Xeikon a lansat un nou echipament inkjet de 1200 dpi pentru sectorul de etichete de lux

La sfarsitul lunii aprilie, bine-cunoscuta companie belgiana de top in domeniul tehnologiei de print digital color, Xeikon, a dat publicitatii detalii despre specificatiile tehnologice ale urmatoarei generatii de echipamente inkjet din seria Panther. Producatorul a lansat in premiera mondiala la recentul târg internaţional drupa 2024 modelul PX3300HD, un nou echipament digital cu o rezolutie de print de 1200 dpi. Dezvoltata pentru etichete de inalta calitate, masina cu cinci culori ofera o latime de imprimare de 330 mm si viteze de pana la 70 m/min, chiar si atunci cand printeaza cu un alb de opacitate ridicata. In plus, Xeikon PX3300HD ruleaza cu o serie de cerneluri dezvoltata recent, PX-Cure LED HD, pentru a asigura o polimerizare perfecta in timp ce se aliniaza cu obiectivele eco-eficientei pentru convertoare

In timpul conferintei de presa, Jeroen Van Bauwel, Director de Design in cadrul Xeikon, a declarat: „Pe masura ce tehnologia cu jet de cerneala a continuat sa se maturizeze, a aparut nevoia evidenta de a actualiza portofoliul Panther de la Xeikon cu o optiune de rezolutie mai mare pentru a se ridica la nivelul cerintelor specifice ale clientilor. In consecinta, lansam un motor de 1200 dpi pentru a completa gama de echipamente de 600 dpi existenta. Noul Xeikon PX3300HD va extinde capacitatile printerilor, oferindu-le instrumentele necesare pentru a atinge o calitate excelenta la niveluri si mai mari de productivitate, intr-un mod prietenos cu costul total de detinere.”

Fiind un model cu amprenta la sol redusa, Xeikon PX3300HD exceleaza in producerea de etichete full color si fiabilitate ridicata pentru diverse piete, acoperind pana la 88% din culorile Pantone din gama Delta E 2 (ridicandu-se pana la 94% din gama Delta E 3). Pentru a indeplini cerintele specifice ale motorului cu rezolutie crescuta, Xeikon a dezvoltat noile cerneluri PX-Cure LED HD. Noile cerneluri corespund cerintelor standardului de eco-eficienta al seriei PantherCure UV LED lansate de curand pentru echipamentele inkjet Xeikon de 600 dpi, printre care se numara economii semnificative la consumul de energie, incalzire instantanee pentru o functionare mai agila, precum si o durata de viata a lampii de 10 ori mai mare in comparatie cu lampile traditionale cu arc UV, ceea ce are ca rezultat un volum redus de deseuri.

Combinand calitatea inalta si rezolutia superioara ale imaginii cu o productivitate remarcabila, noul model se foloseste de capete de imprimare industriale inkjet de tip Xerox W-Series echipate cu un software specializat in generarea si analiza semnalelor dezvoltat de Xeikon. In plus, modelul PX3300HD este complet pregatit pentru imprimarea hibrida in vederea unei productivitati crescute, beneficiind totodata de optiunea adaugarii unor unitati modulare integrate de convertire a etichetelor (Label Converting Units – LCU) produse tot de Xeikon, precum si a unui derulator de mari dimensiuni pentru productii de lunga durata si fara intreruperi.

Fluxul de lucru asociat procesului de imprimare extrem de eficient al modelului Xeikon PX3300HD este controlat de Xeikon X-800 DFE (Digital Front End), un software deosebit de robust ce ofera o rapiditate sporita in finalizarea comenzilor si o livrare in timp util. Managementul de culoare este o parte integranta a software-ului; astfel, fiecare aplicatie X-800 este insotita de o licenta Pantone, astfel incat clientii sa poata converti cu usurinta cele mai recente culori Pantone pentru echipamentul si substraturile lor. In plus, configuratia de baza a noului model ofera un suport operational eficient printr-o camera video integrata pentru inspectia calitatii. Prin faptul ca realizeaza o reglare fina a alinierii si asamblarii duzelor si asigura compensarea duzelor lipsa – totul fiind masurat si corectat in mod complet automatizat – aceasta functionalitate ajuta si la atenuarea problemelor actuale legate de gasirea unui personal calificat pentru exploatarea echipamentului, prelungind in acelasi timp durata de viata a capetelor de imprimare si asigurand o calitate inalta constanta.

Van Bauwel incheie: „Aceasta extindere a capabilitatilor inkjet ale echipamentelor produse de Xeikon este o dezvoltare incredibil de interesanta pentru clienti. Le ofera o oportunitate foarte rentabila si extrem de competitiva de a-si extinde afacerile, astfel incat sa poata livra o productivitate si o calitate exceptionale in segmentele profitabile ale pietei de lux. La ora actuala, testele la sediul clientilor sunt in plina desfasurare, iar la drupa vom demara vanzarile. As dori sa-i incurajez pe toti participantii sa caute standul A01 din Sala 11 pentru a urmari live functionarea modelului PX3300HD de 1200 dpi si pentru a discuta cu reprezentantii companiei noastre viitorul lor drum in tehnologia inkjet pentru etichete si ambalaje alaturi de Xeikon.”

Despre Xeikon
O divizie a companiei internationale Flint Group, Xeikon este un lider si un inovator avand la activ o traditie indelungata in exploatarea tehnologiei de imprimare digitala. Intemeiata pe principiile calitatii, flexibilitatii si eco-eficientei, compania belgiana proiecteaza, dezvolta si furnizeaza echipamente digitale color pentru aplicatii de etichete si ambalaje, precum si pentru arte grafice si imprimare comerciala. Aceste masini de imprimat functioneaza cu diferite tehnologii de imagistica, software pentru flux de lucru deschis si consumabile specifice diverselor aplicatii.

Xeikon este divizia „Solutii de Imprimare Digitala” din cadrul Flint Group, principalul furnizor global de consumabile de imprimare si solutii pentru industriile de packaging si suporturi de imprimare. Flint Group dezvolta si produce un portofoliu extins de consumabile pentru industria tipografica. Printre acestea se numara o gama larga de cerneluri si acoperiri, atat conventionale, cat si polimerizabile prin intermediul energiei, substante chimice pentru sala de tipar, precum si pigmenti si aditivi destinati fabricarii de cerneluri si coloranti. Sediul central Flint Group se gaseste in Luxemburg, compania folosindu-se de serviciile a aproximativ 5500 de angajati. La nivel mondial, aceasta este furnizorul numarul unu sau numarul doi in cadrul fiecarui segment de piata major pe care il deserveste.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide