Roel introduce tehnologii noi de imprimare inkjet din rolă pe piața din România

Roel – furnizor specializat de echipamente, servicii și soluții tipografice, cu o rețea proprie de service cu acoperire națională construită în cei peste 30 de ani de activitate – anunță cea mai nouă etapă în evoluția companiei: deschiderea unui nou punct de lucru de tip showroom la Târgoviște și pătrunderea pe piața tehnologiei de imprimare inkjet din rolă. Noul spațiu de expunere va aduce mai aproape echipamentele partenerilor Ricoh, Tecnau și Ibis pentru clienții actuali, cât și pentru toți furnizorii de servicii de imprimare interesați să testeze echipamente din portofoliul Roel.

Compania a decis să investească în noul spațiu de prezentare pentru a facilita accesul direct al clienților din România la cele mai avansate echipamente de pe piața internațională. Deși Roel s-a concentrat până în prezent pe furnizarea de tehnologie de imprimare cu toner, noul showroom marchează și deschiderea companiei către tehnologia digitală inkjet – despre care se estimează că va domina volumele de producție tipografice ale viitorului apropiat. Primul echipament deja instalat în showroom-ul Roel din Târgoviște este noua imprimantă alb-negru Ricoh Pro™ V20100 cu alimentare continuă, ideală în aplicații de imprimare pentru cărți și broșuri (150 m/min – 600 x 600 dpi). Acesta este doar primul echipament din această gamă inovatoare, următoarele fiind Ricoh Pro™ VC60000, VC70000, imprimante color cu rezoluție de până la 1200 dpi. Modelul V20100 are una dintre cele mai mici amprente la sol de pe piață și este recomandat în special furnizorilor de servicii de imprimare care au volume mari de lucru, de minim 10 milioane și maxim 20 de milioane de pagini A4 pe lună, mașina fiind concepută pentru a lucra non-stop.

Finisarea materialelor imprimate este realizată printr-o linie separată (near-line) oferită grație sinergiei imprimantei cu echipamentele winder/unwinder și cutter (cuțitul rotativ Cutter c20) marca Tecnau – companie multinațională cu un portofoliu complet de produse dedicat manipulării, monitorizării, procesării și finisării hârtiei pentru industria imprimării digitale. Producătorul britanic Ibis contribuie la această linie cu echipamentul Smart Binder (capsare cu sârmă, lipire la rece a broșurilor și tăiere la trei cuțite). Sinergia dintre echipamentele Ricoh, Tecnau și Ibis permite companiei Roel să preia întreaga gamă de echipamente cu alimentare continuă (continuous feed) a portofoliului Ricoh, pentru a o reprezenta integral în România. Toate echipamentele near-line sunt controlate și conectate prin soluția flexibilă de software de producție automatizată Ricoh ProcessDirector, care face ca joburile să se încarce automat pe fluxuri – aceasta poate stabili și schimba priorități și poate realiza rapoarte. Software-ul Ricoh face posibilă sinergia celor trei etape de producție – continuous feed, roll-to-roll și roll-to-cut – fiind o soluție de vârf pentru gestionarea automată a fluxurilor de lucru de la un capăt la altul al procesului de producție, dar și pentru reducerea costurilor, eliminarea erorilor, creșterea productivității, pentru eficientizarea sau creșterea rentabilității. Astfel, pentru tipărirea a 15 milioane de pagini A4 pe lună este nevoie de numai doi operatori pe schimb, dintre care unul alimentează cu role, celălalt preia broșurile gata finisate.

Roel înțelege că aceste imprimante de ultimă generație pe plan mondial – care vin cu o serie de costuri inițiale substanțiale – nu pot fi prezentate și testate la adevărata lor valoare pe baza pliantelor, a căutărilor online sau a clipurilor de prezentare. Compania pătrunde pe piața tehnologiei digitale inkjet pentru a facilita accesul la avantajele pe care aceasta le garantează clienților săi, printre care și viteza de imprimare remarcabilă, costurile de exploatare mai mici și diversitatea tipurilor de hârtie compatibile. În prezent, imprimantele Ricoh – precum noul model VC70000 – pot tipări chiar și pe hârtie lucioasă datorită formulei speciale cu gamut extins al cernelii și sistemului inovator de uscare, eliminând etapa de pre-tratare a suportului. În plus, sistemul de imprimare inkjet este unul foarte flexibil, care necesită forță de muncă redusă. Toate aceste avantaje demonstrează că imprimarea cu cerneală este complementară tehnologiei pe bază de toner – aceasta din urmă își păstrează superioritatea mai ales în cazul tirajelor pe hârtii speciale, texturate sau hârtii colorate în masă. Roel alege să fie în pas cu ultimele trenduri din industrie pentru a-i ajuta pe clienții săi să acceseze mai ușor noile oportunități pentru tiraje mari, pentru imprimarea de cărți și broșuri și pentru cererea pe segmentul de print-on-demand, care câștigă tot mai mult teren pe piețele internaționale, fiind încă în stadiu incipient în România.

Roel devine astfel prima companie care aduce pe piața românească echipamente inkjet de imprimare din rolă, pe care le furnizează alături de servicii complete de service, mentenanță și training. Specialiștii Roel au fost instruiți chiar de către echipele producătorilor Ricoh, Tecnau și Ibis – în centrele acestora de instruire internaționale – pentru a se specializa în configurarea, conectarea imprimantei cu toate echipamentele de finisare, întreținerea lor, cât și pentru instruirea operatorilor clienților săi. Totul pe baza unui contract de mentenanță flexibil, în regim de abonament lunar, cu taxă fixă indiferent de volumul de lucru al imprimantei. Abonamentul poate include întreținerea echipamentului, înlocuirea capetelor de imprimare, actualizarea software-ului, dar și diferite setări de configurare care depășesc în mod normal sarcinile operatorului.

Roel investește constant în instruirea propriei echipe de ingineri de service, care participă la cursuri în locațiile producătorilor de echipamente, pentru a putea pune apoi la dispoziția clienților săi din România toate informațiile de care au nevoie. Echipamentele sunt actualizate constant de Ricoh cu noi opțiuni în funcție de ultimele cerințe ale pieței. Roel deține în permanență echipamente pe stoc, piese și consumabile.

Roel îi invită pe toți cei interesați de cele mai noi echipamente Ricoh, Tecnau și Ibis să viziteze showroom-ul din Târgoviște, care va găzdui în curând și un model color al gamei de imprimante Ricoh cu alimentare continuă, precum și alte inovații tehnologice de ultimă generație.

Roel își respectă angajamentul de a asigura calitate constantă pentru produsele și serviciile oferite, respectă standardele internaționale, se mândrește cu certificările obținute astfel, realizând parteneriate durabile cu ai săi clienți.

Telefon: 031.90.34
www.roelgroup.com
office@roelgroup.com
Strada Bibescu Vodă, Nr. 5, Sector 4, București, România

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide