Datorita capului de imprimare de mare viteza reconditionat, precum si tehnologiilor exclusive de imbunatatire a calitatii imaginii, noul model se mandreste cu o viteza maxima de imprimare de 550 m2/h (143% peste modelul conventional). Viteza de imprimare imbunatatita contribuie si mai mult la promovarea transformarii digitale a imprimarii textile.
Exploatarea modelului Tiger800-1600TS se realizeaza computerizat prin intermediul MPC (Mimaki Printer Controller) cu ajutorul unui ecran tactil de dimensiuni mari, software-ul utilizat fiind TxLink4 RIP pentru toate etapele de lucru.
Suportul culisant este echipat cu opt capete de imprimare pentru atingerea unei calitati inalte si a unei productivitati ridicate. De asemenea, echipamentul este prevazut cu o unitate de alimentare cu cerneala cu capacitatea de 10 kg, configuratia cernelii fiind in 4 culori: cyan, magenta, galben si negru. Se mai distinge si rezervorul de cerneala reziduala si cel de apa purificata, aceasta din urma fiind folosita pentru intretinerea automata a masinii.
Unitatea de uscare se afla sub corpul principal al echipamentului, iar spre deosebire de modelul precedent a fost amplasata in partea din fata si asezata pe roti, astfel incat sa poata fi mutata cu usurinta. Ca o noutate, imprimanta este prevazuta cu cateva role pentru eliminarea pliurilor in locul unui sistem de bare fixe. Din cauza tensionarii hartiei de transfer in timp ce aceasta inainteaza, se pot forma pliuri pe suprafata sa si deci aceste role contribuie la un avans mai precis al suportului de imprimare si cu mai putine sifonari.
Fapt important pentru companiile ce dispun de incinte mai mici, modelul Tiger800-1600TS a fost proiectat pentru o cat mai buna economisire a spatiului, indepartandu-se de la structura modelului conventional in care hartia de transfer era incarcata in partea din spate a echipamentului, dar dupa imprimare era derulata in partea din fata. Astfel, unitatea de incarcare, derulatorul si unitatea de extragere a hartiei de transfer sunt acum amplasate toate in partea din spate a masinii, in timp ce unitatea de uscare a fost mutata in fata. Acest lucru face ca imprimanta sa aiba o amprenta la sol foarte redusa, mai ales in comparatie cu modelul anterior, Tiger1800, ajungandu-se la o economie de spatiu de pana la aproximativ 50%. De asemenea, echipamentul este compatibil cu rola mini-jumbo, dar si cu rolele pentru plotter, cu diametre de maximum 600 mm si o greutate ce nu poate depasi 300 kg.
O caracteristica importanta a echipamentului o constituie capetele de imprimare, in numar de opt. Cele mai avansate tipuri de capete de imprimare disponibile de pe piata pot realiza printuri cu o latime de aproximativ 120 mm, in timp ce noul model imprima cu latimi de pana la 240 mm intr-o singura trecere, ceea ce il face foarte rapid. Rezolutia nativa a printurilor este de 600 dpi, iar in comparatie cu modelele anterioare, sunt extrem de putine abateri de la linia de print. Astfel, deoarece liniile de print sunt mult mai drepte decat cele rezultate folosind modelele anterioare de capete de imprimare, calitatea imaginilor rezultate este foarte ridicata chiar si la o rezolutie mica.
Un alt mare avantaj al noului echipament este productivitatea sa inegalabila la o calitate exceptionala a printurilor, viteza maxima fiind de nu mai putin de 550 de metri patrati pe ora intr-o singura trecere la o rezolutie de 300×600 dpi. Insa daca procesul de imprimare prezinta intreruperi, atunci exista un mare inconvenient. Ca atare, modelului Tiger600-1800TS i-a fost integrat un nou sistem de circulare a cernelii ce reduce riscul defectarii duzelor in timpul functionarii, garantandu-i astfel o productivitate continua.
Astfel, unitatile de cerneala dispun de un rezervor intern de buffer ce permite inlocuirea cernelii fara a mai fi necesara oprirea procesului de imprimare, precum si un senzor de detectare a greutatii cernelii. In plus, pentru a preveni sedimentarea, cerneala este circulata continuu in unitatea de alimentare. Iar pentru a impiedica patrunderea aerului in capetele de imprimare, pe traseul cernelii au fost amplasate cateva unitati de degazare. Spre deosebire insa de modelele anterioare, aceste unitati de degazare sunt acum montate chiar deasupra capetelor de imprimare pentru a preveni in orice moment aparitia unei erori.
Tehnologiile clasice NRS (sistemul de reconditionare a duzelor) implementate pe imprimantele Mimaki nu au ocolit nici noul model. Astfel, in cazul in care o duza se blocheaza si nu poate fi reconditionata prin curatarea capului de imprimare, aceasta va fi inlocuita cu o duza desfundata. Astfel nu mai este necesara oprirea imprimarii in detrimentul productivitatii. Daca, indiferent de motive, se blocheaza prea multe duze, exista si functia de selectare a capului de imprimare, ceea ce permite dezactivarea unui intreg grup de duze. Asadar, imprimarea poate continua, ce-i drept cu o viteza mai mica deoarece sunt folosite mai putine capete de imprimare – dar lucrarea nu este sacrificata.
Sistemul mai este prevazut cu niste casete de mentenanta de ambele parti ale platoului de printare. Acestea asigura functionarea continua a tuturor capetelor de imprimare, astfel incat sa nu mai fie necesara imprimarea unei benzi de culoare adiacente lucrarii – ceea ce va duce la cresterea suprafetei totale de imprimare. Butonul de mentenanta integrat in sistem are rolul de a permite comutarea de la regimul de imprimare la regimul de intretinere si invers.
Nu in ultimul rand, echipamentul este prevazut cu un senzor optic in forma unei cortine luminoase ce va opri imediat suportul culisant al capetelor de imprimare in momentul in care este detectata prezenta unei persoane in raza sa de actiune, prevenind astfel deteriorarea masinii sau accidentarea persoanei.
Cerneala utilizata de imprimanta Tiger600-1800TS, numita cerneala de transfer de sublimare eco de clasa mondiala din seria MLSb510, vine intr-o configuratie de patru culori, fiind livrata in recipiente de 10 kilograme. Acest tip de cerneala a primit certificarea Oeco Tex® pentru cerneala ecologica. Insa pentru noul model, Mimaki se afla in procesul de a obtine un alt certificat, recent implementat pe piata produselor de imprimare, si anume Bluesign®. Acesta ia in considerare nu doar siguranta consumatorilor si operatorilor, ci si intregul lant de aprovizionare prin care a fost produsa cerneala destinata printarii – acordand o atentie maxima conservarii mediului – ceea ce il erijeaza intr-unul dintre cele mai puternice certificate din lume de la ora actuala.
Portofoliul de echipamente Mimaki este disponibil in tara noastra prin intermediul Geko Comert S.R.L. – Master Dealer Mimaki in Romania, Bulgaria si Moldova. Geko va invita sa luati legatura cu specialistii sai pentru a afla mai multe informatii despre cele mai noi oportunitati creative facilitate de echipamentul de imprimare Tiger600-1800TS de la Mimaki.