Portofoliu complet de echipamente pentru aplicații de mari dimensiuni

Cu o gamă de produse care variază de la imprimante cu jet de cerneală și prese digitale, la videoproiectoare 3LCD, ochelari inteligenți sau roboți industriali, Epson se concentrează pe lansarea de tehnologii inovatoare ce depășesc așteptările clienților.

Richard Barrow, Senior Product Manager, LFP

 

Compania a prezentat anul acesta la FESPA o gamă variată de aplicații, de la textile până la articole promoționale și de semnalistică, precum și echipamente care au evidențiat versatilitatea, calitatea și performanța tehnologiei sale digitale de ultimă generație cu jet de cerneală.

Imprimanta digitală pentru textile Monna Lisa Evo Tre 16 a fost în centrul atenției, alături de alte două imprimante pentru textile recent lansate, respectiv SureColor SC-F9300 – o imprimantă versatilă de 64 inci cu cerneală de sublimare și viteze de imprimare de până la 108,6 m²/h – și SureColor SC-F2100 – un echipament color pentru tricouri, care imprimă la calitate superioară şi oferă o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici noi față de modelul anterior, inclusiv viteză şi fiabilitate optimizate, un cost total de exploatare redus şi capacitatea de a crea design-uri personalizate prin intermediul software-ului Epson Garment Creator.

Monna Lisa Evo Tre 16
Monna Lisa Evo Tre 16

 

Cea mai recentă imprimantă digitală din gama Monna Lisa a fost dezvoltată de Epson în parteneriat cu subsidiarele F.lli Robustelli și For.Tex, având la bază cea mai recentă tehnologie de imprimare inovatoare și patentată, Epson PrecisionCore, care este considerată a fi standardul pentru imprimarea digitală de înaltă calitate în sectorul textilelor industriale.

Noul echipament este dotat cu 16 capete de printare, având capacitatea de a imprima în 8 culori și de a utiliza cerneluri acide, reactive și pigmentate. Este extrem de versatil și se poate adapta ușor la industria de textile, un segment aflat în continuă dezvoltare. Monna Lisa Evo Tre 16 satisface nevoile unei piețe care necesită o calitate ridicată a imprimării, dar nu o productivitate ridicată – în schimb, se concentrează pe produse de excelență.

La stand a fost pusă în evidență și o colecție de piese de îmbrăcăminte haute couture semnată de Richard Quinn, care a câștigat recent premiul Queen Elizabeth II pentru design la London Fashion Week. Toate articolele din această colecție au fost imprimate cu ajutorul echipamentelor din seria SureColor SC-F.

SureColor SC-F9300
SureColor SC-F9300

 

Piesele de decor au fost produse în colaborare cu Școala de Textile și Modă din cadrul Universității din Birmingham, Anglia și cu Universitatea din Leeds. Colaborarea urmărește să îi convingă pe studenți să realizeze proiecte originale pentru segmentul decorațiunilor interioare. Lucrările selectate pentru a fi expuse în cadrul standului au fost realizate de Lara Oztekin, Grace Oliver, Alicia Le Bellego și Gina Johal de la Universitatea din Birmingham și Octavia Manning-Cox și Ruth Bagot de la Universitatea din Leeds.

Richard Barrow, Senior Product Manager, LFP: „Standul este amenajat sub forma unui mic apartament, iar lucrările studenților se regăsesc în decorul mobilierului, pereților și al accesoriilor. Sunt lucrări de design atractive și originale, care demonstrează cât de inovatori și creativi pot fi tinerii designeri.”

Vizitatorii au putut vedea și alte piese de decor și semnalistică produse de două dintre modelele din gama SureColor SC-S: SC-80610 și SC-60610.

În cadrul segmentului aplicațiilor de mari dimensiuni imprimate digital, textilele au înregistrat cele mai mari marje de creștere în ultima perioadă, iar printre motivele acestui succes se numără calitatea obținută datorită tehnicilor și materialelor noi, posibilitatea producției de serii mici și cererea tot mai mare de soluții cu impact redus asupra mediului.

Tehnologia digitală are ca rezultat o amprentă mai redusă de carbon comparativ cu imprimarea tradițională, limitând astfel contribuția la încălzirea globală. În plus există o scădere a consumului de apă cu aproximativ 27%, care implică automat o reducere a volumelor de apă reziduală.

„FESPA îi reunește pe furnizorii de echipamente cu cei de substraturi textile. Imprimarea cu jet de cerneală evoluează cu rapiditate, iar companiile de print continuă să împingă limitele acestei tehnologii din dorința de a le oferi clienților și mai multe modalități prin care să comunice mesajul brand-ului. Extinderea gamei este o modalitate de a adăuga valoare serviciilor pe care le oferă clienților și de a consolida parteneriatul dintre aceștia”, a concluzionat Richard Barrow.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide