Zünd impune noul standard de versatilitate și automatizare la virtual.drupa

Zünd – producătorul elvețian de top în domeniul tehnologiilor de tăiere – și-a prezentat la expoziția virtual.drupa (20-23 aprilie 2021) noile inovații, printre care amintim cutterul flatbed modular Zünd T3 dar și soluțiile software destinate automatizării și eficientizării fluxurilor de lucru. Produsele Zünd sunt disponibile în România datorită parteneriatului dintre producător și Mons Medius Technology SRL – consultant și furnizor integrat de echipamente, materiale și soluții pentru industria publicitară, cea a textilelor și pielăriei, precum și pentru alte industrii creative.

Prima zi de virtual.drupa a fost marcată de Zünd prin evenimentul virtual „Zünd Innovation Spotlight” acolo unde managerii companiei elvețiene, Lars Bendixen și Aleksandar Lazic, au prezentat noile funcții destinate automatizării inteligente a fluxurilor de lucru pentru procesele de tăiere și imprimare. Cei doi au început prin a enumera principalele platforme de tăiere modulare ale companiei (S3, G3 și T3) ce pot fi configurate în funcție de nevoile individuale ale fiecărui client. Acestea beneficiază constant de actualizări nu doar pe partea de hardware, ci și pe cea de software. Îndreptarea pieței către tiraje și timpi de producție tot mai mici i-a determinat pe inginerii Zünd să dezvolte noi funcții folosind datele provenite de la sistemele ERP, MIS și alte subsisteme – acestea se numesc metadate și stau la baza inovațiilor software prezentate de producător la virtual.drupa. Dacă fișierele de tip PDF conțin toate informațiile cu privire la modul în care un material trebuie tăiat/imprimat, metadatele sunt informații referitoare la cine a comandat tirajul, pe ce materiale ar trebui printată grafica sau cum/când/unde ar trebui livrat produsul final. Clienții își doresc ca soluțiile pentru fluxurile de lucru să asigure eficiență și trasabilitate, iar potrivit Zünd metadatele reprezintă cheia pentru a transforma acest lucru în realitate.

Producătorul a prezentat în acest context noua soluție Intelligent Print&Cut Workflow – cu ajutorul acesteia, metadatele pot fi imprimate pe bucăți detașabile de hârtie – în prelungirea materialului finisat – pentru a asigura identificarea fiecărei comenzi și a oricăror informații cu privire la tiraj, inclusiv numele/adresa de livrare a clientului. Metadatele pot fi printate și sub formă de etichete autocolante care pot fi lipite pe orice material tăiat sau imprimat și includ un număr de identificare ce arată unde trebuie folosite – în acest mod urmărirea statusului fiecărei comenzi devine o sarcină extrem de ușoară. După lipirea etichetelor, oricine dorește să obțină informații detaliate despre tiraj trebuie doar să scaneze codul QR. Tehnologia QR poate fi înlocuită la alegere cu text simplu sau coduri de bare prin opțiunea Visualizing, care funcționează cu ajutorul unui proiector instalat deasupra cutterului/imprimantei – acesta va proiecta un număr pe materialul finisat, care va putea fi regăsit și pe etichetele imprimate cu ajutorul printerului instalat lângă cutter. Astfel, operatorul trebuie doar să potrivească numărul proiectat pe material cu cel de pe etichetă.

O altă nouă funcție prezentată de Zünd se referă la preluarea și sortarea automată a materialelor printate sau/și tăiate prin integrarea în fluxul de lucru a brațelor robotizate. Noua opțiune se numește Pick&Place Interface și permite instruirea robotului industrial prin metadate, acesta putând să sorteze materialele cu ajutorul unor ventuze. În plus, această nouă interfață permite clienților Zünd să își aleagă aproape orice tip de robot industrial de pe piață și este compatibilă cu toate modelele de cuttere S3, G3, T3. Opțiunea Pick&Place poate fi folosită la separarea produsului finit rezultat în urma tăierii și la stivuirea materialelor pe baza informațiilor de diferențiere furnizate prin metadate. Noua interfață poate fi combinată și cu soluțiile de alimentare robotizată a materialelor netăiate, care astfel pot fi sortate cu ușurință, rezultatul fiind automatizarea completă a producției.

Zund S3
Zund S3

 

O altă soluție software prezentată de Zünd la virtual.drupa este și suita Zünd Cut Center (ZCC) destinată cutterelor digitale. ZCC simplifică fiecare aspect al fluxului de producție, de la importarea documentelor (DTP, CAD, RIP) și planificarea producției (RIP, MIS, ERP), până la optimizarea informațiilor de tăiere și monitorizarea remote a producției. Mai exact, ZCC facilitează procese precum identificarea comenzii prin cod QR sau cod de bare, recomandă instrumentele potrivite pentru diferite tiraje și creează profile standard pentru scenarii recurente de producție. Funcția Hot Folders pregătește automat fișierele pentru tăiere, în timp ce funcția Cut Editor permite modificarea setărilor în orice etapă a procesului de producție.

Zund T3
Zund T3

 

Zünd a prezentat în cadrul evenimentului virtual și cutterul digital flatbed Zünd T3, care este modular și poate fi dotat cu instrumente, module și sisteme de transportare a materialului sau de recunoaștere optică pentru aplicații diverse, de la tăiere, biguire și perforare până la frezare – astfel pot fi montate simultan pe capul de tăiere 3 instrumente și module, inclusiv de marcare, cuțit fix, oscilant sau rotativ și sistem de frezare. Echipamentul T3 stabilește un nou standard de calitate și datorită celor două poduri de tăiere care lucrează simultan, dar și nenumăratelor opțiuni automate de încărcare și colectare. Versatilitatea lui în aplicații și industrii multiple se datorează mesei de tăiere de până la 3200 x 3200 mm. T3 garantează o repetabilitate a poziționării de ± 0,03 mm, o precizie a poziționării de ± 0,1 mm/m, o viteză pe axa X/Y de maxim 1414 mm/s, cu posibilitatea de accelerație maximă de 9,3 m/s² pentru materiale cu o greutate de până la 30 kg/mp. În funcție de varianta aleasă (L-3200, XL-3200, 2XL-3200, 3XL-3200) T3 oferă o suprafață de lucru între 3200 x 1800 mm și 3200 x 3210 mm, fiind compatibil cu materiale cu lățimi de 1800 mm, 2270 mm, 2740 mm sau 3210 mm. Printre aplicațiile ideale pentru aceste echipamente amintim kiss-cutting, decupare pe contur, îndoire, perforare, gravare, plotare dar și crearea de marcaje în Braille cu ajutorul instrumentului Raster Braille Tool (RBT). În funcție de aplicație, cutterul T3 este compatibil cu materiale precum hârtie, carton ondulat și pliabil, piele, foam, pâslă, vinil autoadeziv, PP, plastic ondulat și diferite alte materiale plastice, acrilice, aluminiu, MDF, cauciuc, lemn, fibră de carbon, de sticlă și de aramidă precum și alte materiale compozite. T3 poate fi folosit la crearea de pantofi, genți sau diverse accesorii în industria de modă, de materiale de semnalistică tridimensionale și de packaging, dar și în industria automotive, aerospațială sau în cea producătoare de mobilier – drept urmare cutterul flatbed Zünd T3 garantează modularitate și versatilitate infinite. Distribuitorul Zünd în România, Mons Medius, recomandă în special cutterul T3 pentru producția de materiale publicitare, de ambalaje (care poate fi complet automatizată), dar și pentru finisarea materialelor textile imprimate digital sau pentru tăierea de precizie a pielii la viteze maxime.

Zünd a prezentat publicului și un instrument nou pentru tăierea în formă de V, compatibil cu modelele de cutter G3 și T3, numit V-Cutting Tool 2 (VCT2), ideal pentru producția de designuri tridimensionale (afișaje) din foamcore, carton ondulat sau carton honeycomb (tip fagure). Acesta oferă o precizie înaltă în 7 unghiuri diferite: 0°, 5°, 10°, 15 °, 22,5°, 30°, 45°, inclusiv în aplicații cu materiale precum plăci din fibră de poliester sau panouri acustice fonoabsorbante. VCT 2 taie eficient materiale de până la 23 mm grosime și este complet integrat în suita Zünd Cut Center pentru asigurarea automatizării și optimizării producției.

Prin participarea sa la virtual.drupa 2021, Zünd a mizat pe automatizarea proceselor de producție stabilind încă o dată standarde noi în materie de eficiență și precizie.

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide