+ pe lună. Potrivit reprezentanților Ricoh, noul echipament a fost proiectat de la zero în încercarea de a „reimagina fiecare pas de producție”.

În concluzie, Ricoh Pro Z75 a fost dezvoltat pentru a oferi toate avantajele imprimării digitale cu tehnologie pe bază de toner, la costuri reduse de funcționare și o productivitate ridicată. Z75 oferă consecvență în ceea ce privește culorile și calitatea imprimării, atât pe materiale necretate cât și pe substraturi offset cretate. Ricoh promite că noul echipament va avea un preț competitiv și un cost operațional redus, care va permite furnizorilor să imprime mai multe tiraje într-un mod mai eficient și în mai puțin timp. Toate acestea sunt completate de o calitate excelentă a imaginii, păstrată chiar și la nivelul de productivitate maximă de 4 500 coli pe oră (4/0). Z75 permite totodată și optimizarea producției tirajelor mici și a celor cu date variabile. Astfel, noul echipament va putea fi folosit în aplicații diverse printre care amintim producția de cărți, reviste și cataloage, aplicații foto și de marketing, dar și imprimarea de materiale publicitare direct mail (cărți poștale, ilustrate sau pliante).

Ricoh plănuiește ca în vara acestui an să înceapă testările echipamentului, urmând ca în prima jumătate a anului 2022 să organizeze demonstrații în centrele sale, pentru ca lansarea oficială pe piață să aibă loc în trimestrul al doilea al anului 2022.

www.roelgroup.com

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide