Specialistul imprimării digitale de etichete în serii mici tăiate cu orice contur

Două dintre cele mai populare metode de imprimare a etichetelor sunt flexografia și tiparul digital, iar diferențele specifice dintre acestea pot ajuta în alegerea corectă a procedeului necesar pentru producția etichetelor destinate unei game variate de produse.

Flexografia este un proces de imprimare în relief, funcționând pe același principiu ca tiparul înalt, iar o unitate de imprimare flexo obișnuită include rezervor de cerneală, cilindru ductor, cilindru anilox, cilindru port placă și cilindru de presiune. Procesul de imprimare presupune pregătirea formei de tipar prin folosirea unei proceduri chimice de gravare a unei plăci flexibile, care poate fi realizată din cauciuc sau fotopolimer. În urma acestui proces va rezulta imaginea ce va fi tipărită. Atunci când placa intră în contact cu materialul de imprimat, se realizează transferul de cerneală, însă fiecare culoare necesită o placă de imprimare separată, materialul final fiind deci tipărit în secvențe. Flexografia este un proces rapid și eficient în ceea ce privește seriile mari. Fiecare model de etichetă are nevoie de propria placă de imprimare, drept urmare procesul flexo este cel mai potrivit pentru etichetele care nu necesită modificări frecvente.

Spre deosebire de flexografie, imprimarea digitală este perfectă pentru seriile mici, acolo unde nu există o cantitate minimă pe comandă, oferind flexibilitate clienților care doresc costuri de producție reduse. Imprimarea digitală nu necesită plăci de imprimare, iar schimbarea designului etichetelor poate fi realizată oricând, ceea ce aduce și un plus de viteză în contextul fenomenului personalizării și al adaptării produselor la cerințele individuale ale clienților finali. Etichetele imprimate digital sunt soluția ideală pentru produsele în ediții limitate, de exemplu. Echipamentele precum Flora PP-3220UV TURBO – oferit de partenerul Color Systems, Adline Solutions – pot imprima în culori de bază CMYK, LC, LM+W+V, la rezoluții de până la 1440 x 1440 dpi, pe materiale cu grosime maximă de 100 mm, culoare albă în linie sau în față și printare fără margini (la dimensiunea finită a suportului pe care se imprimă, fără margine albă). Astfel de echipamente beneficiază de software-uri specializate care pot crea sute de modele individuale, role în care niciodată două etichete nu sunt identice. Color Systems susține creativitatea și încurajează designurile de etichete cât mai originale, adaptate la clienții cărora li se adresează. Un alt beneficiu al tiparului digital se referă la viteza procesului. Comenzile pot fi realizate în maximum 5 zile lucrătoare sau chiar mai puțin, iar prisoasele sunt eliminate aproape complet, fapt care garantează sustenabilitatea.

Departamentul de producție a etichetelor din cadrul Color Systems s-a specializat pe seriile mici, care pot fi produse și pentru piețe cu cerințe, aplicații și reglementări speciale precum sectorul alimentar sau cel farmaceutic. Comenzile de etichete în serii mici vin de la producătorii de dispozitive electronice/electrocasnice, vinuri, produse farmaceutice sau produse pentru îngrijirea personală. Imprimarea digitală de etichete implică însă și provocări, cea mai importantă referindu-se la fluxul de lucru. Termenele de livrare au devenit din ce în ce mai scurte, așteptările clienților s-au schimbat, săptămânile au devenit zile, iar zilele au devenit ore datorită internetului și comerțului online. Timpul a fost deci transformat într-una dintre cele mai importante resurse și una dintre cele mai ușor de irosit. În acest context Color Systems oferă clienților săi soluții rapide și sigure prin automatizarea procesului – calibrare automată realizată prin software-ul Engview, compatibil cu majoritatea programelor de grafică, permițând optimizare nesting (încadrare), simularea de contur sau autopoziționare grafică pe material – dar și flexibilitate maximă în efectuarea de actualizări asupra unor modele de etichete deja existente.

Color Systems produce etichete autocolante de dimensiuni variate care pot fi adaptate și decupate după orice formă, indiferent de complexitatea modelului și de tipul de material. Profesioniștii Color Systems mizează pe gradul mare de rezistență al etichetelor produse, claritatea graficii, culori fidele, text bine evidențiat, în conformitate cu cerințele clienților și cele ale reglementărilor în vigoare pentru industrii speciale precum sectorul alimentar. Etichetele sunt imprimate pe substrat autocolant (folie PVC) prevăzut cu adeziv acrilic detașabil, care permite dezlipirea fără urme a etichetei, însă atelierul de producție se poate adapta la orice tip de material dorit de client datorită tehnologiei de imprimare UV de ultimă generație. Oferta Color Systems include etichete autocolante ce pot fi inscripționate alb-negru, în policromie sau pot fi înnobilate cu lac selectiv, lac 3D, folio sau soft touch, în funcție de cerințele specifice ale produsului comercializat.

Color Systems sprijină creativitatea și flexibilitatea în producția digitală de etichete în serii mici, înțelegând că în această perioadă complicată factorii esențiali ai industriei sunt costul, rapiditatea și instrumentele de marketing utilizate cât mai inteligent.

 

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide