Fujifilm anunță majorarea prețului la plăcile offset

Filiala europeană a Fujifilm - producător japonez de tehnologie pentru imprimare - a anunțat că va majora prețul plăcilor de imprimare offset din aluminiu produse de companie cu o medie de 3,52 RON (0.60 GBP) pe metru pătrat începând cu 1 noiembrie 2021. Decizia vine ca urmare a creșterii costurilor materiilor prime și a logisticii.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către producător, „Fujifilm a depus eforturi pentru a absorbi creșterile de preț ale materialelor prin reducerea propriilor costuri de operare. Cu toate acestea, în cazul aluminiului, magnitudinea creșterii costurilor nu mai poate fi susținută în acest mod. Fujifilm va continua să atenueze alte creșteri precum fluctuațiile cursului de schimb, costurile energiei și hârtiei”.

Fujifilm va calcula majorarea prețului la plăci în funcție de cursul stabilit de Bursa de metale de la Londra, care va fi evaluat lunar. Detaliile noii scheme de prețuri vor fi comunicate tuturor clienților din regiunea EMEA.

Fujifilm le oferă furnizorilor de servicii de imprimare care caută stabilitate pe termen lung și programul Platesense. Acesta este o inițiativă prin care compania gestionează mai multe etape ale operațiilor de pre-press precum aprovizionarea cu plăci și colectarea deșeurilor pentru o taxă lunară fixă, ajutând astfel companiile să își gestioneze producția bazată pe plăci de imprimare într-un mod mai eficient și totodată să își reducă din costuri.

Taku Ueno, vicepreședinte senior al Fujifilm Graphic Systems EMEA, a explicat: „La începutul acestui an i-am informat pe clienții noștri cu privire la o creștere a costurilor la materiile prime și partea de logistică. În ultimele luni situația a evoluat până la un nivel fără precedent. Deși acest lucru este regretabil și cu siguranță înțelegem că aceste condiții sunt extrem de dificile pentru clienții noștri, noua majorare de prețuri va fi compensată de creșterea valorii deșeurilor de aluminiu”.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide